• aikido­aasa
  Äldre 10 Jun 09:32
  5018 visningar
  17 svar
  17
  5018

  Gråter inombords hjälp mig!

  Det låter inte som att spriten är det som talar. Man brukar dessutom säga att har man varit alkoholist så länge så är man tillslut spriten...
  En alkohollist brukar sällan bli mindre i spriten... snarare värre. Det som tidigare "bara" höll på 7-14 dagar åt gången, efter ett tag kan den tiden bli månader i sträck.

  Om han inte vill bli bättre med hela viljan så finns det inget som du kan göra. Trotsar han dessutom antabus tabletterna och bara SKA ha sprit i sig så är det väldigt långt gånget. antabus ska ju göra så att han mår illa av endast en liten droppe alkohol.

  Om jag var du så skulle jag lämna honom. Du har tidigare varit tillsammans med män som inte varit bra för dig, varför gå igenom samma en gång till? I det här fallet tror jag inte på tredje gången gillt. Du ska inte behöva lida för att han inte vill ta tag i sitt beroende.
  Om du ändå vill försöka så MÅSTE du då få honom att förstå att det är du eller spriten. En alkoholist kan inte bara ta lite dricka... det blir alltid mer. Men då måste du också se till att det inte finns chans för att smyga med det -> du bör då alltså också avstå från det för att vara ett stöd för honom.

  Jag tror att han är medveten om att han inte är bra för dig genom att slingra sig med att gifta sig och liknande. Många vill inte säga det rent ut utan försöker då visa det genom handlingar. Med det sagt så behöver det inte betyda att han inte tycker om dig. För det verkar ändå som att han gör det.

  Det du säger om att han inte vill kela etc är inte så konstigt. Har man massor av alkohol i kroppen eller lider av abstinens av det så har man svårt att få upp en ordentlig sexlust och i många fall så kan det tydligen som "klia i kroppen" och gör det obehagligt med beröring. Detta fick jag höra av en kvinna som kom och föreläste från AA.

Svar på tråden Gråter inombords hjälp mig!