• sweets­treet
    Äldre 27 Jul 20:03
    1124033 visningar
    8486 svar
    8486
    1124033

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Å Telis!
    Hurra för ny tråd igen!!!!
    Bra att du tog tag i det.

    Hinner inte in så mycket mer just nu.Full fart.
    Ikväll är det knytis med dagis på vår innergård så jag måste smita tidigare från jobbet. var dessutom på utvecklingssamtal på dagis i förmiddags så det blir lite snärjigt att hinna med jobbet på de få timmar som är idag. Men men...

    Har även varit lite off sedan igår då jag fick veta att en av mina bästa veännners mamma gått bort i helgen. Hon var sjuk så det var inte helt som en blixt från klar himmel. Men jag ahde inte förstått att hon var så dålig nu. För ett påar månader sedan verkade hon rätt ok och jag har inte pratat med min vän sedan dess. Men hon måste blivit väldigt dålig nu den senaste tiden. Usch! Det känns så sorgligt.
    Eftersom vi känt varandra sedan gymnasiet har jag ju träffat hennes föräldrar och syskon en del och liksom "känt" dem också. Nu tänker jag så mycket på dem allihop eftersom jag ju vet hur tungt det är att gå igenom den första tiden.

    Kram till er alla!


    Och så vill jag gärna ha länken till passionsblommans hus!!!!
    Vill så gärna se sagoslottet...!

  • sweets­treet
    Äldre 31 Jul 22:01

    Å tittar in lite hastigt och läste just om din amning Kängu!!!
    Vill först börja med att skicka en mängd kramar!!!

    Sedan säga:
    1) Om du känner att amningen inte fungerar och du inte producerar tillräckligt med mjölk så gå över till ersättning!!!!! Du kan samtidigt ge bröstet parallellt som Cicci föreslog när Ru inte är så hungrig. För att försöka fortsätta aktivera produktionen men och för närheten etc. MEN detta är ENBART ifall du själv känner att de ger dig något positivt! OM det däremot mer känns som tvång och det inte alls är en mysig eller bra upplevelse tyckr jag helt enkelt du kan strunta i det.

    2) Du ÄR självfallet en kalasmamma! Den allra bästa lilla Ru kan ha!!!!! Oavsett om du ammar eller ej. MEN jag har full förståelse för dina känslor och tankar trots detta. Som du själv skriver så tänker man inte alltid logiskt. Eller snarare så kan man TÄNKA logiskt men inte KÄNNA logiskt när man har kroppen full av hormoner som gör en konstig på många vis....
    Så tillåt dig att bli lite ledsen. MEN låt inte denna känsla ta över! Vila i att du faktiskt någonstans vet att det mesta handlar om hormonkänslostormar etc.... Och jag kan lova dig att de faktiskt går över!

    Sedan min egen erfarenhet då.
    Jag hade superproblem med amningen jag med. Mycket för att Lillskruttan kom så tidigt att hon liksom aldrig fick till det där med suget. Hon låg på neo och där fick hon ju flaska även om jag var där ca 3 ggr per dag för att testa amningen också. Men sedan kom hon hem och jag försökte men det var så himla trixigt. Tyckte att hon var så liten att bröstvårtan knappt gick in i hennes mun!

    Sedan så var vi även lite paranoida med detta med maten eftersom hon var så liten. Så att ge flaska kändes "säkrare" eftersom man då visste exakt hur många ml hom fick i sig per mål. Haha, ibland är man lite för mycket forskare tror jag och vill gärna ha exakt detaljkontroll....
    Men detta bidrog nog också till att jag kände mig säkrare med flaskmatning än bröstmatning.

    Jag pumpade dock hela tiden så hon fick min bröstmjölk. För min del var det inte mjälkproduktionen som var problemet för jag producerade som en fet ko utan just att få till själva tekniken.

    Jag tror att om jag verkligen verkligen gett mig tusan på att få det att fungera så hade det nog gjort det. Men jag orkade helt enkelt inte. Jag var för lat eller trött eller vad man nu ska säga. Kanske beronde på två saker. Dels att jag itne tyckte det kändes så viktigt eftersom det fungerade så bra med flaskan.
    Men mest kasnke för att jag ju bara var hemma i 3 månader och jag orkade inte lägga en månad på att träna ngt som ändå sedan kanske skulle sluta fungera när jag gick tillbaks till jobbet. För då var det ju ändå flaska som gällde för Lillskruttan. Så för min egen del var jag nästan mer glad över att det inte var några som helst problem med att ge henne flaska när jag började jobba. Här är ju många mammor jätteoroliga över detta eftersom vissa beisar "vägrar" flaska och det kan bli stora problem när mödrarna måste tillbaks till jobbet.

    Sedan håller jag med om att jag nog tyckte att den frihet jag fick för att maken kunde mata var något positivt. Jag gillade att jag lätt kunde gå ut o träffa vänner en kväll då o då för att äta middag eller ta en öl ihop. Utan att oroa mig för att Lilltjejen inte skulle äta.
    Dessutom tror jag att maken tyckte det var supermysigt att få "bonda" lite också genom matningen.

    Men visst, det absolut ulitmata är ju kanske ifall man kan ha en fungerande amning OCH även kunna ge flaska. Då kan man ju ge det ena eller andra beroende på situationen.

    Men som sagt,
    att inte kunna amma behöver absolut inte betyda att du förlorar mysiga nära stunder med ditt barn. Flaskmatning kan vara precis lika nära och mysigt!

    Sedan det där med att sova bättre efter flaska fick jag veta inte beror på själva mjölkersättningen utan på mängden mat. Barn som inte fått tillräckligt med mjölk vid amning är ju lite hungriga och då sover de sämre. Men när de får flaska så äter de sig mätta och då sover de bättre. Så om man har mycket mjölk så ska barnen sova lika bra efter amning som vid flaskmatning.
    Tror det stämde för i mitt fall gav vi ju min egen bröstmjölk till dottern fast i flaska och jag märkte aldrg ngn skillnad när vi senare gick över till ersättning.

    Jag orkade nämligen bara puma i ca 6 månader. Sedan tyckte jag det fick räcka! hade redan börjat sina efter ca 4-5 månader också antagligen p g a att jag jobbade och då bara pumpade 1-2 ggr per dag och detta var inte tillräckligt för att hålla produktionen igång för min del.

    Oj detta blev visst lite långt.

    Hoppas nu det går bra för dig Kängu och att du inte känner dig alltför nere över detta med mjölken.

    Är själv helt uppväxt på ersättning så kan av egen erfarenhet säga att det blir rätt ok personer även utan amning eller bröstmjölk...!

    kram!

  • sweets­treet
    Äldre 31 Jul 22:05

    Sedan snabbt till Koko!!!

    Tror att Conny är alldeles strålande och inte alls "konstig".
    Haha detta med vad barn "ska" kunna vid viss ålder är lite lustigt tycker jag. Med tanke på hur olika de utvecklas och att de ofta utvecklar vissa talanger först och andra senare....

    Jaja, nu är det ju så att man har sådana där "test" men jag känner hela tiden att det handlar om sitt eget förnuft mycket.
    Så länge barnet mår bra och verkar utvecklas, även om det är i sin egen takt, så oroar jag mig inte.
    Däremot är det bra med dessa kontroller för att se OM ngt allvarligt verkligen sker. Att få hjälp så tidigt som möjligt IFALL ngt vore "fel" är ju något som både barnet o föräldrarna vinner på.

    Men som sagt, man ska nog ta de där teten med en nypa salt också...

    Undrar lite över vad det var för ett vaccin Conny fick????????

  • sweets­treet
    Äldre 31 Jul 22:05

    Eh ser nu att ni har mulvadsdiskussion!


    Jag är också en mullvad!
    Ser typ NADA utan glasögon eller linser......

  • sweets­treet
    Äldre 31 Jul 22:06

    Men nu måste jag fortsätta jobba.
    Annars kommer jag aldrig härifrån.

    Kram till er alla!

    Ska läsa ikapp resten av sidorna senare.

  • sweets­treet
    Äldre 2 Aug 18:14

    Mugglan!
    Fast man kan ju (om man pumpar ut) faktiskt spara en del av den feta mjölken från morgonpumpningen också. Och ge på kvällen. Bröstmjölk klarar sig ju i åtminstone 4 dagar kylen.


    Kängu,
    vad glad jag blir av att se att det går lite bättre nu. Tycker det är ättebra att du försöker lit till, men att du ändå har inställnngen att OM det inte skulle gå så bra i längden ändå kunna tänka dig att "fasa ut" amningen. För det är ju inte värt vad som helst.
    Kram!

    oj nu vaknade lillskruttan...
    Kram till Tinga också!

    'gotta go...

  • sweets­treet
    Äldre 3 Aug 17:33

    Men Piggis!
    Hallååååå!!!!
    Sådär kan man ju inte skriva här!!!!!!!!

    Nu sitter jag ju här och är sprickfärdig av nyfikenhet!!!!!

    Hemlisar, hm.... jag vill med veta......!!!
    Kanske ska jag ta och maila dig och se om du villd ela med dig via mailet.....???

    Är annars dåligt motiverad för jobb idag,
    Hm, känner för att ligga hemma och läsa en bok.

  • sweets­treet
    Äldre 3 Aug 17:41

    Ore, vi köpte en "stor" vagn som vi varit och är supernöjkda med.
    Enn Uppa Baby Vista 8men de säljs nog inte i Sverige).
    Den liknar Buggaboon lite i sitt utförande men den var mycket billigare samt framförallt HÖGRE vilket var ngt vi verkligen tyckte kändes bra. Buggaboon är så otroligt låg! Barnet ligger&sitter ju nätan nere på marken känns det som....
    Jag är ju inte så lång men maken är lite längre så vi tyckte att det var en fördel att ha barnet högre upp (= närmare oss) .

    Men iallafall, vi har ändå skaffat en paraplyvagn nu också. En McLaten. Mest för att den är så oerhört mycket smidigare när vi tar Lillskruttan till dagis varje morgon, samt OM man ska ta den i en bil eller när vi ska flyga till Sverige. Om jag förstått rätt så får man ta med sig vagnen genom säkerhetskontrollen OM det är en enkel paraplyvagn, men vår större fick man inte det (iallafall inte i Skandinavien med SAS fat här i USA gick det bra...).

    Vi använder dock vår "stora" vagn en del fortfarande. Om vi ska promenera längre sträckor t ex eller om vi ska ha med oss mycket "packning" (som t ex till stranden). Vår uppa Baby har nämlignen en SJUKT stor "korg" under dom sväljer nästan hur mycket som helst!!!
    Ytterligare en av faktorerna tillv arför vi valde den framför Buggaboon...
    Plus att vi ville kunna fälla ihop den lätt eftersom vi bor rätt trångt. Och med vår vagn kan man fälla ihop den trots att sittdelen sitter kvar i "chassit", men det har jag för mig itne gick med Bugaboon??? Där tror jag man måste ta loss sittdelen först innan man kan fälla den?

    Men som sagt, tror inte uppan finns i Sverige.

    Sedan rent allmänna råd inför vagnköp är att tänka på vad just NI skulle kunna tycka är bra.
    Vilket typ av liv lever ni? Hur bor ni? Stad, landet? hus, lägenhet? Trångbott eller stor plats? Skulle ni prioritera en liten smidig sak eller hellre ngt stabilt och robust? Åker ni mest bil och vill ha en vagn som smidigt kan fällas ihop och kastas i trunken eller åker ni mest kommunalt och vill ha en vagn som passar för det?
    Alla har vi ju olika faktorer som vi väger in och en vagn som är bra för en person kan vara sämre för en annan.
    Lycka till nu!

  • sweets­treet
    Äldre 3 Aug 17:42

    Lappis!
    Välkommen tillbaks från semestern!!!!!

    Hoppas att jetlagen inte är alltför jobbig.
    Och du ett tips inför nästa sommarresa är NYC!!!

    Nenne-skrutt!
    Heeej!
    Du ni kan få komma o vara kattvakt ANY TIME!!!!!!!!!!!!
    fast helst vill vi ju ni ska komma när vi finns här så vi kan ses!

  • sweets­treet
    Äldre 3 Aug 17:43

    Så ni ska ha tråddejt i helgen i G-borg!?!?
    Där ser man!

    Ska ni alla på konserten eller är det bara lappis????

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor