Inlägg från: ivejustseenaface |Visa alla inlägg
  • ivejustseenaface

    hjälp! las vegas-bröllop snart!

    Hej på er!!

    Försöker en gång till då jag börjar bli desperat :)

    Sambon och jag har planerat att gifta oss i Las Vegas den 27/6. Under hela tiden vi planerat har vi förstått det som att man inte behöver några ytterligare dokument med sig utöver pass. Nu hittar jag olika teorier om vad som behövs, och har panik då vi reser om ca. 2 veckor!

    Min fråga är: behöver man äktenskapscertifikat (engelskt) utfärdat från skatteverket med sig och hur lång tid tar detta i så fall? Eller räcker det helt enkelt med pass?

    Verkar helt omöjligt att få tag i någon som vet, har försökt ringa både amerikanska ambassaden och skattemyndigheterna.

    HJÄLP!!!

  • Svar på tråden hjälp! las vegas-bröllop snart!
  • ivejustseenaface

    Åh hjärtligt tack för era snabba svar!

    lillapuh: Precis! Så tänker man naturligt, att om det ska kunna ske utan svårigheter någonstans så är det just i Las Vegas - en del av grejen! Har kollat med kapellet och de anger endast pass. Skulle helst vilja ha en bekräftelse från skatteverket eller amerikanska ambassaden då det alltid känns lite osäkert att lita på någon som har ett ekonomiskt intresse i historien :)

    MissCurly: Tack, och trevligt med samma dag! :)

    Har också hittat det där (det kommer från någon bröllopsarrangör eller något reseforum va?), och där verkar det onekligen som att man behöver både personbevis och hindersprövning. Mitt problem är att det är så olika bud vart man än vänder sig, men lyckas inte hitta någon som man garanterat kan lita på! Känns så tråkigt att behöva oroa sig för detta. Har du någon uppfattning av hur lång tid hindersprövningen dröjer när man väl skickat in den?

    Åter igen, tack båda!!

  • ivejustseenaface

    bokkei: Hoppsan, ställt samma fråga som du just svarade på i en annan tråd! :) Så långsam är jag :) Tack för hjälpen! Hoppas det räcker med pass. Funderar på att försöka ordna det hela (om vi hinner) för att inte riskera något. Jobbigt med orosmoment. Underbart härligt såg ditt bröllop ut! Vi ska också köra Elvis och blev extra peppad av dina bilder! :)

    MissCurly: Åter tack för hjälpen, nu har ni lugnat mig igen! :)

  • ivejustseenaface

    bokkei: Förresten, hur gick ni tillväga när ni kom hem? Var det några problem med papper och så?

  • ivejustseenaface
    bokkei skrev 2009-06-11 13:25:14 följande:
    ivejustseenaface, Ja vi tänkte också att vi skulle ha med allt just in case. Att få alla papper gick jättesnabbt, det enda vi hade problem med var våran översättare, vi skickade pappren till henne och sa att vi behöver översättningen senast dagen innan vi åker. Skulle inte vara några problem. Översättningen dyker inte upp. Då min man (hihi jag får säga man nu) mailar och hör vart översättningen är så ringer hon ett tag senare från posten och säger att hon postar det då. Det var samma dag som vi satt som datum då vi behövde ha översättningen i våra händer. Så min svärmor lyckades hämta upp våran post och skicka det med en som skulle med flyget ner till Stockholm och ge oss pappren där. Som tur var så var vårat flyg till USA ett dygn försenat. Så vi hann få allt. Men visade sig ju i slutändan att vi aldrig behövde visa upp några papper..haha...Våran Elvis var grym.. haha :)Än så länge har det inte varit några problem med några papper, men vi har bara varit hemma i ca två veckor.Då man kommer hem så ska det skickas lite hit och dit men dom var jättetydliga både på The Marriage License Bureau och på kapellet och berättade exakt hur man skulle göra så ni lär nog inte ha någar problem :)
    Åh, tack tack för lugnande tips och info! Har verkligen stressat upp för det här i alltför sista sekunden :) Vi ska försöka fixa ett äktenskapscertifikat, i detta verkar det ingå hindersprövning också. Säkerligen behövs det inte men jag ser inte fram emot att stå på The Marriage License Bureau och inse att det inte blir någon vigsel :) Jag hoppas på lite skön amerikansk vänlighet och bröllop i riktig Vegas-style!

    Vi tänkte bo på Stratosphere, vad tyckte ni om det? Vilket kapell valde ni och varför? :)
Svar på tråden hjälp! las vegas-bröllop snart!