Inlägg från: shakynose |Visa alla inlägg
  • shakynose

    vill veta allt om ; bröstförstoring

    Bli medlem på plastikkirurgiforum.se! Där finns massor att läsa både om kliniker och enskilda kirurger, samt allt annat man funderar på innan och efter operationen.

  • shakynose
    Farwyn skrev 2009-09-05 09:40:13 följande:
    Jag tror det lutar mer åt gelehallon faktiskt nu när jag läst på lite mer. Men som sagt, det beror på vad de rekommenderar mig såklart :) Min familj får nog bara finna sig i det vare sig de gillar det eller inte heheJag såg på Citadell kliniken så rekommenderade de inte att man skulle ha sportbh efter operationen som de andra klinikerna som jag har kollat på säger. De säger att formen kan bli konstig? :S Men å andra sidan så har jag ju sett bilder från de klinikerna som använder de och de ser ju perfekta ut.Hoppas detta kan bli av någon gång i vinter (väntar på att vårt hus ska bli sålt först) så att man kan leva livet mer på våren/sommaren
    Jag rekommenderar verkligen att göra det på hösten/vintern! Det gjorde jag, och det känns inte alls lika hemskt att vara sjukskriven i november som i juni!
    På Citadellkliniken så får du en behå som du ska använda veckorna efter operationen tillsammans med ett band.
  • shakynose
    flizz skrev 2009-09-05 18:51:56 följande:
    Jag ser att många som gör bröstförstoring har ganska små bröst före, jag vill ha inplantat men har absolut inte små bröst, har just nu 75-80 DD, men jag vill ha lite mer form på dom.Dom är inte hängiga eller nått men jag vill att dom ska vara lite mer fyllda, hur mycket kan man måste sätta in tror ni?
    I och med att du har både stora bröst och lite bredare bröstkorg så gissar jag att du måste ta minst 400cc. Mindre tror inte jag blir snyggt. Men det är bara en gissning som sagt, du måste prata med en kirurg för att få nåt vettigt svar på den frågan!
  • shakynose

    Jag kan bara tala för mig själv, men jag ångrar bara att jag inte gjorde min operation tio år tidigare! (Jag var 28)

    Och sedan får jag också lov att flika in att detta med barn inte är en självklarhet för alla! Och även om man vill ha barn, så kanske man inte kan. Det är antagligen annorlunda för er som är mammor, men jag tänker inte på min kropp som en direkt länk till mina eventuella framtida barn. Sedan går det ju faktiskt att ta ut implantaten om man inte kan stå för dem längre om några år!

  • shakynose

    Det är faktiskt så att silikonbröst ser mindre ut än vad de är. Formen gör helt enkelt att man behöver en större kupa. Dessutom så har de flesta kvinnor alldeles fel uppfattning om vad deras behåstorlek är och har en för stor omkrets och därmed en kupstorlek som låter mindre. De flesta tjejer som går omkring med behåar i stl 75c ska egentligen ha 65e. 65e/f (som jag har) är lika stort som 80b/c om man bara ser till själva bröstets storlek.
    Man får heller inte glömma att kupstorleken bara beskriver ett förhållande mellan bröstets storlek och omkretsen runt bröstkorgen. Inte proportionerna mot t.ex. höfter och lår. Jag är väldigt proportionerlig tycker jag själv: 93 över bysten, 65 i midjan och 95 över stussen. Med c-kupa hade jag definitivt varit starkt päronformad och det hade jag tyckt varit misslyckat efter en operation. SJÄLVKLART vill man ha valuta för pengarna, men det är inte nödvändigtvis störst=bäst!


    Linadesign skrev 2009-09-11 08:49:16 följande:
    Intressant tråd. Jag blir dock lite förvånad över en sak. Många av tjejerna här som pratar om sina bröstförstoringar hade innan operationen knappt några bröst alls. De säger att de mådde dåligt och ville operera sig för att få mer normala proportioner. Men så väljer de att operera in mega-meloner! Jag har inget emot att folk gör bröstförstoringar om de mår dåligt, men det finns lite dubbelmoral i det. Varför gå från A-kupa till F-kupa? Vad hände med "normala proportioner"? Är det antingen eller som gäller kring bröstförstoringar? För så verkar ju inte resonemanget vara i övrigt?Är det någon här som har eller har funderat på att gå från A-kupa till B eller C-kupa? Eller resonerar folk att de vill ha "valuta för pengarna"?
  • shakynose

    Förresten är det ingen här som nämnt vilken storlek de siktar på... Rådet man får allra först brukar vara: "Skit i kupstorlek, utan tänk mer på hur du vill att de ska se ut!"

    Det är faktiskt ett riktigt bra råd, för det där med storlekar är ändå rätt godtyckligt från tillverkarnas håll och de ska väl inte få avgöra hur stora bröst jag ska ha?

  • shakynose

    Det fins väl kliniker som inte ligger just i Stockholm men ändå nära? Kolla med dem!
    Det är jättestor skillnad att betala drygt 30000 eller 50000, men det är inte nödvändigtvis så att den dyrare är den bättre. Du ska hitta en klinik och kirurg som du får förtroende för, jag är själv jättenöjd med mitt val (Cosmo o Citadell). Jag gick bara på en konsultation, men jag blev rekommenderad dit av en vän och kollade upp det noga innan.

  • shakynose

    Jo, nog är det bra att vänta ifall man planerar att skaffa barn inom en snar framtid. Brösten förändras ju rätt mycket med graviditet, men vissa har tur och behöver inte operera om sig. Jag hade inte tänkt skaffa barn inom någon överskådlig framtid, så det var ingen faktor i mitt beslut.

    Man ska väl räkna med att operera igen om 10-15 år som sagt, men alla behöver inte byta sina implantat efter den tiden. Finns de som haft sina implantat i mer än 20 år, så...

  • shakynose

    Lennarts Fru skrev 2009-09-23 23:20:57 följande:


    jag är sugen att ändra och göra om min brsöt lite, den dagen jag gått ner i vikt. ska ner 50kg och skulle efter de behöva lyfta dom förmodar jag. Då skulle jag samtidigt vilje jämna ut dom så båda blir lika stora, för nu är dom ju lite olika =/
    Det låter som ett bra mål tycker jag!
Svar på tråden vill veta allt om ; bröstförstoring