• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Mrs  B

    Hej hej

    Har inte tittat in på ett tag eftersom jag har legat nerbäddad sedan i onsdags i halsfluss, feber, muskelvärk/ledvärk och huvudvärk. Alla "skojade" om att det var svininfluensan
    men enligt systrarna på akuten skulle man även ha torrhosta och varit utomlands....
    Penicillinet har iaf hjälpt och det känns bättre idag.

    Skrev in mig på AF idag och det kändes ju sådär men vad gör man... Hade en bra gubbe som hjälpte mig och sen ska jag dit igen på fredag och träffa min "kontakt".

    Annars är det makens sista semestervecka denna veckan och dagis startar nästa vecka.

    Nu ska jag läsa ikapp......

  • Mrs  B

    Tinga
    Hoppas Piff kryar på sig!! En lite oturskille??
    Här är det Malte som är snorig.
    Kul med inflyttning till er nya hus!

    Muggles
    Pottgrattis!!!!!

    PB
    Hur har det gått med huset???

  • Ore

    koko: Skönt att det inte var begynnande havandeskapsförgiftning... Hoppas att det blir vagnköp

    Frejis: Det var 11-13 veckors leveranstid på vagnen, har inte fått något datum än, det kommer väl i mailen så småningom, när de har kollat med tillverkarna... Eftersom jag är i v 27 nu så finns det ju risk att bebisen kommer innan vagnen, men i så fall får jag låna en av svågern och svägerskans vagnar, en stabil fyrhjulig Brio med mjuklift, lär det nog bli då.

    Ego: Var hos BM idag, frågade vad smärtan som jag har ibland uppe i magens överkant kunde vara, och hon pratade om att det kunde vara gallbesvär... "Får du rejält ont, och kanske även feber så ska du åka till förlossningen". Öhhh, jaha...? Och även om det inte gör ondare än tidigare så känns det mycket "allvarligare" helt plötsligt...

  • Ore

    MrsB: Trist att behöva skriva in sig som arbetssökande, hoppas att det dyker upp något bra jobb snaaaart!

  • Vännerfan

    Först tänkte jag bara skriva ett par saker jag inte hann igår.

    Min förlossning gick ju inte så himla smidigt precis. Jag hade långa, oregelbundna och tämligen värdelösa värkar och de fick slå hål på hinnorna och sätta dropp. Sen fick de ju till slut klippa också, efter att jag både haft värkarbete i maximal tid som de tillät samt hade krystat så länge som man fick (5 timmar). Men jag har hela tiden tänkt att JAG gjorde allting rätt, men att min dumma kropp inte hade vett att samarbeta med mig. Jag var så avslappnad att jag kunnat somna när som helst, andades som jag skulle etc. Därför känner jag mig inte misslyckad iom detta. Sen vet jag inte om jag kunnat tänka likadant om amningen inte funkat. Det svåra med amningen är ju också att den förväntas pågå i flera månader och inte är över på max 3 dygn.

    Detta med fosterdiagnostik känner jag är så svårt, men jag kan nog inte riktigt formulera mina tankar kring det. Men jag kan inte tänka att ?jag vill inte ha ett skadat barn? för jag har ju liksom inte 10 olika att välja på utan det är ju just precis DETTA barnet i min mages vara eller icke vara som det gäller. En annan sak är att jag känner så jättemånga som såklart gör alla dessa tester eftersom de finns, men de har inte en aning om hur de går vidare vid ett dåligt resultat när man frågar. Själv tror inte att jag mentalt skulle klara en abort, jag skulle förmodligen älta det varje dag tills jag dog.

    Tack för input gällande tapet. Jag fick inte heller upp provtapetseringen på jobbet när jag skulle visa en kollega, men tack för att ni provade Mugglan och Koko. Kul att du gillade den Frejis. Jag har även funderat lite i dina banor på att bara ha en fondvägg, Cicci, men i så fall hade vi haft en neutral tapet på övriga väggar. Bara vitt hade inte funkat. Vi har ju vita luckor och ska ha vitt kakel så vita väggar hade blivit för sterilt. Det är fö så det ser ut just nu, när maken målat över allt det blå och svarta och det är en rätt trist syn! J

    Första dagen på jobbet var rätt hemsk. Jag har så oerhört mycket att göra och har därför knappt tid att prata med mina trevliga kollegor men chefen kallade in mig till sig. (Han tittade verkligen på min mage så att han såg att jag såg det, men jag bara ignorerade.)
    Han hade insett att han lagt för mycket på mig som väl var, så nu fick jag i uppdrag att delegera. Wish me luck, inte min starka sida, varför jag inte tror jag skulle kunna bli nån bra chef (han har snackat om att göra mig till hans stand-in). Annars gick det ok, men jag mådde rätt illa ett par gånger och hulkade när vi gick mot bilen för att åka ut på gemensam lunch. Men jag gick sist, så ingen såg och av nån anledning dök en röst på engelska upp i huvudet ?Come on! You can do it!? och så positivt tänkande på det, så jag fixade det utan att spy. Fjantigt va! Fattar inte varför rösten inte snackade på svenska! Jag hade så mycket i huvudet att jag glömde äta hela tiden, men det ska inte upprepas!

    Koko, Vad skönt att allt såg bra ut! Känns det lika overkligt denna gången som förra? Att det ska komma ut en bebis menare jag.

    Ja grattis till lyckad pott-träning Mugglan! Här tar vi det lugnt på den fronten. Prinsens bästa kompis på dagis mamma frågade mig lite oroat om det när vi sågs på stranden i helgen och verkade lättad över att inte heller vi kommit nån vart. De är ju tillsammans jämt på dagis så de blir nog blöjfria samtidigt.

    Hur har det gått idag PB?

    Synd att inte Madonna-konserten var superdunderbra, men det måste varit coolt att sett henne i verkligheten iaf!

  • _koko_

    Skräp! inte blev det något vagnköp inte. Sambon tyckte den verkade alldeles för ranglig, och jag litar på honom. Det finns kanske en anledning till att babyland slutade sälja den förra året... Så nu är jag tillbaka på ruta ett. Någon av de närmaste dagarna blir det nog en sväng till st eriksplan där det ska finnas en butik som specialiserat sig på ergonomiska sjalar och selar.

    vänner - Ja, det känns faktiskt precis lika overkligt som sist! Jag har ju ingen aning om hur den här bebisen kommer att se ut eller vilket temperament den kommer ha... Och sen har jag glömt så mycket också, minns knappt hur det är att ha en liten bebis, trots att det inte är länge sedan...
    Fy, vad jobbigt det låter med ditt illamående!!! Jag har ju som bekant mått rätt illa den här gången, men inte alls på den nivån! Din chef verkar ju se potential i dig, kanske skulle du bli en jättebra chef?

    Plockade lite röda vinbär när jag kom hem ikväll som jag nu äter mycket försiktigt. För ett par år sedan kom det med en tvestjärt som nöp mig i tungan! Ryser fortfarande när jag tänker på det...

    Borde gå och lägga i en toning i håret nu när jag har chansen (utväxten är HEMSK!!!), men jag orkar verkligen inte... Funderar på att ringa min frisör i morgon och kolla om hon kan klämma in en toning också när jag ska klippa mig på onsdag, så slipper jag göra det själv...

  • Tinga

    Snaily - grattis på förlovningsdagen! När är det BIM, förresten?

    BS - usch, vad otäckt med sådana rekationer på myggbett! Hoppas att det är något som växer bort.

    Koko - vad bra att allting såg fint ut och att lillebror, åtminstone just nu, har fattat att det är huvudet neråt som gäller. Brukar barnet fixera sig senare när det är nr 2, eller?

    Mrs B - krya på dig!

    Vänner - jag lyckades få upp tapeten och tyckte att den såg fin ut. Vad bra att du har en personlig engelsk coach inne i huvudet, som peppar dig när maginnehållet kryper långt upp i halsen.

    Nu är vi 3.45 miljoner fattigare i den här familjen, men det känns bara fint. Vi var en runda i huset i eftermiddags och friskade upp våra minnen lite och fyllde frysen med det vi hade här hemma, så nu har inflyttningen börjat. Tapetsera om i köket ska vi göra redan nu under makens sista semesterveckor, för orangegult nedtill och frukter upptill med en tjusig bård på mitten är inte riktigt vår grej. Känslan i huset är iallafall bra, så jag tror att vi kommer att trivas bra där.

    Piff mår fortsatt risigt; har kräkt flera gånger idag. Riktigt slemmigt och äckligt är det, så jag förstår att han mår dåligt. Det känns bra att kunna ge honom lite extra påfyllning i sonden.

    Puff är riktigt på G med att gå nu; idag har han släppt sitt stöd flera gånger och gått ett par tre steg innan han tappat balansen. Vi räknar det inte som att han går än, för han har inte balansen för någon längre följd av steg, men det är definitivt inte långt borta.

  • Ore

    Vänner: Jag tror tapeten funkar bra till det vita (Och jag är ju helt inne på tapeter för egen del...) Härligt att du lyckades "bita ihop" på jobbet, bra gjort! Och jag tror dessutom att du tänker helt rätt kring förlossningen, även om du hade en besvärlig förlossning så är ju inte det ditt fel på något sätt, du gjorde ju allt du kunde på bästa sätt...

    Tinga: Grattis till Puffs framsteg med gåendet!!! Häftigt!

  • fru AM

    Snaily: grattis på förlovningsdagen!

    Tinga: kul med inflytt! Trodde först att tapeten du beskrev (orangegul och med frukter upptill) var den ni skulle sätta upp och hajade till och tänkte "Smaken är som baken"
    Stackars lille Piff! Pussa honom från mig!

    Koko: uäääk - tvestjärt på tungan! Att du överhuvudtaget kan äta röda vinbär igen!!? Vad heter förresten ergonomiska bärsjalsaffären?

    Livia började dagis idag - helt överlycklig. Rusade in på dagisgården, slalombromsade framför sina fröknar och skrek med armarna uppsträckta: Jag är här nu!

  • fru AM

    Ja, Mugglan: grattis till pottframgång. Livia är långt därifrån. Fnyser när vi pratar om pottan. På BVC säger de att vi inte ska bry oss om vare sig att potträna elelr anti-nappträna eller sova-i-eget-rum-träna just nu m tanke på den stora förändringen LILLEBROR. Så vi tar det lugnt. Skönt att även BVC är coola i detta fall ...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor