• Imma

    Behöver tips! Hur skulle ni göra?

    Det där med närhet till släkt är någonting som olika personer har olika stort behov av. Vi är en stor del av släkten som delar ett sommarhus (iofs ett stort sådant) och jag stortrivs där med kollektivkänslan. Min man blir tokig efter ett par dagar. Därför måste vi kompromissa, vissa helger stannar vi hemma, vissa helger åker vi dit. Nyckelordet är kommunikation och förståelse. Jag måste förstå att det inte handlar om att min man inte tycker om min släkt, utan att han helt enkelt har lättare att fylla på sin släktkvot.


    smurfen3 skrev 2009-07-08 16:15:16 följande:
    Då vi bor nära varandra i vår stad är det lättast och enklast att ses några timmar då och då. Varför bo som i ett stort kollektiv i en vecka och köa till en toalett med totalt 10 vuxna och 7 barn..anne på grönkulla skrev 2009-07-08 16:13:41 följande:
  • Imma

    Om din dotter är ett år gissar jag att du inte ammar längre. Kanske det kan vara ett ypperligt tillfälle för din sambo att knyta an till sin dotter på egen hand? Då kan du åka ner och vara där halva veckan eller så.

    Jag kan inte förstå att det att det kan vara något negativt med att det finns andra personer där som kan ta hand om er dotter. Det är viktigt för barn med sociala skyddsnät.

    Sen med en så pass stor dotter bör ni ju kunna åka någonstans på semester bara ni i "närmsta" familjen (du, din sambo och er dotter). Kanske ni kan börja planera in en sån semester tillsammans för att finna glädjen i semestrandet?


    smurfen3 skrev 2009-07-08 16:32:28 följande:
    Min man resonerar som så att jag förstör sommaren för honom och dottern. Hon är ett år. Att hon aldrig kommer få uppleva somrar på ett land som andra barn får. Ändå bor vi jättefint i Stockholm, nära till natur, lekparker och allt. Jag däremot älskar att resa utomlands, varit utomlands sedan jag var liten. Så då förstårs ju min sommar. Motarbetas liksom.
Svar på tråden Behöver tips! Hur skulle ni göra?