• Ore

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    muggles: Grattis till att ha bestämt er i husväg... Hoppas det löser sig med det ekonomiska. Och så bra att Moa börjar vänja sig vid pottan, bra att bara ha ETT blöjbarn åt gången (inte minst när man ska ha hem blöjorna från affären, kan jag tänka mig...)

    Boken mammapraktikan får jag nog kolla in, jag har ett bra tag haft litet småont vid ena sidan/ovankanten av magen, ungefär mitt på det nedersta revbenet... Glömde fråga BM vad det kunde vara senast.

    Och angående föräldrakurs så är det som sagt maken som är litet motsträvig, av någon underlig anledning. Men jag har inte tagit tag i att ställa krav på honom heller - än... Så det enda han har varit med på är RUL, det var meningen att han skulle varit med på KUB-testet men han blandade ihop dagarna (annars hade han planerat in massa jobbmöten i Gbg, med lucka för testet, men dagen innan testet var...) Jag ska kolla med BM nästa gång litet hur föräldrakursen är upplagd, vilka tider det är och vad de kommer gå igenom vid olika tillfällen för att ha litet mer argument att komma med, har jag tänkt mig. Som sagt så tror jag att motståndet kommer av att folk han känner (hans bror och hans kollegor) har uttalat sig negativt om föräldrakursen. Men å andra sidan har ingen av dem gått i den kommun där vi bor... Och här har jag inte hört någon klaga, utan de flesta har tyckt att den varit väldigt bra. Vet att BM nämnt att man får en kurs i babymassage bl.a, vilket tydligen är jätteuppskattat. Jaja, det ger sig. Min utgångspunkt är att han ska med på föräldrakurs, och jag har därför låtit honom "slippa" följa med på mycket annat. Delvis för att han inte hunnit pga jobbet och husbygget, och delvis för att jag sparar att spela ut mina kort

    Profylaxkurs verkar som att många tycker är givande, ska kanske kolla litet mer på det...

  • Ore

    Kängu: Vad har du haft för sele/sjal till Ru såhär i början? (I min träningsabstinens har jag långt gående planer på att så snart det överhuvudtaget går så ska jag och bebisen i sele ge oss på stavgång uppför slalombacken - ett av mina favoritpass )

  • Ore

    Muggles: Japp, på min högra sida. Ungefär mitt över nedersta revbenet. Inte konstant ont, men ofta återkommande...

    Grattis på bröllopsdagen, vi har våran till helgen, jag är så oromantisk att jag åker bort då Men å andra sidan tänkte jag överraska med supergod frukost innan jag åker... Så jag hoppas att bli förlåten. Solsemester låter suveränt!!!

    Det låter som att ni tycker som jag angående föräldrakurs, vi är två om detta och maken borde inse detta och komma med. Nu ska jag bara få honom att förstå detta Men hur är det, en kvinnas list övergår alltid mannens förstånd? Nä, så illa ska det inte bli. Jag är mer rakt på sak än så.

  • Ore

    Vickan: Låter som ett jobbigt projekt... Har insett att det finns många fördelar med att bygga nytt - inget rivningsarbete är en av de största! Men ALLT med husbygge tar längre tid än man tror.

    Apropå bygge letar jag spotlights till köket för fullt, och tapeter. Mina fina "vita med glansigt mönster" tokdissades av maken "vi kan inte ha hela huset vitt heller!" (Ok, han har en poäng där, vi har mycket vitt). Eftersom han inte kunde klämma ur sig vilken färg han föredrog så letar jag nu efter en tapet i vitt, brun-beige och turkos Allra helst vill jag ha en med vit botten, slingrande brunt grenmönster och turkost mönster. Hur lätt på en skala är det att hitta något man bara sett som en bild i huvudet???

  • Ore

    BS: Ja, hade det inte gått bra så hade muggles och Kängu fått ta den värsta smällen, eftersom jag träffade dem för att äta lunch strax efter testet...

    Jag tror dock att jag var ganska mentalt inställd på att dåliga siffror skulle leda till FVP, för ett mer exakt besked - varken mer eller mindre... Maken fanns tillgänglig i telefon också, så jag hade möjlighet att ringa honom om det var så.

    Tack för länken, koko... Nu ska jag bara se om jag hittar något som motsvarar beskrivningen också Inget av filtreringarna jag provade verkade funka något vidare...

    Telis: Nässköljning på kvällen kanske funkar? Jag har bara haft nästäppa på nätterna vid enstaka tillfällen, och då har det blivit otrivin på kvällen. Men det har varit kanske 1-2 gånger i veckan...

  • Ore

    BS: Låter jobbbigt med en trotsig Iris, men i längden är det nog bäst att vara "orubbligt hård" (men ändå snäll, så klart...)

    Styrkekram till dig så att du orkar!!!

  • Ore

    Det blir Ullared för mig imorgon förresten Så nu letar jag litet jämförelsepriser. Ska se om jag hittar någon billig och bra jacka som kan ta mig genom hösten på något sätt (gärna med litet stil...) Alternativet är makens stora regnjacka i gore-tex, med varm tröja under om det blir kallt... Men det är inte direkt stilfullt.

    Har annars sneglat litet på denna jackan www.ellos.se/DetailPages/DetailPage.aspx&productid=203309&articleid=394246&matchsetid=11405538&firstinset=394246&ST=Matcha+Med%5bPassar+till%5d%5b11405538%5d&pos=Matcha%20med%20-%20Pos%201, problemet är väl att det dröjer ett tag innan den kan användas (den verkar ganska varm), och då kanske magen är för stor i alla fall? Å andra sidan kanske den är bra att ha även efter att bebisen fötts. Såvida jag inte får Dolly Parton-boobs av bara farten...?

  • Ore

    BS: Hmm, märkligt... Barn (särskilt så små) brukar väl annars inte vara hysteriska någon längre tid? Men jag har ju inte så mycket egen erfarenhet, annat än hyfsat mycket barnpassning av syskonbarnen...

    Vickan: Jag har BF 13 november, hade tänkt jobba oktober ut ungefär och så långt är behovet av en hyfsat snygg jacka
    Trikågrejen, är det "belly belt" eller sån där "förlängare som man kan haka fast i knappar och knapphål? När det sista paret av mina byxor inte gick att använda tyckte jag att magen ändå var för stor för att byxorna skulle sitta uppe med förlängare, men belly belt har jag haft till en hel del tröjor. Köpte 2-pack (en svart och en vit) för 129 kr på H&M... Då kan man låta knappen vara oknäppt under om man vill. Men huvudanledningen var alltså att jag skulle kunna ha mina vanliga trikåtröjor, som annars blev vääääldigt korta. Det var ett tips från min kollega. Blir de gamla tröjorna uttänjda av gravidmagen så är det ju bättre att köpa nya efter graviditeten...

  • Ore

    Jag har ju faktiskt inte gett mig in på att köpa en nässköljare än, men det låter bra. Fast sköljer man inte då med koksaltlösning? Jag har provat det några gånger (variant spola med pipett upp i näsan), när jag var småförkyld och skulle uppträda med kören jag var med i då... Funkade bra för att hålla nästäppan borta några timmar eller så.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor