• Sonja68

    Tantvarning 5

    Gissa vem som fick inlägg nr 2000
    God natt!

  • Sonja68

    Godmorgon tanter!

    Det här med att hålla igen sprack kl. 9:00. MIn kollega bjöd på gammaldags gräddglass med äkta vanilj och varm hjortronsylt (som han gjort själv). Vem kan motstå det?? Inte jag i alla fall.
    Men jag får väl försöka att äta minimalt resten av dagen då. Suck!

  • Sonja68
    Heloise skrev 2009-08-26 14:34:07 följande:
    Yesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesye s!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jag klarade datbas uppgiftem 3 gången gillt och skam den som ger sig!I dag kom våra tackkort( vi beställde dem igår) det går undan ibland haha, jag har skrivit alla adresser och funderar nu över om jag ska vara jävlig och skicka ett tackkort till min elaka bimbobarbie syrra i USA; hon har inte ringt/mailar/smsat/skickat kort och det var 1 månad sen vi gifte oss. Det senaste jag hörde av henne var "håll en plats till mig så hör jag av mig ett par dagar innan bröllopet"( detta var 2 veckor innan) dagen innan bröllopet antog jag att hon inte skulle komma, så vida inte stålmannen flög hit henne. Efter det nada inte ett livstecken, jag skulle bli orolig om det inte var så att hon ringde precis alla andra utom mig... mmm love is in the air!Men nu får det vara nog, jag tänker skriva ett mail till henne och tala om för henne att det känns skönt att hon lagt ribban!
    Grattis Heloise!

    Men du, fy så trist med syrran. Is she for real???
    Varför beter hon sig sådär? Har ni generellt dålig kontakt med varandra eller är detta nåt nytt. Ja, du behöver förstås inte berätta här om du inte vill, men tråkigt låter det.
    Nåja, det är HENNES förlust.

    Jag är hungrig, jag är hungrig, jag är hungrig.
    Och skallen bankar idag också. Fan nuförtiden mår jag skit hela tre dagar under mensen, förut var det bara första dagen. Blä!
  • Sonja68

    Guuuuuud, snacka inte om tackkort jag får sååååå dåligt samvete!
    Vi har inte skickat våra ännu! Vi gifte oss i april...
    Fy fabian vad jag skäms, men det finns en anledning:
    Min kompis som är duktig att fotografera, gjorde en liten fotosession med oss innan vigseln, vid/i herrgården där festen var efteråt. Fotona var klara och så och sen så blev det strul med datorn. Varje foto tog typ 20 minuter att öppna eller föra över till en sticka eller vad det nu var. Så jag har själv inte sett ett enda foto. Nu har hon lämnat in sin dator till nån, men det verkar inte gå att fixa problemet utan hon måste köpa en ny. Hon säger att alla foton finns kvar.
    Suck. Alla andra foton är bara amatörfoton som kompisar o släktingar tagit, inga som var riktigt bra tycker jag. Jag tycker samtidigt det känns så trist att bara göra/köpa ett vanligt kort utan foto. Men samtidigt så verkar det ju otroligt oartigt att inte skicka tackkort! Vi öppnade presenterna hemma dagen efter, vi har förstås tackat dem vi pratat med och så efteråt. Men ändå. Vill skicka tackkort med fina foton Jag känner mig jättedum!
    Vill inte heller pressa min polare mer, typ tvinga henne att köpa en ny dator nu, nu, nu när hon har det nog jobbigt och taskigt med pengar och mycket annat skit i sitt liv.
    Vad ska jag göra? Vet inte om folk väntar sig tackkort, vi hade ju ett ganska otraditionellt bröllop hela vägen, vi skickade ju tex inga inbjudningar utan ringde bara och bjöd in de närmaste. Mitt samvete gnager i mig...

  • Sonja68

    Imyours: Här får du en bragdmedalj av mig, vassego! Det är du värd, verkligen. Bra jobbat!

    Tinker: En hästtjej, så trevligt Det var jag också. Sämre saker kan man syssla med. Men det är ju en rätt dyr hobby.
    Ang. systern så resonerar du rätt. Var lite lagom artig du och så skönt att du är en bit ifrån.

    Dfk: Så sunt du resonerar. Din kombination av bra mat, mellanmål och motion verkar vara rätt upplägg. Din make har ju också varit himla duktig. Men jag tror också på lite långsammare viktminskning.

  • Sonja68

    Fjällis; Du o traktorn och en lammstek

    Imyours, barnbarnet är underbart! Hoppas jag får uppleva att bli mormor, fast inte än på ett tag

  • Sonja68

    Ja just det! Det är nog husvisning idag!
    Frulle, hur är det med maken? Repat sig?

  • Sonja68

    Åh, så spännande Blommis! Jag håller tummarna för att ni kommer att bli rika som troll

  • Sonja68

    Morsning!
    Nu har man lämnat alla på skola och dagis. Fröken på sexårs dök på mig idag. Förvarnade om att det kan bli lite stökigt på eftermiddagarna i gruppen, att vi skulle höra av oss isåfall, helst till rektorn. Hon är ensam "fröken" på 12 barn. Liten grupp. Men hon får ingen planeringstid. Hon hade kämpat med rektorn för att få in en lärare på 20% att hjälpa henne på e.m. Jovisst, det gick han till slut med på. Men den läraren är hjälplärare/resurs till en kille i fyran med nån svår bokstavskombination. Han ska egentligen vara med honom på fritids på eftermiddagarna. Pojken får utbrott jämt och ständigt, river ner stolar, bord, bokhyllor, böcker i biblioteket osv. Flera gånger per dag.
    REktorn har nu kläckt idén att hjälpläraren kan ta med pojken och vara med honom hos sexåringarna istället på eftermiddagarna. Två flugor i en smäll.
    Men om något händer, vilket det gör flera gånger varje dag, vem/vad ska hjälpläraren prioritera, tioåringen som går beskärkargång eller tolv sexåringar.
    Nu jobbar jag inte i skolan, så jag vet inte hur man löser sånt här. Men jag blir förstås orolig... Låter ju inte alls som nån bra lösning i mina öron.
    Kan säga att det är samma rektor som dragit in modersmålsstöd i ryska för ALLA ryska förskolebarn i kommunen...

  • Sonja68

    Tinker, begravning o dop och nyss var det bröllop. Ja, det är livet i ett nötskal...
    Wow, kan du sy?! VAd avens jag blir. Skulle också vilja besitta den förmågan. Det enda jag syr är raksöm och sicksack när jag fållar gardiner typ. På maskin. Eller syr igen nåt lite hål för hand på nåt byxknä när Tanja krascht med cykeln eller nåt. Jag har verkligen tummen mitt i handen Så praktiskt om man kunde sy själv.

    Visst är det rörigt innan man kommit in i nya rutinerna. Förut hade vi tjejerna på samma dagis, samma avdelning. Nu för vi dom åt helt olika håll... Men båda ställena är nära ändå, så det går bra. Men jag har inte vant mig vid att mer tid behövs...
    Har din flicka börjat ettan nu eller tvåan rentav?

Svar på tråden Tantvarning 5