• Farwyn

    vill veta allt om ; bröstförstoring

    Jag funderar starkt på att göra en bröstförstoring jag med på Citadellkliniken. Jag är 178, vägar väl en ca 84 - 86 kilo, har riktiga "barnföda" höfter och är ganska nöjd med min kropp tills man kommer upp till brösten. Jag kan inte ha en A kupa men fyller knappt en B kupa och det ser så oproportionerligt ut tillsammans med resten av kroppen. Nu är jag 20 år och de lär knappast bli större av sig själv.

    Har alla kliniker olika typ av inlägg? Gelehallon som de kallas, koksalt? Det ligger mellan de inläggen och jag antar att det är en grej man diskuterar med läkaren i fråga, vilket som passar bäst. Men jag vill vara säker på att kliniken har de både typerna så att det finns större valmöjligheter :)

    Och sen undrar jag; Hur ska man berätta för folk om att man ska göra det? Min sambo och min syster stöttar mig fullt ut men det känns lite jobbigt att berätta för mina föräldrar eller tex mormor som jag står nära. Hur nojig är jag på en skala? :)

    Lycka till newboobies och berätta hur det gick :)

  • Farwyn

    Jag tror det lutar mer åt gelehallon faktiskt nu när jag läst på lite mer. Men som sagt, det beror på vad de rekommenderar mig såklart :)
    Min familj får nog bara finna sig i det vare sig de gillar det eller inte hehe

    Jag såg på Citadell kliniken så rekommenderade de inte att man skulle ha sportbh efter operationen som de andra klinikerna som jag har kollat på säger. De säger att formen kan bli konstig? :S Men å andra sidan så har jag ju sett bilder från de klinikerna som använder de och de ser ju perfekta ut.

    Hoppas detta kan bli av någon gång i vinter (väntar på att vårt hus ska bli sålt först) så att man kan leva livet mer på våren/sommaren

  • Farwyn

    Haha ja då får jag väl hoppas på att huset blir sålt väldigt snart då ;)
    Citadellkliniken ligger så långt ifrån mig :/ Jag bor i Stockholm och har inte körkort ännu. Känns lite jobbigt att pendla fram och tillbaka och även där blir det ju extra kostnader. Visst när det kommer till sådana här operationer ska man inte direkt spara in utan hitta det som kommer kännas bäst men det blir ändå lite jobbigt.. eller?

  • Farwyn

    Läste på Nackakliniken att en bröstförminskning kostar mellan 39000 - 45000 så det kostar mer än en bröstförstoring. Dock behöver du ju bara göra denna operation en gång och sedan aldrig mer :) (Litet plus)

    Absolut jag är ung och jag kan förstå att folk tycker att jag ska vänta. Men jag känner att jag har väntat.. Väntat på att de ska växa. Det har stört mig i flera år och jag har aldrig gillat formen eller storleken på dem. Om 10-15 år kanske jag är mer nöjd mer dem. Men jag vet inte om jag vill vänta så länge. Jag har funderat på att vänta tills efter jag har fått barn men då är jag rädd att jag skaffar barn för tidigt eftersom jag inte vill vänta.

  • Farwyn

    Berättade nyss för en gammal killkompis och fick en utskällning samt att han sa upp kontakten kan man väl säga. För övrigt var det ingen stor förlust då han ville att jag skulle skicka en bild på mina bröst så att han kunde avgöra om jag behövde det eller inte. Tror jag nog kan klara mig utan honom i mitt liv!

    Så fort någon säger något om att jag är för ung eller som han sa "Du är den sista på jorden jag skulle tro ville göra något sådant" så tänker jag på när jag ska kunna köpa en bikini till sommaren som äntligen kommer att sitta bra! :) Otroligt nog är det svårt att hitta en bikini topp som sitter lika bra runt om som kupan. Då jag är rätt bred så passar aldrig kupan till den omkretsen jag behöver för att kunna knyta därbak.

    Men även Ni som skriver här om hur nöjda ni är ger mig det självförtroendet så att jag står emot vad de andra säger.

  • Farwyn

    Så länge du gör operationen för din skull och för att du ska må bra över din egen kropp så säger jag Go for it. Du lever bara en gång så varför inte göra det bästa utav saken så att man är lycklig livet ut?

    Om min mamma skulle fixa någon del på hennes kropp så skulle jag aldrig klandra henne. Jag skulle stötta henne om det var en grej hon ville göra. De grejerna som man tycke är fel på en ser oftast andra inte men huvudsaken tycker jag är att personen i fråga är lycklig men det behöver ju inte gå till överdrift heller.
    Om min mamma skulle få ett erbjudande om att fixa något speciellt på hennes kropp skulle hon nappa direkt.

  • Farwyn

    Är det någon här som har gjort sina bröst på Viktoriakliniken? Isåfall, vad betalade Ni för det? Var det "gelehallon" som ni fick då?

  • Farwyn

    Vissa kanske tycker det är fint? Jag dömmer ingen. Jag såg en tjej som hade jättefina bröst som passade otroligt bra till hennes kropp men hon valde att göra dem större. Varför? Det kan bara hon svara på.

    Jag som har B tänkte först på C men har börjat luta mig mer mot D. Men det är efter bilderna jag har sett. När man sitter på konsultation och får ett hum om hur man själv kommer se ut så kanske jag backar till C igen. Huvudsaken är att jag blir nöjd och inte ångrar mig efter att jag har gjort dem.

    Men de finns väl vissa som vill ha valute för pengarna såklart

    Jag hade valt en klinik i stockholm men när jag kontaktade dem så hade de höjt priserna (rejält) men inte ändrat dem på hemsidan än såå.. fick leta vidare och har nu bestämt mig att jag vill till den första kliniken jag läste om - Citadellkliniken. De verkar så fräscht och trevligt och man får sova över en natt. Samt så ingår det ifall det bildas en kapselbildning inom 10 år så fixar dem det. Toppen!

    Problem: Jag bor i stockholm utan körkort och Citadell ligger i Landskrona :P yay! Dit ner är det inga problem, men det är efter operationen jag inte vill sitta på ett tåg eller flyg o må skit. En kompis kanske ska köra mig o hälsa på en släkting därnere så jag hoppas :)

    VIll bara säga att den här tråden har vart toppen att läsa och skriva av sig i :) Tack för stödet och tipsen! :)

  • Farwyn

    Sådär nu är huset sålt och pengarna rullar väl in i slutet av okt. Har valt en klinik i Stockholm efter många om och men och ska boka en konsultation (gratis) på Clinique Esthétique som det heter. Vi får se vad jag tycker annars byter jag klinik ;)

    Har dock fått ett extrajobbs erbjudande så nu måste jag verkligen planera om jag får det så jag inte blir "sjuk" mitt i allt. Det löser sig förhoppningsvis

  • Farwyn

    Jag pratade med Anders någonting och han babblade på som bara den. Jag har inte förstått om de gör gelehallon eller inte (och jag ringde 2 gånger) Han babblade på i sju minuter rent automatiskt.. lite tråkigt men priset är 36.000 (fast pris) medans många andra tar nästan 50 i stockholm.. visst att jag inte letar efter det billigaste men man behöver ju inte överdriva heller. Om jag inte är nöjd får jag leta vidare :)

    Men tycker det är så svårt att hitta vart jag annars ska gå. Jag kan ju inte åka så långt bort. Det är mest konsultationen som krånglar. Orkar inte åka långt bort för en timmes konsultation och sen åka hem och sen dit IGEN.
    Det börjar närma sig nu, att jag ska göra det men blir frustrerad över alla kliniker. Vill ju ändå ta min tid i lugn och ro så att det blir bra :) Argh!

  • Farwyn

    Jasminaa: Vad tråkigt att höra att du inte blev helt nöjd och att du misstänker kapselbildning..

    Jag ska på konsultation imorgon på Proforma kliniken (tror jag stavade det rätt nu) i Stockholm. Det kommer nog bli en D kupa vad jag känner nu. Känns nervöst om jag ska vara ärlig :) (nog därför jag sitter vid datorn nu!) Tar med mig min syster då killen inte kan förlja med men bara jag slipper gå själv!
    Skriver mer imorgon när jag kommer hem om hur det gick :)

  • Farwyn

    Ja då har jag varit på konsultation idag på Proforma kliniken i Stockhilm söder. Skit bra!!
    Jätte bra första intryck, jätte mysigt när man kommer in med tända små ljus och typ spa musik. Jag imponerades av ALLT, tom att man fick en egen liten handduk på toaletten. (haha)
    Och min "läkare" heter Karl Johan och var en kille i typ 40-45 års åldern och han skojade lite och var sig själv vilket kändes mycket bra. Han ville se vad "han hade att jobba med" och mätte och jag fick pröva att stoppa in implantat i bh:n (vilket jag inte alls tyckte gav mig någon bra bild hur det skulle se ut) Men vi kom överens om att en D kupa skulle passa mig perfekt då jag även vill att de ska se lite större ut än normalt.

    Har prel. bokat den 16:e November men tror det blir tidigare då jag fått ett erbjudande på jobbet som jag gärna vill ha :)

    Men kliniken kan i alla fall rekommenderas.
    Min bröstförstoring kommer att kosta 37.000 kronor. 34.000 för själva operationen och implantaten och 3000 för försäkring mot kapselbildning.

    Man får även egen tv skärm som man kan se på tv på, använda som dataskärm och se på egna dvd filmer. Jag är så imponerad och kände mig så välkommen så jag är helt till mig haha :)
    Han rekommenderade även att läsa på qvinna.se

Svar på tråden vill veta allt om ; bröstförstoring