• Oupsie
    Äldre 3 Aug 00:50
    1123736 visningar
    8486 svar
    8486
    1123736

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Hej allihopa!

    Har smygläst tråden några dagar men har inte haft tid att logga in och skriva. Vi var iväg några dagar och träffade lite släkt och familj och därefter har vi haft lite besök och nu är vi hos min familj och hälsar på. Så glad att slippa vår bastu-lägenhet. Idag har vi varit med vänner på havet och solat och badat .

    Nu kommer jag inte ihåg allt jag skulle kommentera...

    Mrs B
    Jag klickade på din länk tidigare idag och då fick jag bara upp en meddelande från FB med en varning att klicka vidare. Så jag stängde ner fönstret men jag tror bara att jag hade kommit till videon om jag klickat "ok". Det är nog bara du som kan se ditt konto precis som BS skriver.

    Nenne
    Gud vad flitiga ni varit på er semester! Att du sytt hissgardiner påminde mig om ett par sy-projekt som jag har hemma och borde ta tag i...

    Muggles
    Jag hade struntat i tanten. Man kan inte säga att man inte vill ha hittelön och sen ändra sig. Det blir ju jättekonstigt. Dessutom borde hon väl inse att blommorna skickats innan du fick hennes meddelande.

    Lapinette
    Förstår att ni är trötta. Tufft av er att arbeta imorgon. Det hade nog inte jag klarat efter en sådan flygresa. Jobbigt att inte väskorna har kommit. Men det är nog bättre att de är försenade när man är hemma och förhoppningsvis har det man behöver än tvärt om...

    Det var nog hundra saker till jag tänkte säga men nu kommer jag inte ihåg vad. Ska sova nu men kollar in imorgon igen.

    Förresten, är det någon som vet om man kan använda "thesis", "essay" och "paper" som synonymer till varandra om man ska översätta ordet uppsats? Eller är det skillnad i betydelse av de engelska orden?

  • Oupsie
    Äldre 3 Aug 17:49
    Lapinette skrev 2009-08-03 17:46:27 följande:
    Sweet - det känns spännande och lite läskigt samtidigt. Det verkar vara så mycket som ska man ska behöva gå igenom, läkarintyg, intyg från präst, kurser, hembesök ... en helt ny värld!
    Intyg från en präst? Varför ska man ha det?
  • Oupsie
    Äldre 3 Aug 17:56

    Vinkar tillbaka till Koko

    Snorkis
    Hoppas att du blir av med svampen snabbt. Men det är väl typiskt att det kommer under sommaren när det är lite varmt ute och man kanske badar. Jag var och kollade på handväska idag och kom att tänka på dig Vad tror du om Marco Polos skinnväskor? Jag hade en Marco Poloväska innan, men det gick sönder. Det är därför jag vill ha en ny svart väska. Men sen funderade jag på hur bra kvalitén är. Vet du något om det?

    Snaily
    Det är stor skillnad på att vara människoförälder och att vara hundförälder. Jag tror att du kommer att bli en jättebra förälder! Men jag kan ändå förstå att du blir arbetsskadad? När vi kollade efter valp blev jag nästan likadan. Började fundera på om jag hade höftledsfel och om mina egenskaper verkligen var värda att föra vidare. Hursomhelst kom jag på att jag var skottfast så någon god egenskap hade jag ju ändå Man får tänka så ibland Snaily, men bara om man innerst inne inser att det inte fungerar så för människor. Tur att man inte är hund

    Muggles
    Det låter mysigt med en sådan semester. Jag tror att du kommer att klara dig, även om det kommer att bli svårt

    Har inte så mycket att säga om vagnar? egentligen. En kompis till mig har en Teutonia av något slag med tre hjul och det främre går att låsa. Den är lätt att köra och väger inte så mycket. Enligt min kompis valde de den för att den skulle vara lätt att köra både i stan och på landet/grusvägar. Såg att min mans syster hade Babytravels syskonvagn och den såg väldigt smidig och liten ut i jämförelse med många andra syskonvagnar jag sett. Men jag vet inte så mycket om sånt som sagt.

    Muggles
    Det låter mysigt med en sådan semester. Jag tror att du kommer att klara dig, även om det kommer att bli svårt

    Hmm, thesis eller paper? Tack för er input. Det är en akademisk uppsats på 20 poäng (eller 30 HP heter det ju nu för tiden). Precis som Ore sa så känns essay mer som prosa, en essä. Men den betydelsen har essay kanske inte på engelska? Måste i alla fall ha en sammanfattning av uppsatsen på engelska och då började jag fundera på vad jag ska översätta just ordet ?uppsats? till. Någon som är bra på engelska som skulle vilja läsa igenom en sammanfattning på en sida?

  • Oupsie
    Äldre 3 Aug 18:03

    Ja jo, det har ni ju rätt i. Tänkte mest att det skulle vara relevant om man skulle adoptera från ett katolskt land. Trodde att buddhismen var vanligare i Sydkorea men nu när jag googlade så såg jag att 29,2 procent var kristna och bara 22,8 procent var buddhister. Fast protestantism var vanligare än katolicism. Vad oallmänbildad man är egentligen...

  • Oupsie
    Äldre 3 Aug 18:05

    Eller jag är i alla fall

    Sweet
    Jag inboxar dig.

  • Oupsie
    Äldre 3 Aug 20:56

    Telis, tack. Jag skickar ett mejl till dig .

  • Oupsie
    Äldre 3 Aug 21:03

    Nu har jag också googlat en massa vagnar...

    Tycker både att den som Ore funderar på och den som BS vill ha var fina. Köp!

  • Oupsie
    Äldre 3 Aug 21:34

    Telis, det är lugnt. Jag är bara glad att du vill läsa igenom den. Man blir lätt blind när man sitter och skriver själv. Man förstår ju precis vad man själv menar

  • Oupsie
    Äldre 3 Aug 21:37

    Nenne,

    En sådan här kanske?
    www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40114537

    Röd sammet och lite guld men tar inte så stor plats

  • Oupsie
    Äldre 3 Aug 21:54

    Tinga
    Jag hoppas att sonden kan bli en, för tillfället, bra lösning som gör att Piff går upp ordentligt i vikt. Försår att det måste vara jobbigt för er.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor