Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    lite pinsam fråga

    Dessutom går det jättebra att ha sex ändå omman vill. Hör man till dem som har mycket onte och så kan det ju vara jobbigt, men annars finns det ju inga hinder.

    Förresten: Har ni tänkt välkomna en graviditet redan så snart som möjligt efter bröllopet, eller tänker du skaffa tex P-piller? För gör du det, så kan du gott börja äta dem tidigare, dels så kroppen hunnit vänja sig lite och då kan man med hjälp av dem också skjuta på mensen.

  • passionsblomman

    Jo, det vore ju en fullträff, men är det runt mens så är det inte vare sig chans eller risk för det. Då ska man verkligen ha tur, för ägglossningen sker ju bara en gång i månaden, någonstans mittemellan mensens första dag och nästa mens.

    Det är faktiskt bara under ett enda dygn man är fruktsam varje månad, så har man lite längre cykel, så kanske man bara får 10 chanser på ett helt år.


    finni skrev 2009-06-28 23:55:40 följande:
    Vad bra att det går att ha sex fast man har mens, för jag gillar inte att ta en massa piller om det inte är absolut nödvändigt. En graviditet skulle vara så välkommen så :) Skulle det inte vara häftigt att bli gravid på bröllopsnatten?
  • passionsblomman

    Javisst är det så-som tur är-inte så lätt att pricka en exakt dag precis...men om mensen kommer som beräknat för ts, dvs på bröllopet, då blir det knappast ngt bröllopsnattsbarn, för äl kommer ju inte förrän typ två veckor senare.


    spindeln skrev 2009-06-29 08:52:43 följande:
    Jo men spermierna kan ju överleva några dagar inne i kvinnan, så om man har sex 2-3 dagar innan ägglossningen kan det ju faktiskt också bli en graviditet.
  • passionsblomman

    Det är inte alls fel, för någon gång under detta dygn jag talar om infaller de tolv timmr som ägget är mottagligt. Dessutom är det inte möjligt att veta de tolv timmarna exakt, utan det ma kan ta reda på är om äl är på g och även om den har skett. På så vis kan man ringa in dyngen före och efter den troliga ägglossningen, så att man ser till att där finna simmare som ever under hela den tiden.
    Dessutom kan man ha äl tidigare än dag 12 och senare än dag 16, det är jag själv -tyvärr-ett levande bevis på. Jag har haft äl såväl på dag 11 som på dag 27 och allt däremellan. Därför får jag behandling nu, för att styra upp cykeln.

    Ägglossningar och fertila dagar, är hela min värld just nu...

    Men, det var ju alls inte det som var TS fråga i den hr tåråden. Very very OT, sorry TS


    ario skrev 2009-06-30 00:20:34 följande:
    Fel:) det är bara 10 timmar man kan bli gravid!!mellan den 12-16 sker ägglossning, individuellt
  • passionsblomman

    Jag vet det, som du kanske märkte och syftet med det jag skrev var samma som på äl-testens pakettext, att man behöver pricka in det där dygnet under vilket äl sker, för att ensha chans til grviditet. Det var för att klargöra för ts att hennes bröllopsnatt är osannolik som bebisnatt sett i ljuset av att hon beräknas ha sin mens då. Det begriper du säkert också, så du kanske kan släppa den detaljen nu.


    ario skrev 2009-06-30 09:11:03 följande:
    Du skriver att man bara under ett dygn man är fruktsam. Men det stämmer fortfarande inte, det är ungefär 10 timmar för varje kvinna att kunna bli gravid under en månad.ja, vi har olika cykel, men vanligaste ägglossning sker mellan 12-16 dagen. Men det finns folk som kan få ägglossning dag 10 också...inte alls omöjligt!
Svar på tråden lite pinsam fråga