• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • BrudSommar2006

    God morgon!

    Vickan eller Mrs B, kan jag också få länken?

    Vickan, jag förstår precis att du alltid vill åka hem till jul, jag är precis likadan. När vi köpte huset bestämde vi oss för att alltid fira hemma hos oss så mina föräldrar kommer till oss nu. Min bror firar alltid numera med sin sambos familj i Varberg så det är bara vi annars. Makens föräldrar vill vara hemma på julafton, om de inte är i Spanien, vilket jag tror att de kommer att börja vara nu sedan de skaffat hus där.

    De vilda smultron vi har är över för länge sedan men som tur är så kommer det fortfarande nya i landet.

    Tinga, vad roligt med första promenaden, nu kommer det att gå fort tills han springer runt!

  • BrudSommar2006

    Izzie, varför ska ni göra sömn-EEG?

    Min kollegas son var fortfarande borta igår, nu har han varit försvunnen sedan i måndags, en gång använde han sitt bankomatkort vid Fridhemsplan, sedan gick kollegans exman (barnens pappa) och spärrade sonens kort så att han inte skulle kunna komma åt sina pengar mer, vilket gjorde min kollega vansinnig eftersom det i alla fall var ett sätt att hålla koll på honom och hjälpa honom med pengar om det skulle behövas. En natt hade han också slagit på sin mobiltelefon så att hon fick fram ett sms men han svarade aldrig och sedan dess har telefonen varit avstängd igen. Hoppet stod tydligen till någon konsert som de trodde att han ville gå på igår kväll så de andra två syskonen skulle gå dit och se om de hittade honom, vet inte hur det gick eller hur de i så fall skulle få med honom hem.

  • Lapinette

    muggles - vad skönt att allt känns bra igen och att blodet har upphört. Åhhhh så skönt (drar en lättnadens suck)!

    EA - skönt att akupunktören är så positiv!

    Gällande julaftonsfirande så har vi sedan vi gift oss firat vartannat år med min familj och vartannat med makens. Min mamma fick välja vilka år vi skulle fira med henne (så hon blev nöjd och glad ). För oss funkar det liksom inte att vara hos den ena på julafton och den andra på juldagen ... avståndet gör ju att det krävs flyg.

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, jag har en dagbok jag skriver i om Iris för att komma ihåg allt hon säger och gör men tyvärr har jag blivit lite dålig på att skriva i den de sista månaderna, måste ta tag i det igen. Mysigt att komma ihåg sådana där saker som du minns.

    September, min ÄL var aldrig mitt i cykeln när jag hade kort cykel, jag hade ju flera gånger 22 - 23 dagar, utan jag hade 10 dagars lutealfas då. När min cykel var lite längre så kunde jag ha 12 - 13 dagars lutealfas så min var inte alltid lika lång dessvärre.

  • Ore

    Vill också ha länken, tack

    Tinga: Meeen, vad häftigt!!! Och att Puff log också, har en bild av det hela framför mig och den är hjärtknipande!

    Härliga kommentarer av PB:s son.

    Hoppas att Vickans inskrivning och Mrs B:s Besök på AF går bra.

    Och jag verkar få vara den första för veckan som klämmer i med att det FREEEEEDAAAAAAG!!!

    Har precis blivit av med spindlarna på mitt kontor (tackar städerskorna så hjärtligt för det ) så nu kan jag jobba igen Eller ska jag gå över till en pratglad kollega, och på vägen dit fundera över snyggaste sättet att mura upp mot jordvallarna...? Vilka beslut

  • BrudSommar2006

    Muggles, det låter lovande att det inte blev någon mer blödning!

    I morse gick det jättebra att få på Iris skor och gå till bilen, hon satt i sin saccosäck och tittade på Pippi Långstrump och då passade jag på att föreslå att vi skulle ta på henne hennes Pippi-skor för att gå till dagis och det tyckte hon var en jättebra idé som tur var. Sedan ville hon inte ha någon tröja på sig utan ville bara leka tittut med den men det var ju inte värre än att hon kunde gå i kortärmat så det struntade jag i.

    Lite knepigare var det att få på henne skorna när vi skulle hem från dagis igår men det gick till slut i alla fall efter att dagisfröken försökt få sätta på henne skorna men då skulle bara mamma sätta på dem och då fick jag till sist på dem.

  • Lapinette

    BS - så han är fortfarande försvunnen men hoppet finns att han är vid liv. Usch vad jobbigt det måste vara som förälder.

    Ego (igen !) - så sitter jag som vanligt och tittar på hus. Fast mest intressant denna vecka är budgivningen på en likadan 3:a i vårt hus. Den ligger på första våningen (vi bor högst upp) och budgivningen ligger över det pris vi betalade för vår. Detta medan makens kollega har sin lägenhet ute för visning för fjärde gången. Senast fick de ett bud som de inte godtog då det låg 1,5 MSEK under vad de betalade för lägenheten för 1 år sedan. De har redan fått nycklarna till sin nya lägenhet.

  • Ore

    Trevligt att veta att er lägenhet verkar vara värd mer än ni gett för den, lappis. Mindre kul för din makes kollega... Gaaah, gå back med 1,5 miljoner - där ryms ju nästan allt vi räknar med att ha i lån...

    Glömde i förra inlägget: Grattis till flytten Tinga!!!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor