Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    Fruar i Lund - del 4

    Kanon, Anja med ny tråd!

    Hoppas osså att allt är bra med Anne!

    Hhahahaha det där med att raka muffen innan förlossning har jag hört någonstanns....hmmmm VEM kan det ha varit

    Vi kanske kan ha en liten träff i slutet på juli när alla nya bebbisar fått vara ute ett tag o innan jag blir för otymplig?
    Hade varit roligt! Det är ju ett bra tag sen vi träffades....allafall vissa av oss!

    Här växer magen så den nästan knakar! Fullt ös i enrummaren!
    "Bara" 78 dagar kvar.....jisses vad tiden går fort!

  • ingenjörsbruden

    Anja 19 juli 2008 skrev 2009-06-23 14:43:57 följande:


    Haha ja, vem kan du ha hört det av Slutet av juli är vi bortresta och denna gång VILL jag få vara med, så våga inte ha en träff då När är det du ska föda?Borde orka räkna ut det eftersom du gav mig antalet dagar eller hur men du har ju drygt 2,5 månad kvar typ så någon gång i september va? Varför skulle du bli för otymplig? Är inga problem att gå på stan och fika även om man är 8 dagar över tiden, tro mig Skulle SKITgärna träffas typ efter den 16 augusti (då blir jag arbetslös och kan NÄR som helst och lovar att inte bråka ett dugg om dag eller tid)
    Hihihihi Förstår nu ditt dilemma med att kunna se o komma åt.....djupt imponerad över viljestyrkan!

    Vi tar det i augusti....nu måste du ju verkligen få vara med...jag kan ju alltid rulla fram om inte annat!! .....elaka jag hoppas på en inte alltför varm sommar...men jag ska nog överleva ändå med två st golvfläktar hemma

    Mysigt med bröllop o tur i småland! Ölands djurpark är väl ett måste när man har småbarn?!

    Har bara planerat in en solotripp med tåg till Östergötland för att träffa mina tjejkompisar från pluggtiden! ALLA är ju gifta nu o har hus!!! Ska smitta med min mage så att det blir busungar där osså!

    annars blir det lugnt o skönt....fixa lite inför bebisen ankomst (090909) Hade ju varit coolt om man kunde få till det datumet....hahahahah nåja....det blir när det blir!
  • ingenjörsbruden

    Fröken Planera skrev 2009-07-03 16:01:02 följande:


    Hur är det med alla gravida??? Ingenjörsbruden, det måste kännas tungt i denna hettan!?Har det bestämts någon fikadag än?
    Tack för omtanken! Det värmer!!
    Faktiskt så är det rätt lugnt för min del....maken lider mest av värmen.....jag o battingen är väl mer tåliga .
    Tror att vi härdades mentalt när vi var i Thailand i vintras.....nästan samma klibbiga värme.....så än så länge så njuter jag o magen massor!

    Ja fikadag.....Anja skulle få lov att bestämma dagen denna gången....hon har ju missat ett par gånger ju.

    Hoppas att alla har det bra i sommarvärmen!
  • ingenjörsbruden

    Fröken Planera skrev 2009-07-08 15:37:37 följande:


    Anja, Då väntar vi spänt på vilken dag som passar dig... Se nu till att ta en dag då det inte finns någon risk för bakfylla... När får vi rapport från Amerikat? Flamora borde väl komma hem snart...?
    Ja just det....det är ju ett tag sen hon åkte.....kommer inte ihåg hur länge de skulle semestra....
    Perfekt o komma hem till detta varma fina vädret iallafall!
  • ingenjörsbruden

    Jag har försökt klämma in lunchen idag med er...men funkar dåligt....
    Men kanske någon är sugen att fika igen i v36? Då har jag gått på föräldraledighet så då är det lätt att träffas mitt på dagen.

  • ingenjörsbruden

    Fröken Planera skrev 2009-08-20 16:01:08 följande:


    Tack själv, Embo.Här kommer några rader från det ockuperade Norra Fäladen. Nu har polisen övergett oss efter 2,5 dygns bevakning. Här har verkligen kryllat av poliser. För en gångs skull har jag känt mig riktigt trygg här hemma. Den ockuperade fritidsgården ligger nämligen precis utanför våra sovrumsfönster, så här har man kunnat spana på poliser, hästar och hundar... Och så en massa maskerade idioter förståss... Anja, har du ringt sjukgymnasten?
    Ojojoj...vilken action!

    Hur har det gått med din egen sjukgymnastik förresten?
  • ingenjörsbruden

    Fröken Planera skrev 2009-08-20 16:39:24 följande:


    Jo tack. Det går faktiskt riktigt bra. Sjukgymnasten jag hamnat hos är ju specialiserad på såna här bekymmer. Hon har verkligen gjort underverk. Sen har jag ju mina övningar som ska göras varje dag. Nu har jag sluppit kryckorna och behöver inte vara sjukskriven mer. Men jag är inte riktigt bra än, men nu är det bara en tidsfrågaz tills jag kan röra mig nästan obehindrat. Jag har verkligen lärt mig mycket av det här... Ingenting är självklart.
    Va skönt o höra. Blev lite orolig fär dig o insåg att man verkligen inte ska ta sin hälsa o rörlighet för självklar.

    Hur funkar det där med sjukskrivning o föräldaledighet....du har varit sjukskriven....men har S varit föräldraledig då under tiden?
    Kom till att tänka på det igår....om man är f.ledig o blir sjuk...riktigt jäkligt sjuk....ska man sjukskriva sig då eller?

    Ska på infomöte på F.kassan nästa vecka....
  • ingenjörsbruden

    Fröken Planera skrev 2009-08-21 11:20:23 följande:


    Om man blir så sjuk att man inte kan ta hand om sitt barn så ska man sjukskriva sig. Men då måste man kunna bevisa att någon annan tar hand om barnet, helst pappan, men det går även med mor- & farföräldrar. Pappan måste antingen ta föräldrardagar eller semester om han ska vara hemma. S jobbade hemifrån halvtid och var pappaledig halvtid, det uppskattedes inte hos försäkringskassan först, men till slut gick det igenom.Helt ärligt så var det ett jäkla krångel, så försök hålla dig frisk i först hand.
    hahahaha ja det ska jag verkligen försöka!
  • ingenjörsbruden

    Hej tjejer!

    Tittar bara snabbt in o meddelar att vi nu är 3 i familjen.

    Vår lilla tös kom i torsdags morse 090910 o var 52 cm lång o vägde 3470 g.

    Trötta, ngt slitna men väldigt glada.

  • ingenjörsbruden

    Tack ska ni ha!

    Nja...A-barn blir det nog inte...

    Det lutar åt Isabella....kallar henne Bella än så länge....men ja...vi suger lite på namnet än ett tag innan vi spikar det helt.

    Ja det är så mysigt! Speciellt nu när vi e hemma....var ju på avd 44 pga min graviditetsdiabetes (som inte behövde behandlas vare sig med kost eller insulin....så det vettitusan om det verkligen var ngn diabetes)....men iallafall...i samma sal så låg det en tjej vars epidural hade slagit fel så hon hade helt vansinniga smärtor i nacken....vilket ledde till att det inte blidde mkt ro o sömn där....så det var extra gött o komma hem.

  • ingenjörsbruden

    Fröken Planera skrev 2009-09-16 20:55:58 följande:


    BELLA!!! Helt rätt Ingenjörsbruden. Det brukar ju vara så att den första kullen börjar på A, nästa på B... Osv... Du är helt rätt¨på det!Avdelning 44... Jag får rysningar. Ända sen jag själv låg där undrar jag i mitt stilla sinne hur fasen de tänker, när de trycker ihop 3 pers med någon form av förlossningsproblem i ett och samma rum. Det ännu mer fantastiska är att barnmorskorna och sköterskorna pratar så högt och tydligt med alla patienter så att alla i rummet vet vad alla lider av... Måtte jah aldrig hamna där igen..
    Usch ja det är ju mindre roligt....pluss att om man har haft komplikationer under förlossningen...det är ju DÅ man verkligen behöver ha sin partner med sig.....men visst ....hela den avdelningen behöver renoveras o byggas om.
    Men samtidigt kan jag säga att det var rätt skönt att ha tillgång till personalen där....de var supergulliga o hjälpte en mer än gärna o svarade på alla dumma frågor som jag hade!

    Tack, Jen!
  • ingenjörsbruden
    Embo81 skrev 2009-09-18 14:10:12 följande:
    Problemet på avd 44 är samma som på hela sjukhuset, fler patienter, fler svårt sjuka patienter, färre personal, mindre pengar...fattar inte vad som är fel i huvudet på våra politiker. Tyvärr är det enbart patienterna och den sönderstressade personalen som "får betala". Håller verkligen med om att de "sjuka" mammorna är i större behöv av att ha männen med sig, än vad de "friska" mammorna har. Rent krast e det ju så att om man inte gillar läget så finns det andra förlossningsavd+eftervårdsavd och det är ju fritt vårdsökande. Var blir bilderna på "Bella" av?? E ju nyfiken på henne!Ikväll ska mina föräldrar passa Axel, så ska vi gå på bio, hahaha, vi ska sitta i "hångelsofforna" längst bak...fniss... Nä, nu måste jag sätta fart här hemma, gäller att passa på att fixa medan den lilla terroristen sover sött.Trevlig helg på er!
    Hade det varit män som hade fött barn så hade nog den vården varit högprioriterad...suck.
    Men personalen var verkligen supergulliga! Men va fasen....om man berömmer ens barn så kommer de ju undan med nästan vad som...

    Hångelsofforna Låter som en toppen kväll!

    Fotona...ja..eheeehhh..ska försöka hinna med dem i morgon!
    Vi bygger ju hus OSSÅ ju så jag har lite svårt att hinna med allt jag vill!
Svar på tråden Fruar i Lund - del 4