Inlägg från: MissCurly |Visa alla inlägg
  • MissCurly

    hjälp! las vegas-bröllop snart!

    trevlgit, samma dag som vi

    Jag googlade och detta hitta jag:

    Gifta sig i Las Vegas
    Att gifta sig i Las Vegas är inte alls besvärligt. Enligt Lokala Skattemyndigheten är bröllop i utlandet giltiga i Sverige om landets lokala myndigheter har auktoriserat vigselförrättaren.

    Begär en hindersprövning och personbevis hos Skattemyndigheten i god tid innan resan. Tänk på att hindersprövningen måste vara på engelska och kan inte Skattemyndigheten utfärda detta, måste samtliga dokument översättas av auktoriserad översättningsbyrå (se lista på Kammarkollegiets websida).

    Är du skild skall ett "Decree Absolute" också bifogas för att bekräfta att du inte längre är gift. Detsamma gäller om du är änka/änkeman.

    Ett vigselbevis utfärdas också i Las Vegas på "The Marriage License Bureau" och detta skall vid hemkomsten lämnas in till Lokala Skattemyndigheten för registrering. Först då är vigseln giltig även i Sverige.

    Address:
    The Marriage License Bureau,
    Regional Justice Center, 200 Lewis Avenue, third floor, Downtown Las Vegas, 89101.

    The Marriage License Bureau är öppet 7 dagar i veckan. Måndag - Torsdag 8.00 till 24.00.
    Fredag 8.00 till Söndag 24.00, 24-timmars öppet.
    24 timmars öppet gäller även på Nevadas Holidays.

    Licens avgift: $55.00 (kontantbetalning)

    Säg ja framför Elvis som präst
    I Las Vegas utförs fler bröllop än någon annanstans i USA. Anledningen är att det finns hundratals olika sätt fira ett vigsel mellan två personer. Oavsett om det är ett traditionellt kyrkobröllop eller ett litet bröllop i det världskända "Little Chapel of the Flowers" eller ett sk. "drive through wedding".
    Man måste vara 18 år för att gifta sig i Las Vegas och man måste kunna visa ID papper. En bröllopslicens kostar $55. För bröllopslicenser ringer ni Clark County Marriage License Bureau +1-702-671-0600.

  • MissCurly
    ivejustseenaface skrev 2009-06-10 18:31:09 följande:
    Åh hjärtligt tack för era snabba svar!lillapuh: Precis! Så tänker man naturligt, att om det ska kunna ske utan svårigheter någonstans så är det just i Las Vegas - en del av grejen! Har kollat med kapellet och de anger endast pass. Skulle helst vilja ha en bekräftelse från skatteverket eller amerikanska ambassaden då det alltid känns lite osäkert att lita på någon som har ett ekonomiskt intresse i historien :)MissCurly: Tack, och trevligt med samma dag! :)Har också hittat det där (det kommer från någon bröllopsarrangör eller något reseforum va?), och där verkar det onekligen som att man behöver både personbevis och hindersprövning. Mitt problem är att det är så olika bud vart man än vänder sig, men lyckas inte hitta någon som man garanterat kan lita på! Känns så tråkigt att behöva oroa sig för detta. Har du någon uppfattning av hur lång tid hindersprövningen dröjer när man väl skickat in den?Åter igen, tack båda!!
    Ja då är det samma sida

    Oj ja det tog nog lite mer än en vecka tror jag.. men som ovan sa, dom behövde inte visa upp nått och man ska väl kunna få en inpuls och gifta sig om andan faller på när man är utomlands.. kommer säkert gå bra
Svar på tråden hjälp! las vegas-bröllop snart!