• sockersmulan

    Brudar i Skåne!

    Såg att vår tråd blivit avstängd, så jag startar en ny! Hoppas nya som gamla hittar hit!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-08-17 15:58
    Här kommer den utlovade listan på när vi som hänger i den här tråden gifter oss!

    oktober
    10/10-09 toastmastermarie - ystad

    november

    december

    2010

    januari

    februari

    mars

    april
    Nicossambo 17/4 Helsingborg

    maj

    juni

    juli
    Kullaberg 10/7 - Brunnby / Mölle
    Tokisen 10/7 Tomelilla
    sockersmulan 17/7
    Fansanb 17/7
    Juli100724 24/7 Ängelholm

    augusti
    Sundance 14/8
    Linaz 14/8 Malmö
    jelicka 14/8 Helsingborg
    PlusBrud 21/8 Ystad
    Miss Giggle: 28/8- Glostorp

    september

    oktober

    november

    december
    Uttan 4/12 Karlsborg

  • Svar på tråden Brudar i Skåne!
  • Sundance

    Snälla ni, nu behöver jag verkligen lite stöd och goda råd. Och jag ber om ursäkt direkt om detta inlägg blir lite långt.

    Vi hade ju tänkt oss en maffig utomhusvigsel på slottsbacken med slottet i bakgrunden. Vita stolar och röd matta á la USA. Vackra, vita parasoll som markerar vigselplatsen och mycket rosor. Killarna skulle komma gående över slottsbacken i sina snygga kostymer och jag och tärnorna skulle komma åkande i en ursnygg bil och bli avsläppta precis vid röda mattan. Så hade vi tänkt oss det och det är vår drömvigsel. Som reserv vid regn(men det var verkligen nödlösningen om det öser ner) skulle vi ha vigseln i slottets källarvalv. Där nere är det dock ganska trångt och jag är inte säker på att vi får in 60 stolar ens, utan får då ha stående vigsel. Och ingen lång röda mattan som jag kan skrida fram längs, mot min blivande.

    Så till dilemmat. Min sambos familj är goda vänner med en jätteduktig sångerska som är relativt känd i Sverige och som vi nu bad hans mamma att fråga om hon kunde tänka sig att sjunga på vår vigsel. Musiken och sången är otroligt viktig för mig, för det är alltid den som tar fram de starkaste känslorna i mig. Det var dock den här sångerskans svar som nu ställde till det då hon sa att hon jättegärna sjungit för oss om det inte varit utomhus. Efter hennes erfarenhet (och hon har erfarenhet) så kunde hon säga att ljudet ofta blir väldigt dåligt utomhus och att det ska mycket ljudanläggning till för att sång och tal ska höras. Min m2b's syster hade också varit på ett utomhusbröllop och sa att de inte hade hört någon som sas. Inte löftena eller nåt. Som m2b sa; man vill ju liksom att folk ska höra sången och talet, och framför allt löftena. Och man vill ju kanske inte stå och säga sina löften i en mikrofon. Och han var inte beredd att lägga ut flera tusen på att hyra en hejdundrandes ljudanläggning för bara 20 minuter. Så nu vet vi inte hur vi ska göra. Kyrkan är inget alternativ. Och det där källarvalvet... jag vet inte. Där var iofs öppen spis och så men vi vill ju liksom egentligen inte ha en mysig vigsel utan en mer storslagen vigsel. Och så blir det ju trångt. Finns det några andra alternativ för inomhusvigsel här i skåne. Ska vi prioritera ljudet framför vårt drömbröllop (visuella drömbröllop)? Allt hänger ju ifos ihop. Suck... Vad tungt det känns.

  • Bröllop i dec09

    Hej brudar i skåne... Jag är en av er. Jag ska gifta mig i Malmö 5 december i år. Jag har förvisso bosatt mig i Köpenhamn eftersom jag föll för en dansk för ca 2 år sedan.. Men bröllopet håller vi i Malmö...

  • ToastmasterMarie

    valsa runt lite här hemma idag. Gick bättre än väntat. Men får nog bli en eller två danser varje dag nu fram till bröllopet

  • Miss Giggle

    Oj Sundance: Vet inte vad jag hade valt. Men håller nog med m2b, man vill ju inte bara att folk ska se en utan även höra.
    Får man fråga varför kyrka inte är ett altenativ?
    Om ni ska vara 60 är ni ju ändå rätt så många,så en lite större kyrka kan ju vara maffigt ändå.
    De flesta kyrkvaktmästare vi talat med är väldigt flexibla med vad man går göra med kyrkan när det kommer till dekorationer och så...

    Det är svårt att säga för mig för, till skillnad från er, så planerar vi ju ett mysigt intimt bröllop och då är det svårt att ta ställning till ngt annat.

    Ska fundera på om det inte finns ngnstans ni kan vara inne men ändå ute... Synd man inte får plats så många i Margaareta paviljongen. det hade ju varit cool att komma gåendes längs med den underbara gången med blommor som leder till paviljongen!!!!

  • Sundance

    Tack. ja, en paviljong har jag också drömt om, men kan inte komma på någon stor nog. Någon tipsade om Roseum i Malmö. Har aldrig varit där så jag vet inte alls hur det ser ut. Sedan var det någon som tyckte jag skulle kolla typ balsalar på Hilton och Grand hotel.

    Kyrkan är inget alternativ för jag har gått ur svenska kyrkan och min m2b är inte troende. sedan har jag släkt som är jehovas vittnen och några är ateister och några är frireligiösa så vi kom fram till att vi ville vara på lite neutral mark. Både för vår coh för andras skull.

  • saralissa

    Vi letar fotograf i Skåne och söker alla tips, idéer, rekommendationer som vi kan få.
    Tack!

  • Sundance

    Vet ju inte exakt hur hon är ännu, eftersom hon inte fotat oss men vi har bokat Lina Roos. Fick bra intryck när vi träffade henne.

  • EmMagnus

    ejsan,
    Vi gifter oss 15 maj och bor i Bara utanför Malmö. Vi gifter oss i Görslövs kyrka och festen kommer hållas i Restaurang Margareta Paviljongen.
    Jag kan verkligen rekommendera Jenny Sandberg, en jättego tjej som tar fantastiska bilder.

Svar på tråden Brudar i Skåne!