• Tinga

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Kängu - ja, vi trivs jättebra i huset. Än är det förstås mest rörigt överallt, men när det värsta renoveringsdammet från vardagsrummet lagt sig (blir väl om ett par månader) kommer det att bli superbra. Trevliga grannar har vi också; åtminstone ingen som spelar jazzmusik. Från det ena till det andra; har du lagt ner amningen helt nu, eller?

    Snaily - du är den första här i tråden som ska göra efter-samlag-test, vad jag vet, så du får redogöra ordentligt för sen vad det handlar om (testet alltså; det andra vet jag ).

    PB - läskigt besök!

    Muggles - hur går det med blödningen? Tror du på bad eller torrläggning?

  • Tinga

    Ni är ju flera här som både är inredningsintresserade och Google-skickliga, så nu tänkte jag be om lite hjälp med att hitta ett soffbord. Vi har hittat ett som vi gillar, som är väldigt elliptiskt till formen - www.miljogarden.se/Produkter/tabid/77/CategoryID/9/List/0/Level/a/ProductID/394/Default.aspx (det som är 50 cm brett och 180 cm långt). Har någon av er tips på något liknande tas det gärna emot. Bredden får max vara 50 cm och så ska det antingen vara i ek eller vitt/laminat (har inte bestämt oss än). Glas göre sig inget besvär i någon form.

  • Tinga

    Eller förresten; det behöver inte alls vara liknande det vi redan hittat, men kraven är att det får max vara 50 cm brett och inte innehålla något glas.

  • Tinga

    Sweet ? du får tänka på semestern i Puerto Rico när du sitter på föreläsningarna och njuta av tanken på att du sen får tillbringa flera hela dagar tillsammans med Lillskruttan. Kram!

    Lappis ? haha, jag skrattade gott åt ditt Lack-bord! Ibland är det det billigaste och enklaste som är det bästa. Kan tänka mig att det var mycket känslor som kom upp i helgen; jag blev ju tårögd bara av att läsa om hur lycklig du var som hade både mamma, pappa och make samlade på samma ställe.

    Kängu ? tråden är till för utläggningar om sådant som är jobbigt! (Och roligt, spännande, ledsamt, hoppfullt,?) Om du känner att du hakat upp dig i dina tankar är det säkert jättebra att prata med ett proffs också, så att du äntligen kan få lite ro i själen. Kram!

    Muggles ? vad skönt att det ser lovande ut på badfronten! Så spännande med era husplaner! Är det huset som vi diskuterade olika planslösningsalternativ på ovanvåningen för som gäller?

    Superellips heter designmatbordet du pratar om och ett sådant har vi. Tyvärr finns det inga soffbord som är så smala som 50 cm i den modellen, för annars hade det passat perfekt. Soffbordet du länkade till var snyggt, men jag tror att vi behöver ett lite stadigare bord, med tanke på vildingarna som far fram här hemma?

    Ert soffbord är jättesnyggt, men tyvärr för brett för att passa hemma hos oss. Vi har tagit bort en vägg i vardagsrummet, så att vi fått en vinkel, i vilken vi ska ha en soffgrupp. Vi tänkte ställa två 3-sitssoffor mittemot varandra, men eftersom rummet är ganska smalt kan bordet inte vara bredare än 50 cm. Det där med en hylla undertill är smart tycker jag, för då slipper man ha fjärrkontroller och annat krafs på bordet.

    AM ? tack för tipsen! Bordet som fanns på Bolia var riktigt snyggt. Har sparat det bland favoriterna, så får maken och jag ta en gemensam titt sen.

    Cicci ? skickar en må bra-kram till dig!

  • Tinga

    Muggles - typiskt att ni inte kan få besked redan idag; det hade ju varit skönt att veta innan du drar på semester. Trevlig resa, förresten!

    Nenne - vad skönt att höra att du mår så bra!

  • Tinga

    Muggles - jag tror att det är höjden som är 420; de har glömt att skriva ut H framför bara. De olika djupen som finns verkar vara 600 respektive 700 mm. Tyvärr, för det är ett snyggt bord.

    Lappis - ett sådant bord som det ni tittade på har vi nu, fast med skifferskiva istället för glas.

    BS - ni kanske ska satsa på ett vitt Lack ifrån IKEA!

  • Tinga

    Lappis - tyvärr är vårt bord i oljad ek, men annars är det bara 120 cm långt (48 högt och 70 brett) och det är till salu.

  • Tinga

    Frejis - oj, bara 4 veckor kvar! Tänk vad tiden går! Är det planerat snitt som gäller då, eller? Skönt att Bumsis verkar må bra iallafall. Kram!

  • Tinga

    Nenne - kul att se dig! Spännande med sprutstart. (Kanske onödigt spännande, om jag förstått dina känslor rätt. ) Håller tummarna!

    Cicci - vilken söt historia om damen och din dotter.

    Liten - grattis till fina KUB-siffror! Vilka segisar vd:n och personalaren verkar vara, som aldrig kan komma loss och bestämma sig. Tror du att din graviditet utgör en stor risk för att bli petad från jobbet du vill ha? Det är ju diskriminering om det är enda skälet till att någon annan får jobbet.

    PB - kul med den lyckade budgivningen!

    Snaily - mer kladdkaka åt folket! Fast själv ska jag på bokcirkel ikväll, och då blir det alltid god fika, så jag får försöka bärga mig tills dess.

    Idag har vi varit på utvecklingskontroll på neo och vi har två helt normala 1-åringar här hemma. Vi trodde inget annat, men det är ändå skönt att få det bekräftat. Möjligtvis ligger Puff liiiite före Piff, men det är marginellt. Vad gäller ätande ligger de förstås efter, men Puff kan iallafall äta mat med lite grövre konsistens nu (typ Sempers 6-månadersburkar) och Piff åt faktiskt några skedar lös gröt imorse. Piff har inte ätit något alls med sked de senaste fem månaderna (bortsett från ett par skedspetsar glass), så det är ett stort framsteg. Hoppas bara att det håller i sig.

    För övrigt har Piff ätit hyfsat de senaste dagarna, efter en liten svacka dessförinnan. Vi fick sonda litegrann igår, men inga större mängder. Dessutom kräker han mycket mindre nu, vilket vi tror beror på att han nu får Losec igen. (Doktorn provade ett annat läkemedel, som egentligen ska ha samma effekt, men vi tycker att Losec funkar bättre. Skönt med en doktor som lyssnar på föräldrarna och byter medicin när man ber om det.)

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor