• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Hej!

    Nu har jag antligen fatt min balkong med utsikt over Medelhavet!! Jag ar sa lycklig! Visserligen inte i Grekland men val pa Franska Rivieran. Vi mar bara bra nu och har det underbart, det har ar verkligen livet pa en pinne. Det enda som jag saknar ar faktiskt ett glas kall rose (och er sa klart).

    Puss och kram sa lange!

  • Telis

    Hej hej!

    Har kommer svettiga kramar fran Nice! Idag ar det 35 grader varmt sa trots att det blaser ratt rejalt sa kanns det som att sta i en hartork. Det ar alldeles underbart med andra ord.

    Hoppas att allt ar bra med er alla, jag far lasa i kapp nar jag kommer hem igen. Men da hoppas jag pa lite goda nyheter med ett par plus och bade barn och gravida som slutat krakas.

    pa er alla!

  • Telis

    Nu är jag hemma igen. Det var trist att lämna balkongen , värmen och solen där nere men det är skönt att komma hem till svensk frukost (man tröttnar lätt på baguetter och croissanter efter ett tag), en dusch med lite tryck i vattnet och min egen säng. Jag älskar Frankrike och fransmännen men sängar kan dom f*n inte göra.

    Vi har haft det helt fantastiskt, vi har legat på stranden och läst böcker och badat massor. Vi har ätit och druckit gott, även om jag hade svårt att styra undan från all jambon cru, ostar och rosévin. Och så har vi hyrt bil och varit i Nice, Cannes, Antibes och uppe i bergen i Grasse, Tourettes-sur-loup (pitt! ), Gourdon och Vence. Alldeles fantastiskt vackra ställen. Ibland kör man ( väldigt försiktigt!) på vägar smala som åsnestigar med ett stup, utan räcke, på ena sidan (och blir omkörd av glatt tutande gula La Poste-bilar som kör rally ) så det är tur att man inte är höjdrädd.

    Cicci, stora stora kramar till dig! Jag blir jätteledsen när jag hör att du mår så dåligt, hoppas att du mår bättre SNART!

    Liten, vi var bara en dag i Nice och då åt vi på någon uteservering nere i Gamla Stan (Café Flora?!) som jättebra (men dyrt och turistiskt så klart eftersom det låg precis vid blomstermarknaden). Det enda hotelltips jag har i Nice är Villa La Tour (www.villa-la-tour.com/). Men uj, vad avundsjuk jag är på er som ska dit! Nice skulle jag gärna bo i.

    Vickan, hon kan gott få undra.

    PB, om du vill vara med i albumet så kan du mejla en bild på dig till mig så skickar jag länken till albumet. Mejla på telemarkgrrl@gmail.com.

    AM, kul att dopet gick bra! Vad tycker Hektor om potatis?

    Piggelin, vad skrev du som gjorde att inlägget togs bort?!

    Lappis, du glömmer väl inte Island när det gäller resor-att-göra-före-barn? Så kul att ni har haft det bra du och din pappa och att första adoptionsmötet är avklarat! Det ordnar sig säkert med kursen, det är ju ingen panik än.

    Koko, det låter verkligen skitjobbigt med amningen. Hoppas att något av kängus tips funkar så att det lilla tuttmonstret släpper taget . Lindning ska vi också prova på Televinken, som AM sa så är det ju inte konstigt om det känns läskigt att komma ut i världen där armarna och benen plötsligt kan fara iväg åt alla möjliga håll efter att ha legat så tryggt ihopvikta där inne.

    Tinga, åååååh, vad glad jag blir att det låter lite positivt med Piff och Puff! Både att dom äter lite bättre, kräks lite mindre och att ettårskontrollen gick så bra! Kram!

    Kängu, håller tummarna för jobbet!

    Snaily, kul att utställningen och efter-samlags-testet gick bra. Om det inte passar in med IVF nu i höst så gör ni helt rätt i att vänta tills nästa år och se vad som händer då. Men Nenne har helt rätt, när man väl har gjort det en gång så känns det inte lika dramatiskt längre så oroa dig inte i förväg för att det är en sån stor grej. Det kommer att ordna sig!

    Muggles, vad skönt att ni fick en toppensemester till slut efter alla sorger och bedrövelser! Hoppas att du fick dig ett nyp direkt när du kom hem om ni inte hann med det innan.

    Nenne darling, superstort jättelycka till på VUL:et idag!!

    Jag har inte läst ikapp alla sidor än utan lite här och där, hoppas att jag inte missat något viktigt. Kram till alla!

  • Telis

    AM, har mejlat dig. Och jag har full förståelse för om han inte gillar potatis, det är ju faktiskt ingen höjdare. Utom möjligen färskpotatis med dill förstås.

    Grattis Nenne, en perfekt liten äggkorg!!

  • Telis

    Hur vet man om man har urinvägsinfektion som gravid? Kan man ha det utan att det svider och utan att nitritstickor ger utslag?

  • Telis

    Lappis, vi var bara i Nice en dag men vi var borta i två veckor. Vi bodde hela tiden i Antibes. Trevlig lunch!

  • Telis

    Jo just det ja, jag kom på en sak till som jag läste i tråden. Ore, vad skönt att du fick med dig maken utan alltför mycket tjat! Kan han tänka sig att följa med dom kommande gångerna också?

    Liten, ni hittar säkert något bra! Är det en långhelg ni ska åka utan Mindre?

  • Telis

    Lappis, vi var på en bra italienare en kväll men jag minns inte heller vad den hette. Sen var vi två gånger på en asiatisk som var kanonbra, jag skulle kunna åka tillbaka bara för deras vårrullar och chop suey. *mums*

    EA, det är j*vligt trist men det blir nog så för nästan alla när man hållt på ett tag.

    Precis som så många andra tjejer så låg jag också flera steg före min man, när han tyckte att vi kunde prova med rosenrot läste jag om IVF och när han var helt med på IVF-spåret så var jag redan mentalt inställd på äggdonation eller kanske adoption.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor