• _koko_

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    AM - Instämmer i övriga !

    Vänner - Ok, tycker det är så vanligt att tjejer rackar ner på sig själva, men då verkar det ju inte ha med det att göra i ditt fall.

    Aaaaah, man kan ju köpa bara galonBYXOR, det har jag inte ens tänkt på! Hahaha, tur att ni finns, tjejer.

    Tänk att jag har jobbat klart nu! Sååå skönt faktiskt. I morgon tror jag det blir lekland norr om stan (idag har sambon farit runt och provkört bilar, inte så kul för conny...) och på fredag kommer dagisfröken hit och hälsar på. Spännande!

    Kram på er allihop, och hårda tummar för muggles!!

  • _koko_

    Har läst ikapp och borde nu vila en stund, men så jag inte glömmer:

    Pb - Skit med mens!

    telis - Tips: www.apeainthepod.com och www.motherhoodmaternity.com/
    - Två kedjor i usa som jag shoppade loss ordentligt på när jag var i florida. A Pea in the Pod är dyrt, mer kostymer, blusar o dyl, motherhood maternity är mer hm-stil. Där shoppade jag hur mycket som helst för inga pengar alls (sommarrea).

    muggles - Trist med det avbrutna köpet, men resonemanget verkade vettigt.

    Start mfl - Tack för tips om galon! Det blev byxor från lindex eftersom jag fick använda 30% rabatt-check från en babybox.

    BS - En kompis till mig har en son som också var väldigt tidig med talet och extremt verbal. De fick jättebra hjälp av bup för att hantera hans trots, som tydligen yttrade sig på ett helt annat sätt än hos "vanliga" barn. Kanske något att kolla upp om ni känner att det blir ohållbart? Det verkar väldigt jobbigt just nu.

    Jag är också dagmammebarn och det negativa jag minns med det var att det var många som redan kände varandra när man började skolan eftersom de gått i samma dagisgrupp (det var jag avundsjuk på). Hos dagmamma är ju åldern på barnen mer spridd.
    Apropå dagis hade vi hembesök av en pedagog från vårt igår och på måndag börjar inskolningen! Spännande... Vi har lång inskolning (2v), och sambon tar den så får jag lugn och ro på mornarna ett tag.

    Nu är det snart dags för tvåårskalas, bara conny vaknar (vilket nog lär dröa ett tag till...)!

  • _koko_

    Vänner - Skicka stora varma kramar till muggles från mig också, USCH vad hemskt!!!

    Har en kompis som drabbades av något liknande nyligen, med tillägget att hon väntar på provsvar och i värsta fall får de inte försöka igen på ETT ÅR!
    (www.skane.se/templates/Page.aspx)

    Vet inte vad jag ska skriva mer just nu, allt känns så ytligt och onödigt... Har dock registrerat och ser fram emot lunch i morgon.

    KRAM!!!

  • _koko_

    BS - Velade länge innan jag skrev om min kompis, känns inte som att man behöver veta om ännu fler saker som kan gå snett... Skickar fler varma kramar till muggles med familj!

    12.30 vid svampen(?) i morgon! Kanske, kanske följer min familj med, får se om de vågar. Golden Hits brukar ju vara ett säkert kort om ni inte kommer på något annat. Cicci hakar på också! Skitsynd att ni inte kan fruLlan o AM, men det blir fler tillfällen (nästa onsdag, t ex, jag vill vara med då också!).

    Shit, vi kanske håller på att köpa ny bil?! Och i Göteborg av alla ställen, vilket komplicerar det hela ordentligt! Sambon håller just nu på att försöka kolla upp ägarförhållanden ordentligt, men bilregistret samarbetar inte riktigt... Det är ju ingen cayenne vi ska köpa men det handlar om tillräckligt mycket pengar för att vi inte vill bli lurade... Eller det vill man väl aldrig.

    Jag sitter annars och svullar godis och har sammandragningar. Hade jag med conny också veckorna innan, så det känns bra.

    Första dagen på inskolningen gick jättebra. Hade dock inte förväntat mig något annat, conny som gärna går till vem som helst när som helst får komma till ett nytt roligt ställe och leka med gåvagnar, skottkärror etc, klart han är nöjd! Han fick tydligen även prova att riva morötter (det klarar ju inte ens jag utan att göra illa mig ), under uppsikt förstås.
    I morgon är dagis stängt för utbildning, så nästa inskolningsdag är onsdag. Åh, vad jag hoppas att lillebror vill stanna i magen tills conny är inskolad färdigt...

    Kramar också till PB, klart det är sentimentalt att bryta upp så som ni gör nu!

    Och snorkis, skittrist att du också fått mens igen!!

  • _koko_

    Just det, nenne, jag röstar också för klätterhortensia, den är jättefin och kraftig! Med lite varning för att den mer eller mindre växer in i trät. Mina föräldrar tog bort en sån för ett par år sedan, och "trådarna" satt stenhårt kvar i planket.
    Vi har humle i mängder, det växer och sprider sig som ogräs! Dvs vill du ha det är det bara att komma hit och gräva upp några trådar.

  • _koko_

    Åh, blev nu påmind om saker jag hade tänkt kommentera:

    lappis - Bra jobbat att ringa soc, skönt att det var en trevlig tant också!

    snaily - Skönt att det är över nu. Tror inte någon läkare skulle rekommendera prog eftersom det inte verkar finnas någon forskning på såna som oss... Men jag vet ju inte heller om det var det som gjorde susen eller om det hade hänt ändå.

    PB - Haha, han kommer få det tufft sonen.

    Ore - Grattis till babyskydd till bra pris!

  • _koko_

    Jag har inte mitt vanliga nummer men står vid svampen 12.30. Hör av er till cicci som har mitt tillfälliga nummer (jag kan det inte i huvudet o hinner inte leta fram det nu) om ni ändrar något!

  • _koko_

    Muggles - KRAM igen! Är även jag jätteglad att du tittade in till oss så snart, hade förstått om du inte orkat på ett tag. Låter bra (om du förstår vad jag menar) att du fått gråta ut ordentligt, man behöver det för att bearbeta sorger.

    Ore - Tycker du ska sätta ner foten mot båda och tala om att de får skärpa sig, framför allt ska du inte behöva medla mellan dem!!!!! Herregud, de beter sig som småbarn (kan jag säga som antagligen inte har hela bilden )!

    BS - Måste du ha bebisen i framsätet? Conny har aldrig suttit fram, vi köpte spegel i stället för att hålla koll på honom. Behöver man fixa med något är det ju egentligen ändå bättre att stanna till och göra det. Tycker det låter läskigt att vända en 2½-åring även om hon är mycket stor för sin ålder.

    AM - Förstår precis vad du menar...

    Tack för mysig lunch härifrån också! Jag hann aldrig förbi sjal/sele-butiken efteråt, fick skynda mig hem för att möta sambon som skulle iväg och hämta bilen... Apropå det har vi lagt handpenning på nya bilen nu, så det ser ut som att vi blir riktiga Svenssons nästa vecka!!

  • _koko_

    Blev avbruten av sambon igårkväll, hade tänkt kommentera mer. Att Ores man fortfarande inte vill följa med på föräldrakursen missade jag helt, klart han ska med! Det är bara att bita ihop, oavsett om han tycker det är töntigt eller onödigt, spelar ingen som helst roll vad hans kompisar tycker (för visst var det de som hade uttryckt sig negativt kring föräldrakursen tidigare?)! Grrr.

    BS - Alla barn är olika, så testa med bebis bak först (men att åka med en till liten iris bak förstår jag om du inte vill). Och om det visar sig att ni måste flytta bak Iris, kolla godkända vikten för stolen. Vi håller på att leta ny stol till conny eftersom han sitter (sover) dåligt i den vi har, och har förstått att det är många som inte är godkända för mer än 18kg bakåtvända i baksätet.

    snaily - Grattis till kopplet, skönt att det löste sig! Och vilket engagemang det blev i tråden!

    piggis - Här är det också 15h för syskon, men eftersom vi skolar in nu känns det inte som något större problem (conny kommer inte ha hunnit vänja sig vid något annat), förutom för mig då. Men sambons pappa och mina föräldrar kommer att avlasta, ovärderligt att ha dem nära!!
    Såå läskigt det här med mola! Tur att det är väldigt ovanligt iaf, måtte ingen i tråden någonsin drabbas!!!!! Måtte är nog förresten ett ord jag aldrig skrivit förut.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor