Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Hej Cicci! Lycka till med namnvalet!

    Lapinette, men är det verkligen meningen att man ska ha så himla ont utan att det är något fel alls?! Stackare!

    Piggelin, jodå, min bror har alltid haft stor bil/skåpbil av något slag, han behöver plats att sova i bilen om det krisar och plats för sina vindsurfingprylar. Nu har de ju barn också och behöver ännu mer plats. Fast de har billigaste inredningen och inte någon sittgrupp med bord eller så. Mina föräldrar släpar alltid så mycket prylar mellan Öland och hemma i och med att mamma har företag och måste ha massa pärmar, de håller alltid på och renoverar och fraktar byggmaterial och så har pappa haft antikaffär och sprungit mycket på auktioner. Alla i min familj verkar ha behov av att frakta mycket saker!

  • BrudSommar2006

    Usch, imorgon är vår sista dag här, på torsdag åker vi vidare. Visserligen kan jag känna att det ska bli skönt att göra något annat men det är också ett tecken på att semestern är på väg att ta slut, suck.

  • BrudSommar2006

    Jag gick på sådan där sjukgymnastinformation, det var som ett lättare träningspass där vi gick igenom en massa övningar som är bra att göra när man är gravid och fick med oss ett träningsprogram hem, jag tyckte att det var jättebra.

    Föräldrakursen däremot minns jag som 70-talshemsk och maken höll på att gå hem. Säkert lärde vi oss en del nyttigt också men upplägget där man skulle välja bilder och berätta om varför man valt dem och hur de relaterade till en själv var fruktansvärt, också att papporna skulle gå iväg och diskutera en sak medan mammorna skulle sitta kvar och diskutera något annat vad det nu var. Däremot var jag på amningsinfo som var jättebra men inget slår ju profylaxen som några här redan påpekat, den var fantastiskt bra!

  • BrudSommar2006

    Muggles, kul att ni lyckats komma någonvart med att sitta på pottan, här går det inte bra på den fronten.

    Passionsblomman, kul att det verkar som att det här med hus kommer att bli av nu då!

  • BrudSommar2006

    Muggles, grattis på bröllopsdagen!

    Ore, det var modigt att gå ensam på KUB, det var tur att jag lyckades undvika det. Nu gick det ju visserligen bra men om man får ett sämre resultat än man tänkt sig så är det ju inte roligt att vara där själv för då kan man ge sig på att man missar att ställa alla viktiga frågor.

    Telis, jag struntade fullständigt i att man inte fick ta nässpray mer än tio dagar, det gick ju inte att överleva annars. Jag minns i och för sig inte hur tidigt jag var tvungen att börja med den. Den här gången har jag inte behövt börja än. Sedan tog det ett par veckor efter förlossningen innan det gick att helt sluta med den men sedan var det bara att sluta som tur var.

  • BrudSommar2006

    Jag provade sådan där renässans nässpray förra gången men koksaltlösning fungerade varken när jag var gravid eller när Iris var bebis och jag provade det igen innan hon var gammal nog för att kunna få riktigt nässpray. Fast det är ju värt att prova.

    Iris har varit så trotsig och hysterisk idag så vi funderar på att inte lämna huset resten av semestern, ja helst inte på flera månader om det ska fortsätta så här.

  • BrudSommar2006

    Jag tycker inte att det fungerar speciellt bra att vara stenhård faktiskt, jag tycker att det känns som att man får vara lite lyhörd för att få det att fungera på bästa sätt, i och för sig fungerar det ju inte alls just nu. Allt slutar alltid med att vi får skrapa upp hysterisk Iris med våld från backen och baxa in henne i bilen/bära hem henne från promenaden/ner i badet/till blöjbytet osv. Få av/på henne kläder är nästan omöjligt och oftast får man vara två för att lyckas byta blöja. INTE och INTE pappa, bara mamma osv. Jag tror att hon har legat och skrikit och gråtit i princip hela dagen idag.

  • BrudSommar2006

    Telis, ja, det är som koksaltlösning och nej, du har rätt, det fungerar inte alls. Lite blir ju effekten när man tar vanlig nässpray att man får hålla på för när sprayeffekten börjar ta slut så svullnar blodkärlen igen och man behöver ta ny spray för att de ska dra ihop sig igen. Men saken är ju den att man ju redan är täppt så för min del väljer jag att hålla på när det blir dags igen för min del. Sedan tar det ett par veckor att vänja sig av med sprayen efter att hormonerna som gör att näsan täpper igen försvinner efter förlossningen men det är det värt för min del.

  • BrudSommar2006

    Jag är orolig att min jacka inte ska räcka den här graviditeten eftersom jag är ännu större från början den här gången än sist men vi får väl se. Finns knappt större att få tag på känns det som!

    Vad det gäller byxor så kan jag bara ha byxor med resår nu om jag inte har gravidbyxor. Så fort det blir lite svalare klarar jag mig för då har jag byxor sedan sist, nu har jag letat men inte hittat några bra shorts och trekvartsbyxor som passat. Långbyxor verkar det finnas hur mycket som helst av.

  • BrudSommar2006

    Min mamma påstår att när jag var liten så kunde jag slänga mig på golvet och skrika i en halvtimme i sträck och jag tror att vi är på väg dit med Iris...

    Vem pratade om sömn tidigare. Iris sov förmiddag och eftermiddag fortfarande när hon började på dagis vid 14 månader och då var det jättetufft för henne att börja vänja sig vid att sova en gång, det var lite tidigt för henne. Visserligen sade de att hon kunde sova en stund på förmiddagen om hon behövde men det fungerade ju inte med deras rutiner så det blev ju ingenting av med det. I början fick de ge henne mat lite tidigare så att hon fick sova sedan, det verkar vara rätt vanligt att de får göra så med de små när de skolas in på dagis.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor