Inlägg från: anne på grönkulla |Visa alla inlägg
  • anne på grönkulla

    Behöver tips! Hur skulle ni göra?

    Hmm, jag tror att du och din sambo behöver lära er prata med varann om era olika behov och önskemål.

    Och så tror jag att det vore bra för både er dotter och din sambo om de fick mer tid med varandra - om han aldrig varit ensam med henne en hel dag så är det kanske dags? Att 6 dagar är lite långt för det första gången förstår jag, men nån dag borde han väl klara det? Kan inte han ha henne ensam där 1-2 dagar och du kommer sen?

    Så tror jag att det vore bra för din dotter att lära känna sina kusiner/släktingar - att kunna lita på och känna flera vuxna i sin omgivning kan aldrig vara fel för ett barn.

    Exakt hur ni ska göra kan bara ni avgöra - men du kanske ska fundera på dels vad du vill, dels vad som är för din skull och vad som är för din dotter? Och sen tror jag verkligen att ni behöver prata om det du och din sambo - bara ni tillsammans kan bestämma hur ni ska göra.

  • anne på grönkulla

    Näe, det kan ju du och jag tycka. Men om det är en viktig del av livet för din sambo och hans familj så är det en verklighet du får hitta ett sätt att hantera också - antingen genom att vara med eller genom att vägra åka dit. Du kan inte låtsas som att de inte finns eller det inte är viktigt för dem - och därför kanske för din dotter.

  • anne på grönkulla

    Ja, det håller jag med om - men eftersom det verkar viktigt för din sambo oxå (så tolkar jag vad du säger i början av tråden) så är det ju fortfarande nåt du får respektera. Att du inte tycker det får han respektera - och då får man antingen åka ett tag tillsammans, men inte hela tiden utan göra nåt som du vill också, eller så får han åka själv med dottern (för han och de är hennes familj också) och du gör nåt annat.


    smurfen3 skrev 2009-07-08 16:18:34 följande:
    Jag anser att jag , min sambo ch vår dotter är lilla familjen och släkten är utanför det. Släkten får väll rätta sig efter mitt och min sambos beslut. anne på grönkulla skrev 2009-07-08 16:17:01 följande:
  • anne på grönkulla

    Ja då får ni hitta ett sätt att kompromissa, liksom i andra saker där ni har olik aåsikt eller erfarenhet. Det kan betyda att ni göra båda sakerna, antingen halva tiden eller varannan sommar. Eller att ni gör sakerna var för sig.

    Jag tycker det låter som att sambon försöker ge er dotter samma goda erfarenhet av landstället och sin familj som han har - det är väl inget konstigt?

    I övrigt är passionsblomman en klok kvinna, lyssna på henne.

    Och du är mamma till din dotter, oavsett om hon har goda relationer till fler vuxna eller inte. Ge henne ett bredare nätverk!


    smurfen3 skrev 2009-07-08 16:32:28 följande:
    Min man resonerar som så att jag förstör sommaren för honom och dottern. Hon är ett år. Att hon aldrig kommer få uppleva somrar på ett land som andra barn får. Ändå bor vi jättefint i Stockholm, nära till natur, lekparker och allt. Jag däremot älskar att resa utomlands, varit utomlands sedan jag var liten. Så då förstårs ju min sommar. Motarbetas liksom.
Svar på tråden Behöver tips! Hur skulle ni göra?