Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Hej alla trådisar!

    Nu är jag tillbaka efter en lång sommar. Det har varit jobb och semester om vartannat, vi har flängt runt en hel del och haft en bra sommar tycker jag, även om det har gått lite för fort. Nu börjar ju snart allvaret med dagis och två personer som jobbar igen. Jag har smygläst lite till och från och har nu tagit mig ikapp alltihop tror jag - puh!

    Stort grattis till er som plussat och till de små som fötts! Vilken andrabarnstrend det är nu! Kram till FruLlan, hoppas så du mår bättre nu och får njuta av dina båda fina killar.

    Tinga, vilka kämpar ni är! Jag får tårar i ögonen när jag läser om hur ni och Piff har det. Hoppas så att sonden nu är vändningen och att ni nu kan få se framåt. Kul att ni flyttar snart nu också!

    Lapinette - så skönt att höra att du funnit lite ro i adoptionstanken. Du har verkligen försökt allt - njut av den närmaste tiden med mat, vin och träning. Den lill* som kommer behöver ju utvilade och harmoniska föräldrar!

    Kram till er som kämpar på, hoppas så att det är er tur snart.

    Grattis till er som hittat hus- spännande! Vi håller också på med ombyggnadsplaner - så fortsätt med diskussionerna i denna tråd!

    Ore/Telis och ni andra som funderar på vagn - vi har och Bugaboo och Maxi Cosi babyskydd och har använt dem ihop massor. Vi bor också så att vi använder bilen mycket och få det här viset kunde man göra ärenden jättesmidigt utan att väcka barn (även svårsövda sådana sommnar ofta i bilen) Vi kunde ha babyskyddet till strax innan ettårsdagen och använder det fortfarande för korta resor om det kniper (hon är nu drygt 14 månader). Bugaboo är en suverän vagn för allt utom grus, så ska du har sådan väg Ore så är det en dum vagn. Däremot för stadsbruk och promenader på skogsstigar tycker jag den är perfekt.

  • start september

    Kängu - hoppas så du finner ro, om det nu betyder att sluta amma. Ru kommer klara sig finemang ändå och du kan få njuta av denna mysiga tid istället för att oroa dig!

    Några funderade på MPR och utlandsresor. Jag har för mig att man får ta den tidigast vid 9-10 månader MEN då måste man ta om den vid 18 månader. Tar man den efter 12 månader räcker det med en gång. Det ska helst vara tre veckor mellan de vanliga 12 månaders sprutorna och MPR så det krävs lite planering om man ska ut och resa strax efter ettårsdagen. Biverkningarna kommer oftast först efter 7-14 dagar, vår lilla tjej fick rejäla mässlingbölder i ett dygn och det är nog skönare att vara hemma då än utomlands. Med allt det sagt så tror jag ändå att det är vettigt att ta den tdigt eftersom mässling tydligen är ganska vanligt i delar av Europa.

  • start september

    Clownis - vad kul att se dig här! Hoppas du vill berätta lite mer om hur det går för er.

    Vickan - testa Lergigan tycker jag. Du har inget att förlora på det -det är väl bara att sluta om du blir för trött. Att busspendla och må illa eller sitta i jobbmöten och må illa måste väl vara värre än att blir trött?

  • start september

    Tack AM - fast jag tror det var till Snaily? Du är fantastisk som vanligt på att hitta.

    Får man fråga dig om vinterkläder förresten? Vad är bästa overallen och behöver man en eller två om man ska vara lite smart?

  • start september

    Vink tillbaka till Snaily!

    Korven är alltså inte till salu om du ska ha koppel Låter toppen att du kan ha med honom på jobbet. Hur har det gått för din make förresten med jobb?

  • start september

    Tack AM! Jag har faktiskt precis kommit över en billig Reima på rean, tycker de verkar jättevettiga. Jag tycker det känns lite knöligt med galon över, det var därför jag funderade på att ha en till att byta med. Didriksson klurar jag på, har fu någon erfarenhet där? Skalkläder från POP har vi också, kör nog på dessa två kombinationer så länge, funkar ju med underställ under.

  • start september

    Förresten - tips på vettiga galonbyxor mottages gärna av er erfarna. Finns det några som andas lite kanske? Lilla tjejen blir alltid blöt av svett om hon inte har funktionsplagg och det är väl det jag har emot att dra galon utanpå Reiman.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor