• Sonja68

    Tantvarning 5

    Panzerfaust skrev 2009-08-20 13:03:55 följande:
    Grejen är väl att "mjukt tunnbröd, Bregott, mosad färskpotatis, och lite lök och en klar" är godare utan en jäst firre.
    Det ligger nåt i det faktiskt. Men jag ser till helhetsupplevelsen .
  • Sonja68
    Sonja68 skrev 2009-08-20 13:08:05 följande:
    Det ligger nåt i det faktiskt. Men jag ser till helhetsupplevelsen .
    Jag läste "mjukt tunnbröd, Bregott, mosad färskpotatis och lite lök och en klar är godare ÄN en jäst firre". Fniss, det var det jag svarade på! Nä, jag vill inte vara utan firren på surströmmingsfest.
  • Sonja68

    Förresten Panzer; GRATTIS till bröllopet. Har skrivit i din frus gästbok och gratulerat, men här får du också ett grattis från mig Ni var superfina!

    Hur går det med lillkatten som ni hämtade hos Blomman?
    Har hon funnit sig tillrätta med de andra katterna och de med henne? Svartsjukedrama?

  • Sonja68

    Jag tycker det är dags att slå ett slag för bidén, den är helt klart underskattad. Snacka om många användningsområden!
    Blomman, du har väl checkat av att det finns bidé i Villa Villekulla. Annars så får du sätta upp det snarast på inköpslistan

    Heloise: Så kul det låter, hoppas du får en trevlig kväll!

    Bobou: Tjoho, en till körsångare! Hej kompis. Vad är det för kör?
    Jag är en gammal kyrkokörkorist som just nu har ett långt uppehåll. Men comebacken är nära nu... känner mig enormt sugen på lite Bachkoraler, Händel, Schubert och lite annat. Vi sjunger även Gärdestad och lite musikal.

  • Sonja68

    Tanter, tanter, Panzer och Fjosok: Jag vet inte vad min man håller på med men han sitter och kollar flygbiljetter hela tiden på nätet, samt stänger ner när jag går förbi.
    Trodde först att han kollade till Moskva för han ska dit snart, men Norwegian flyger inte dit vad jag vet.
    Iofs kan det vara anslutningen från Luleå till STholm han kollar där. MEN han blev så rolig när jag frågade och menade typ att jag inte skulle lägga mig i så mycket.
    Lite stött blev jag allt. Men sen efter en halvtimme säger han; "Du kan begära ledigt från jobbet den 28:e september"
    Jag fyller år den 27:e så det KAN ju vara så att han vill överraska med en weekendtripp till nåt ställe... Törs knappt hoppas!

  • Sonja68

    Pust, jag är helt slut.
    EFter middagen hade sexåringen ännu ett av sina utbrott.
    De ska till badhuset imorgon med Fritids. HOn ville prompt ha sin gamla, fula, nötta, sladdriga röda bikini som ser för jä....ut.
    Jag sa NEJ, antingen tar du den gula bikinin, som visserligen är urblekt och börjar bli i minsta laget, men som fortfarande håller ihop och tyget inte är genomskinligt på rumpan eller så den NYA baddräkten som vi SPECIELLT åkte till centrum och köpte till dig, för att ha när du ska med skolan/sexårs/fritids och bada. Den som DU SJÄLV valde ut. Jag har INTE köpte den dyra baddräkten för att du ska gå i din gamla röda trasa till badhuset. Basta.
    Världens utbrott!!! "Jag ångrar att jag valde den där fula baddräkten, skulle ha tagit en röd". Den är turkos och jättesnygg.
    "Jaha, då far jag ALDRIG och badar med skolan"
    NÄhä men var hemma då...
    "När får jag ha min röda bikin då, ALDRIG???" Jag tyckte att den passar bra på stranden... Gråt, skrik, rusade in i sitt rum och ropade "PRATA INTE MED MIG". Sen hörde jag hur hon härjade och domderade där inne i rummet, spottade och väste, pratade för sig själv, grät osv.
    Sen kom hon ut, torkade tårarna och sa: "Mamma, jag har ett förslag: VArannan gång när vi har bad tar jag den gula bikinin och varannan gång den där turkosa baddräkten. Å sen när den gula bikinin är för liten så tar jag den röööö...*tittar på mig och ser mina rynkade ögonbryn* den där... den där... fula turkosa baddräkten."
    Ja, vad kan man säga?! You've got a deal.
    Alltså hallå, hon är SEX år, hur f-n ska det bli när hon kommer i tonåren och blir riktigt hormonstinn???
    Någon som har erfarenhet, giv mig styrka och pepp... Nu!

  • Sonja68

    Tack Tinker !
    Jo, jag försöker också välja vilka fajter som är värda att ta. Tjafs om småsaker som inte spelar nån större, principiell roll, låter jag passera. Funderar alltså ett tag; är det värt att bråka och strida om vilka sockar hon ska ta idag. Nä, kanske inte.
    Men i detta fall så kunde jag inte backa, pga de skäl jag förklarat i ovan inlägg. Stör mig på det där "vi köper nytt"-beteendet som hennes far har en släng av. Köpa, köpa, köpa. Det kostar pengar och tid. Hon fick därför välja själv, för att vi skulle vara säker på att hon skulle använda den utan gnäll.
    JO, hon har definitivt rysstemperament och det har minstingen också, men hon är inte så trotsig just nu. Hon hade en skitjobbig gnäll, grin, raseriutbrottsperiod i treårsåldern, men nu är hon mest glad o go.
    Till Tanjas fördel måste jag ändå säga att jag är liiite impad av att hon klurade ut en kompromiss, som i slutänden innebar att den där röda, läskiga trasan blev förpassad till badstrandens sandgeggamojja (och badperioden är i princip över här, he-he), och sedan erbjöd hon mig att massera min spända nacke. Det var lite gulligt.

  • Sonja68
    Aleta skrev 2009-08-20 22:46:23 följande:
    Jag har hört att det är svårt att märka skillnad på en sexåring och en fjortonåring, så det blir kanske inte värre i alla fall?Min femåring är så där jämt, hon är tidig sa de på BVC...
    Skönt Aleta att höra att andra har det likadant.
    Alltså jag är chockad, jag ser mig själv i dottern, men jag var just som du skriver FJORTON!
  • Sonja68

    Tinker: Welcome back to Svedala, dear!

    Bobou; så intressant med barbershop! Det har jag aldrig provat på. Känner igen det där med att inte kunna somna efter ett körrep. Snacka om adrenalinkick! Man blir hög av att sjunga i kör

    Ang min brådmogna sexåring; Tack Bobou, det var en ny synvinkel, tar det till mig. Igår var jag dock redo att murvla upp henne. Behöll dock lugnet, tack och lov.

  • Sonja68
    Fjällbruttan skrev 2009-08-21 15:19:45 följande:
    Sonja vi kanske ska lämpa ihop våra barn i en stor hage så de får skrika av sig tillsammns
    12-åringen är alldeles hemsk ibland, PMS kan redan skönjas....
    9 åringen retar helst de båda andra så de skriker, så lilla Saga har redan börjat vråla och då menar jag VRÅLA åt sina systrar att sluta och flytta på sig...avundas mannen som far och jobbar dagtid och får en paus från oss
    Skönt att skolan börjar nästa vecka!
    Kan damerna hålla lite tummar för oss, nästa helg ska jag träffa ett tföretag som ev. vill ha vårt företags tjänster, om vi får det så kan jag anställas heltid+ en till heltid,då slipper jag bråka med AF...
     
    BRA förslag Fjällis ! Du e ju briljant! Så kunde vi gå och softa och dricka lite rödvin och mumsa mörk choklad medans ungarna härjade på bäst fasiken dom vill.
    Ni verkar också vara en familj med mycket känslor, dramatik och aningen hög ljudnivå. Men mycket kärlek också. Skönt att höra att det finns fler.
    Åh vad spännand med det där företaget! Håller tummarna

    Didis: hektisk vecka. Njut av helgen!

    Trevlig helg alla tanter!
Svar på tråden Tantvarning 5