• AndLisa

    Måste upp i vikt.

    Nu vet jag ju inte riktigt hur han äter men vill man uppnå bästa möjliga resultat av sin träning är det viktigt att äta kolhydrater. Speciellt direkt efter träning. Jag skulle lägga till ett mellanmål direkt efter träning bestående av kolhydrater och protein eftersom det direkt efter träning är "fri passage" in i musklerna.
    Detta gör att det blir lättare att bygga muskler och även att man kan ta i mer nästa gång.

    Detta är bra att göra även om man inte vill gå upp i vikt eftersom kolhydraterna då inte lagras som fettväv utan sätter sig i musklerna istället.
    Hoppas det går bra.

  • AndLisa

    Emmas syster skrev 2009-07-27 11:39:24 följande:


    Vill man bara gå upp i vikt så gäller det att hålla höga insulinnivåer samt se till att det finns ngt att lagra inmed andra ord mkt snabba kolhydrater och fett så Glass, mjölkchoklad i stora mängder etc är snabba sätt att gå upp fortannars pasta med gräddiga såser, baguetter med majonnäsröror mmmkt kalorier på liten mängd och mkt kolhydrater (annars lagras det inte)Dvs helt tvärt emot vad sjuka personer som jag ska äta (lider av hypothyreos och hyperinsulinemi)
    Visst går man absolut upp i vikt av att äta snabba kolhydrater men det är kanske inte på det sättet man vill gå upp i vikt? Nu har iofs inte TS sagt något om det men om jag behövde gå upp i vikt skulle jag inte vilja gå upp i fett utan muskler.
    Men också som föregående talare har skrivit; Frukost, Lunch, Middag samt 3-4 mellanmål. De dagar han tränar kan han lägga till ytterligare ett mellanmål direkt efter träning.
  • AndLisa

    Emmas syster skrev 2009-07-27 22:27:21 följande:


    det var därför jag skrev "bara" gå upp i viktutan att tänka på kvalitetensen är det inte ovanligt att om man bara lägger på sig lite grann så är det lättare för kroppen att ta hand om de kalorier man stoppar i sig efteråt och då kan man fundera mer på kvalitet.Är man såpass mager att det är kris med vikten så är fett oxå viktigt, inte bara muskleren bra balans är viktig
    okok..måste ha missat det!:)
    Självklart är det viktigt med kroppsfett också men det får man även av långsamma kolhydrater och fett...men somsagt...vill man gå upp snabbt och inte har något emot att lägga på sig fett så kan man ju äta snabba kolhydrater.
    Dock innehåller inte snabba kolhydrater lika mycket näring och essentiella ämnen som långsamma.
    Menmen...bara försöker ge lite olika tips till TS.:)
Svar på tråden Måste upp i vikt.