Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Passionsblomman, aha, ska anteckna Crabtree and Evelyn-krämen.

    En fråga om husköp, hur göra man egentligen när man vill flytta till annat hus när man redan bor i hus? Flyttar man från lägenhet till hus verkar det inget problem att få låna till handpenning och att få brygglån innan man sålt lägenheten men bor man redan i hus har samtliga våra bekanta råkat ut för att de blivit tvungna att sälja innan de kunnat köpa. De har tänkt att de får hyra något eller flytta hem till föräldrarna eller nåt medan de letar nytt. För vår del skulle vi bara flytta om vi verkligen hittade något bättre, annars skulle vi aldrig fundera på det. Alltså skulle vi aldrig vilja sälja om vi inte redan hittat något bättre. Vi var ju på 100 visningar innan vi hittade det här.

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, det är väl där problemet här ligger antar jag för inga säljare eller mäklare går med på en sådan klausul här, de får ju sålt ändå på en vecka. Visning söndag eftermiddag och måndag eller tisdag kväll, kontraksskrivning torsdag eller senast fredag både för lägenheter och villor. Ingen vill stå där och inse att köparen måste hoppa av ett par månader senare när man själv kanske redan flyttat till nya boendet osv. Det är möjligt att man kan få till ett sådant kontrakt om man skriver upp sig på nybyggt däremot gissar jag.

  • BrudSommar2006

    Vickan, hur sjutton du kan stå i köket och laga mat fast du mår så illa är helt obegripligt för mig för jag kan fortfarande knappt gå in i köket!

    Fortfarande ingen Muggles? Hoppas så att det går bra.

  • BrudSommar2006

    Åh, fortfarande ingen Muggles, hoppas verkligen att allt gått bra. Blir tvungen att vänta tills imorgon jag också.

  • BrudSommar2006

    Nej vad trist, stora, stora kramar till Muggles med familj. Jag googlade på MA och har förstått att man oftast får hjälp att få ut alla rester på medicinsk väg, om så är fallet borde väl risken för infektioner och långdragna blödningar och annat skräp minska efteråt? Eller har jag missförstått det nu? Så tråkigt hur som, jag saknar ord men familjen Muggles, mina tankar är hos er.

    Koko, det där verkar ju till och med mycket, mycket värre än "vanligt" missfall, måtte ingen här i tråden råka ut för det.

    Själv väntar jag nervöst på stora UL på onsdag, usch.

  • BrudSommar2006

    Det känns nästan inte rätt att prata om annat en dag som denna men jag har några små frågor jag undrar om någon vet svaret på, det gäller dagis och föräldraledighet. Visserligen gäller lite olika regler om hur mycket de får vara på dagis när en förälder är hemma med syskon men på Iris dagis får hon vara där 20 timmar, 9 - 14 måndag till torsdag. Kan två föräldrar vara hemma föräldralediga med varsitt barn? Jag har för mig att man kan det nämligen. Inte borde hennes timmar ändras i så fall om maken skulle vara föräldraledig med Iris på fredagar när hon ändå inte får vara på dagis?

  • BrudSommar2006

    Hej FruLLan! Ja det är en dyster dag här i tråden men jag är ändå glad att du tittar in, skönt att höra från dig. Visst tog jag testet, det är 90% säkert i deras labbmiljö men den kommer man ju inte åt härifrån Sverige så i hemma miljö är det 82% säkert. Det visade att vi får en tjej till men felmarginalen är ju som sagt ändå 18%. Hoppas att UL visar vad det blir men jag försöker att inte hoppas för mycket eftersom det inte gick att se med Iris.

    AM, hjälp vad det verkar ha fallit träd på Livias dagisgård, ute hos oss ser det mesta ut som vanligt tror jag!

    Mrs B, maken var ju föräldraledig med Iris två dagar i veckan första terminen hon gick så hon bara behövde gå tre dagar i veckan så jag gissar att det borde gå bra.

  • BrudSommar2006

    AM igen, jag är också väldigt orolig för missfall, speciellt när jag tänker på min ålder och klarar jag mig igenom den här graviditeten också kommer jag att vara otroligt tacksam.

  • BrudSommar2006

    Telis, jadå, jag har känt fladder ett tag nu, det är väl OK än så länge, jag ser inte fram emot när det blir sparkar och hicka... Förra gången minns jag inte när jag kände något men det var rätt så sent vill jag minnas, senare fick jag veta att det berodde på att moderkakan låg fram och alltså var i vägen för att jag skulle känna något.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor