Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Telis, haha, jag skulle ha svårt att hålla in magen, den är ju så hård, det är liksom bara en bit av övre delen som åker in när jag försöker!

    Nehepp, dags att bege sig, hoppas att hon är bra så jag inte går dit i onödan, jag ska dit för Iris räkning nästa vecka också nämligen. Det ser jag fram emot för jag har en hel del näringsfrågor, jag tror tex inte att Iris får i sig tillräckligt med mjölkprodukter nu när vi dragit ner så mycket på vällingen men vi får väl se.

  • BrudSommar2006

    Ore, om maken är själv med henne går det bra men jag kan ju inte hålla mig hemifrån bara för den sakens skull. Om Iris får välja vem som ska klä på henne så väljer hon mig och då går det jättebra, det är inte att ta på kläder som är problemet, det var bara ett exempel, problemet är att bara mamma ska göra allt annars blir hon djupt olycklig. Frågan är om man ska fortsätta att pressa henne, det kanske bara är en fas hon går igenom, för just nu, när vi hållit på så här sedan innan semestern, så känns det som att vi gör allt värre.

    Vickan, jag har inga skojiga halsband alls på mig längre, bara små oansenliga sådana, annars drar Iris i dem!

  • BrudSommar2006

    Vickan, man tycker ju att det inte borde finnas några sådana strikta regler för vad som räknas som skälig restid. Problemet är väl snarare att dagis bara har öppet vissa tider, hos oss sju till halv sex, så man måste passa in sina arbetstider inklusive restid mellan de tiderna. Sedan blir ju barnet de första åren väldigt trött av att vara på dagis och vill man ha någon kvalitetstid på kvällarna med barnet, vilket vi i princip inte hade förra terminen med Iris, så bör man korta ner tiderna ytterligare. Sedan har jag lite svårt rent psykologiskt att alltid vara den som lämnar först och hämtar sist, fast det har tack och lov inte varit ett problem för oss hittills.

  • BrudSommar2006

    Koko, betyder det att du slipper snitt nu? Bebisen kommer att bli imponerad av sin vackra mamma efter allt pyssel nu då!!!

    Vad det gäller trots och val av mamma eller pappa tror jag nästan att vi har kommit fram till att vi inte ska vara så hårda på det just nu för hon blir bara värre av det.

  • BrudSommar2006

    Mrs B, vad äter du för medicin som du mår illa av? Pencillin?

  • BrudSommar2006

    Ingen Muggles än? Har hållit tummarna så att de är blå hela eftermiddag!

    Vickan, lycka till imorgon!

    Lapinette, nu har jag också sett alla fina bilder, ni verkar verkligen ha haft det bra! Har det blivit något telefonsamtal ringt än förresten?

  • BrudSommar2006

    God morgon!

    Muggles, vad skönt att det verkar ha ordnat till sig!

    Cicci, tankar på en nummer tre redan, det är imponerande! Också imponerande att Victor är så duktig på att gå på pottan för här kommer vi ingenstans med det.

    Passionsblomman, när flyttar ni nu igen? Har ni bestämt er för mäklare än?

    Tinga, undrar också hur det går för er?

  • BrudSommar2006

    Jag skulle så vilja veta hur vi ska lyckas ta oss hemifrån på morgonen utan att maken får sitta gränsle över en hysteriskt ledsen Iris och tvinga på henne skorna under stor kalabalik. Det börjar med att vi säger att hon ska sätta på sig ett visst par skor. Då vill hon genast ha ett annat par på sig. Förut gick det bra att säga att aha, vill du ha de skorna istället, då tar vi dem, och så var alla nöjda. Nu fungerar inte det längre utan hon ska inte ha på sig skorna i alla fall, inget par skor. Så oavsett om vi försöker resonera med henne eller tvingar henne att ta på sig ett visst par skor så slutar det med att hon ligger på golvet och gråter så att hon nästan kräks och vi får bära henne skrikandes ut till bilen. Sedan har hon lugnat ner sig så pass att hon följer med in på dagis och så får jag sitta med henne i hallen och kramas en stund så att hon slutar hulka innan jag släpper in henne. Det är så jäkla tråkigt att varje morgon ska vara så här...

  • BrudSommar2006

    Cicci, tack för tipsen, ska bara få med maken på noterna för han tycker att vi ska ta i med hårdhanskarna nu och tvinga henne. Vilken bökig ålder! Fast när hon är på bra humör är hon verkligen riktigt mysig!

    AM, både maken och jag skrattade gott åt Livia! Usch, jag ser inte fram emot allt pinsamt Iris kommer att säga framöver...

  • BrudSommar2006

    Mrs B, det får bli i strumplästen i så fall för det är helt oacceptabelt för Iris att inte få ha strumpor på sig från det att hon vaknar!

    Vi har försökt att be henne välja skor själv men vi har hittills inte lyckats få henne att fatta beslut om det.

    Jag ser fram emot att våra äpplen ska bli klara, köpte en äppelbok förra året och bakade en massa olika saker, det var rätt kul. Några saker blev väl inte så lyckade men en del favoriter hittade vi.

    Igår åt Iris faktiskt smultron för första gången i år, när jag väl hade fått henne att tugga på ett, vilket vi inte lyckats med tidigare, insåg hon hur goda de var och åt upp allihop! Hoppas att fler mognar snart. Sedan försökte jag med ett hallon också men det var att hoppas på för mycket, det fick jag henne inte att smaka på.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor