• fru AM

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Säger som de andra EA: sexa på, typ varannan dag. Det kan ju aldrig skada!

    Hektor har haft en riktig utvecklingsdag - har lärt sig att vända sig och sedan snurra omkring på golvet som en stor klockvisare. Nu hoppas jag han sover hela natten bara därför!

    Livias senaste: För två veckor sedan sa jag till maken att jag undrade när Livia skulel börja säga pinsamma saker på stan ... Det dröjde två veckor kan jag säga ... Idag gick hon förbi en tant som satt utanför Konsum, tvärstannade framför tanten och sa glatt, pekandes:
    Titta pappa, ett troll! Ett troll!
    Pappa, generat: Äh, va?
    Livia: Ett MONTER (=monster)

    ... ridå

  • fru AM

    Grattis till ultraljudsupplevelse och fina siffror, Vickan!

    Och PB - vad fint du uttryckte det där!

  • fru AM

    Oj vilket gäng med dagmammor/hemmabarn det var här inne! Själv gick jag definitivt på dagis - jättemycket (långa dagar) men led inte av det alls. Min mamma var dessutom förskollärare (på ett annat dagis förstås) och tog ibland med sig barn hem på helgerna (så att de ensamstående mammorna skulle få vila upp sig) - så vi hade ibland fullt hus med små söta bebisar (på den tiden fick man ju börja på dagis redan vid fem månaders ålder). Och på sommarloven minns jag att jag var med henne på jobbet rätt mycket och hjälpte till (då jag var 10 år ungefär). Så jag är verkligen en dagisbarn!

    Gillar idén med dagis väldigt mycket - just den sociala biten och "skavandet" mot andra barn/ibland andra människor än mamma & pappa tror jag är nyttig, men det kan man ju uppnå även hos dagmamma eller mormor, eller i en riktig storfamilj, eller under aktiva/utåtriktade dagar "bara med mamma"

  • fru AM

    Piggelin och Lappis: är ni stenålders ...? Vad är jag då - från dinosaurietiden? JA visst ja - skräcködla var det ju!

  • fru AM
    Lapinette skrev 2009-08-13 15:46:32 följande:
    AM - påminn mig, hur firade du din födelsedag? Hade ni fest, öppet hus eller sket du i alltsammans. Har själv börjat fundera på vad jag ska hitta på i vår.
    Vi firade bara med en utekväll på Wasahof - men planerar på att ha stor fest i vår (när jag slankat till mig lite, opererat bort åderbråcken och har slutat amma - så jag kan parat loss ordentligt). Fest hemma eller på lokal, vet inte vad det blir. Men glamoröst hoppas jag på
  • fru AM

    BS: TV:n är min bästa vän när det gäller att få på Livia kläder och fixa håret (förutom hårfrisörskeknepet då ). Ibland får jag hota med att stänga av TV:n om hon inte låter mig klä på henne - väldigt effektivt! Elelr så är hon så försjunken i programmet/filmen att jag får fixa och trixa som jag vill ... Idag lyckades jag t o m göra två fiskarflätor (inbakade) på henne. Vilket i sig är en bedrift eftersom jag ALDRIG ens försökt göra såna på någon förut!

  • fru AM

    Kängu: det är jag som har en Teutonia Fun - och jag tycker precis så om den som Telis skrev. HAde jag valt vagn idag med samma vetskap så hade jag snokat mer på Lambdan.

  • fru AM
    kängu skrev 2009-08-14 15:24:25 följande:
    AM- Vi har fått ett bra pris på en Fun så det är inte omöjligt att vi slår till på den... Är det med varukorgen det enda negativa?
    JA - de är det enda negativa - som jag upplever med vagnen i alla fall! Kom i håg att smörja hjulen + bromsen oftare än vad vi har gjort en gång på två år ...) bara så blir det fint!
  • fru AM

    Kängu: grattis tillv agn! Vad blev det för färg?

    Välkommen in i Teutoniafamiljen

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor