• Cantaton

    Tantvarning 5

    Yes, dear...


    passionsblomman skrev 2009-08-18 09:13:40 följande:
    Jag får också väderskallebank. Idag är det ju inte för muntert om man vänder blicken mot skyn, så det förvånar mig inta.Men gumman, OM det är som flera av oss befarar, att du redan hunnit bli lite överansträngd INNAN du började ta lite bättre hand om dig, så är det faktiskt så att du kan ha kört dig över en gräns där det inte alls räcker me de normala timmarna sömn och där huvudvärk är väldigt vanligt.Du kan ju inte göra mycket annat än fortsätta ta vara på dig som du gör nu, men ha ändå förståelse för dig själv, att i perioder i livet hamnar man lite "back" energimässigt och behöver stilla tid, händelselös tid och återhämtningstid.Du behöver inför-framtiden-tid och omladdningstid, landa-i-dig-själv-tid och bara finnas-till-tid.Det är en otrolig massa tid det! Men det är också fantastiska saker som gror inom en under sådan tid. Den kan synas fullständigt händelselös och kanske rentav lat, förvirrad och slapp utåt sett, men den är själva förutsättningen för det som kommer efteråt.Jag vet att du tar dig själv och din hälsa på allvar. Puss på dig!
  • Cantaton

    Problemet är ju att jag jobbar i projekt, så jag vet inte när det kommer in mer pengar heller... Visst kommer det lite från bröllopen som varit och som kommer nu, men det räcker inte att jobba en dag i veckan om man ska få ihop till mat, hyra, busskort och andra nödvändigheter. Men, men, det löser sig. Det gör det alltid. Att "ligga på latsidan" känns dock inte helt förenligt med vad min ekonomi säger. Jag kan inte både "inte ha pengar" och "inte jobba = inte få in några pengar".


    Sonja68 skrev 2009-08-18 15:01:31 följande:
    Ja det där med ekonomin och att oroas över att inte få pengarna att räcka till... det känner jag igen och de kan DEFINITIVT förorsaka huvudvärk Hoppas det lättar, både med ekonomin och huvudvärken.
  • Cantaton

    Och just det... huvudvärken är borta, men jag tror att jag håller på att åka på en förkylning, så det är nog det som känns i kroppen. För trött är jag fortfarande. Repet jag skulle ha ikväll har blivit flyttat, vilket innebär att jag bara har ett möte kvar idag, som börjar klockan 16. Och det ska bli kul. Då är det mitt projekt Då handlar det om barnopera.

    Nyss har jag haft det där 14-mötet. Det gick bra. Det var ett avslut - en tjänst jag innan sommaren meddelade att jag inte tänkte tillhandahålla längre och nu lade ner. Gav bort de papper som var intressanta och kastade resten. Nu finns inte deras mapp längre (så när som på ett brev som ska skickas samt 3 fakturor för min egen räkning).

    Nästa vecka ska jag börja gå till en coach-studerande som behöver träningsobjekt. Perfekt för mig. Så nu ska jag få hjälp att stryka, sätta på hold, och vägledning i vad jag faktiskt ska göra. Eller det är i alla fall min förhoppning.

  • Cantaton

    Måste kräftor tina långsamt? Vet att vi alltid låtit dem göra det, men jag kommer att äta ensam ikväll (skulle egentligen ätit på repet och den andra tjejen skulle laga middag, men nu blev ju det inställt) och då blev jag sugen på kräftor... Dock är jag ju inte ens hemma och vill ju helst inte vänta till midnatt med att äta

  • Cantaton

    mm, måste bara hinna hem först...!


    passionsblomman skrev 2009-08-18 18:27:15 följande:
    Du kan lägga förpackningen i diskohon med kallvatten. det går lagom snabbt.Gör det NU!
  • Cantaton

    Jag har kräftor i frysen redan Men jag har lax i kylen, så det kanske är bättre att jag lagar den. Jag har just bestämt mig för att åka till Falun imorrn och hälsa på på sjukhuset, så jag vill inte bara släppa allt hippsomhappsom på kontoret fram till tor.


    passionsblomman skrev 2009-08-18 18:27:54 följande:
    Förresten kan du väl köpa vacuumförpackade? ...eller svenska färska...
  • Cantaton

    Åh hjärtat. *stor kram* Just tankarna som börjar komma i nästa led också... Jag hoppas verkligen att det går bra för din pappa (och mamma) och att ni i övrigt ska slippa denna hemska sjukdom.


    Sonja68 skrev 2009-08-19 09:13:00 följande:
    Känner mig lite nere idag. Det började igår... Satt och lyssnade på denna gråtsång igår www.youtube.com/watch precis som att jag förberedde mig för ett bakslag.Minns ni att min mor hittat knölar i bröstet. De visade sig vara ofarliga, så jag hade precis andats ut.Igår kväll berättar min far att han varit hos läkaren för nån prick som växer i ansiktet, mellan ögat och kindbenet ungefär, och att läkarna säger att det är någon form av cancer. Dom har tagit prover igår och skickat för analys. Det är mest troligt en långsamväxande cancer sa dom, men ändå...Så då började tankarna virvla i huvet igen. Både mor o far har drabbats av cancer (min mor hade ju bröstcancer förut), ska jag också få det, eller mina barn...? Usch, ursäkta mina neggotankar.
  • Cantaton

    Aleta, en bidé är inte så vanligt att ha idag Min mormor hade en sån när jag var liten, men jag trodde då att det var ett badkar för bebisar

    Kom hem sent inatt. Var länge hos M igår på sjukhuset. Nu har han inte bara sin ovanliga, obotliga sjukdom, utan har till på köpet fått bältros. Men det kändes skönt att ha träffat honom, vad jag tror var, en sista gång. Och så fick jag lite körträning, körde 52 mil igår... Jag har ju ingen bil och åker mycket kollektivt, så jag kör inte så ofta.. så det var ju bra träning också..

  • Cantaton

    Inga planer på det... dock kräftor, vilket jag inte hunnit få i mig än. Har faktiskt aldrig ätit surströmming.


    Sonja68 skrev 2009-08-20 12:57:17 följande:
    För att spinna vidare på att nåt luktar skit...Det är SURSTRÖMMINGSPREMIÄR!!! Jippie!!!Har oroat mig för att det inte blir några strömmingar för min del. Maken avskyr surströmming, vägrar äta dem, har jobbat två år i rad med att packa dem och nästan spyr av lukten. Jag är mao förbjuden att äta denna delikatess hemma.Men nu har brorsan med sambo bjudit mig på surströmmingsfest på lördag, tjoho! Ser fram emot detta.Nån fler som tänker äta surströmming i helgen?
  • Cantaton

    Ja, doften har jag upplevt... mina föräldrar var årligen på surströmmingsparty hos några bekanta när jag var liten. Alla vuxna var på nedervåningen och barnen på övervåningen (med annan mat och bra film.)


    Sonja68 skrev 2009-08-20 13:01:10 följande:
    Det luktar för jävligt men smakar rätt gott, pikant på nåt vis. Tillsammans med mjukt tunnbröd, Bregott, mosad färskpotatis, och lite lök och en klar bredvid så är det en höjdare!
Svar på tråden Tantvarning 5