• Cantaton

    Tantvarning 5

    Tror ni att brudpar som hyr in solist till vigseln skulle vara intresserade av för dem specialskrivna låtar? Eller ska det liksom vara "Du är allt" och "För att du finns"?

  • Cantaton

    Mmm, jag har tänkt på det också. Det man kanske kan göra är att komponera flera melodier som de kan få lyssna på och gillar de någon av dem så använder man den för att skapa deras sång, och skriver sedan en text utifrån vad de berättar om sig själva. Gillar de inte någon melodi som finns på förslag får man "helt enkelt" komponera fler. När en melodi så används är den "förbrukad". Hmm.. får nog tänka lite.


    Aleta skrev 2009-07-23 12:04:31 följande:
    Det tror jag, jag har själv funderat i de banorna, fast specialkomponerade ingångsmarscher. Problemet är att de måste få tacka nej om de inte gillar den, så man får nog skriva några stycken. Vet inte om det blir så kostnadseffektivt då. Man får väl ha ett lager som man plockar ur och låter dem köpa från, fast då är det ju inte riktigt special för just det paret.
  • Cantaton

    Ja, nr 14 eller nåt jag ringde till/hörde mig för om... Ingen proffsgitarrist, men han är duktig när han väl kan en låt, så han ligger i hårdträning just nu Han kommer hit när som helst så att vi kan öva dem ihop.

    När jag så hade hittat en gitarrist fick jag den där förfrågan om att spela i Dalarna, så det var bara att ta ett varv till... Men den gången gick det smidigare - behövde bara kontakta två


    Aleta skrev 2009-07-23 12:08:24 följande:
    Cantaton, har du hittat någon gitarrist förresten?
  • Cantaton

    Hihi, den känner inte jag heller till.


    Fjällbruttan skrev 2009-07-23 12:19:20 följande:
    Cantaton, jag skulle då ha uppskattat att ha en "egen" sång, vi letade efter "våra" sånger som beskrev oss... Du är allt vart det förstås lite trist men så är det och så Johnny Cash låt You are the rose of my heart, vilket trubaduren tyckte var roligt för ingen hade använt den förut.. det var 2 på hela vigseln som kände igen den, båda Cash-fans
  • Cantaton

    Passion: ååååååh spännande!! Hopppas han kommer fort Och ja, det där med unikt är ju verkligen sant. Jag funderar på att inleda ett samarbete med en tonsättare. Texter är jag bra på själv. Melodier har jag säkert en hel del inom mig också, men den biten måste få utvecklas innan jag vill gå ut med att sälja dem!

    Fjällbruttan, vad härligt!

  • Cantaton

    Mm, det är vad jag brukar göra - fast det är nån annan salva/kräm. Och ja, det är toppen för fötterna, jag gör det bara för sällan...


    passionsblomman skrev 2009-07-23 12:38:56 följande:
    Fotvård: *fotbad med fotsalt*fila* HELOSANSALVA-för den är amilt antiseptisk utöveer sina andra egenskaper. Smörja på MASSOR och då menar jag massor! På med ett par bommullsstrumpor och sov med detta! Det blir babyfötter av det och gör du det rätt tätt ett tag så läker äen självsprickorna. Jag lovar!
  • Cantaton

    Jag har alltid varit förtjust i Dalarna. Har haft två dalmasar till pojkvänner också En från Mora och en från Ludvika. Och så har jag som sagt jobbat några somrar i Avesta.


    dfk skrev 2009-07-23 12:39:02 följande:
    Cantaton- blir också nyfiken på vilken kändisen är...Förstår att det är sekretessbelagt. Vad roligt att du också är himla förtjust i Dalarna. Om du någon gång ska sjunga på Dalhalla så kommer jag bums. Vad spännande med alla dina projekt! Det är bra att du pysslar om dig mellan varven!
  • Cantaton

    Kan inte alls komma på vad som avses, tyvärr


    Aleta skrev 2009-07-23 14:20:00 följande:
    Cantaton och ni andra:Min man säger att det finns en låt som Monica Zetterlund sjunger, möjligtvis från Svea Hund. Den ska tydligen handla om tåg och melodin är Tender Trap. Är det någon som har hört den?Vi har googlat och letat på iTunes, Spotify, i böcker osv. han minns inte var eller när han hörde den tyvärr.
  • Cantaton

    När jag sökte på "Monica Zetterlund tåg" fick jag fram denna från Svea Hund:

    Var blev ni av, ljuva drömmar




    Tender Trap känner jag inte till, så jag vet inte om det är rätt, men det var det närmaste jag kom...

  • Cantaton

    Haha.


    passionsblomman skrev 2009-07-23 19:53:13 följande:
    Såklart man inte kan!Fast sist vi köpte hus körde vi skumpa när vi skrivit kontraktet. Då gick det åt pipsvängen.Den här gången tror jag det blir skumpa efter besiktningen.OIch när vi får sålt vårt. Och när vi får nycklarna till det nya.Och varje gång folk hälsar på för första gången....
Svar på tråden Tantvarning 5