• Sundance

    Bröllop 2010 nr7

    Själv har jag idag och imorgon sedan har jag också semester. Hoppas att vädretn håller i sig! Vi har inte heller så mycket att planera just nu. Vi kommer nog att köra igång efter semestern. Då ska vi boka fotograf och så ska jag kolla upp frissör, makeup, florist, dj, solist osv. Vi ska sätta oss ner på semestern och göra en ordentlig budget, nu när vi vet hur mycket vår lokal och så kommer att kosta. Har ni någon hum om vad det kostar att hyra kostym med frockcoat och plastrong och så till min m2b? Och vad kan det kosta att hyra en kostym till en 5-åring?

  • Sundance

    Först och främst ett jättegrattis till er som hittat era klänningar! Blir så sugen nu, på att gå ut och prova men är samtidigt livrädd. Vet inte varför. Och så skjuter jag lite på det för jag som normalt tränar 5-7 gånger/vecka, och gillar det, har tappat all träningsmotivation. Har inte satt min fot på ett gym eller motionsspår på snart 2 månader. Fattar ingenting. Har bara ingen lust. Känns jättetråkigt. Jaja, jag vill i alla fall komma i form innan jag provar annars kommer jag bara bli grinig när jag står där och provar, är jag rädd.

    Humlan66. Usch vad tråkigt. Förstår att du är besviken. Min pappa tillhör också kategorin som ofta dricker mer än nödvändigt. Sedan stämmer han inte in på det andra du beskriver om din pappa direkt, men just med spriten förstår jag vad du menar. har också skämmts ett par gånger. Ibland är jag lite orolig för bröllopet men jag hoppas att min mamma håller lite koll på honom då. Ska jag va ärlig är jag lite orolig för min m2b inför bröllopet också. Han kan också lätt bli lite för berusad ibland.

  • Sundance

    Hej!

    Ojojoj, vad ni skrivit! Är i småland och har inte läst på länge.

    Händer mycket för er alla märker jag. Jag känner mig lite orolig. Alla här pratar om att det är så stressigt men jag vet liksom inte vad det är som ska fixas som tar sådan tid. Men det lär jag väl märka

    Det som jag känner är lite stressande är det här med vem som ska fixa med att iordningställa själva vigselplatsen med ljud och röd matta och blomsterbollar och bänkar och segelduk och allt. Ska jag sätta min stackars pappa på det. Vi kommer ha vigseln vid 15.30 och jag är rädd att vi inte får tillgång till stället förrän vid 12. Och min pappa är inte så estetiskt lagd så för dekorationerna behövs egentligen min mamma och hon ska ju va med mig. Eller?

  • Sundance

    Jag skulle vilja ha mitt hår lite halv-uppsatt. Med vågigt liksom utsläppt därbak. Och så vill jag ha lite volym uppe på liksomi sektioner. Jättesvårt att förklara. Skulle helst inte vilja ha extensions för jag vill inte ha en massa att plocka ur sedan när man ska gå och lägga sig på kvällen. Rädd att det blir väldigt rufsigt och fult till morgonen därpå annars. Men jag har inte heller så tjockt hår så jag måste nog ha extensions.

  • Sundance

    Att ha någon spretig uppsättning på ena sidan, ganska långt ner, tycker jag också kan vara snyggt. Kanske någon/några blommor på den sidan där tofsen inte sitter.

  • Sundance

    Vi gifter oss i augusti nästa år och det enda vi gjort är att boka stället vi ska vigas på och även ha festen på. Men de var i och för sig på håret att vi fick det då det var bokat. Vi fick vårt 3:e-hands-val vad gällde datum så boka stället snart Kotten. Sedan kan ni ta det lite lugnt.

    Jag kommer behålla mitt namn i mitten och hans på slutet. Då syns fortfarande mitt flicknamn samtidigt som jag heter hans namn.

    Jag kan inte bestämma mig för om jag ska göra våra inbjudningskort själv eller beställa dem. Hade varit ett bra pyssel men jag vet inte om jag klarar att göra snygga. Har inte ens en fungerande skrivare just nu...

  • Sundance

    Bettertogether: Hur bär du dig åt??? Jag skulle också vilja kunna göra det. Jag är helt ok i Photoshop men jag förstår ändå inte hur du gör. Du får gärna berätta.

  • Sundance

    Haha! Kul länk! jag kanske ska sy upp en skånsk brudklänning i gult och rött

    Tack för tipset med bruduketten Bettertogether. Ska försöka...

  • Sundance

    Jag har tänkt att vi ska ha fotografen med under vigseln och efter, när vi precis "gått ut" så fförhoppningsvis får vi en del bilder då, och då tänker jag mig att fotograferingen efteråt inte behöver ta så himla lång tid. Räknar med 30 min.

  • Sundance

    Oj, vad här har hänt grejer för alla!

    Så spännande för er som gifter er snart!

    I lördags körde jag och m2b ut till slottet och hittade två bra platser på slottsgården som blir kanon att fotas på. Vi ska ju fotas efter vigseln så vi ville ha de precis i närheten för att korta ner tiden så mycket som möjligt.

    Och så har vi bestämt sånger till vigseln och så.
    Ingång: Forrest Gump
    Solo: För kärlekens skull, Ted Gärdestad
    Tänd ett ljus, Per Gessle (hade aldrig hört denna men min sambo hittade den. Ev. så tar vi bort en del av andra versen och har den som dikt istället)
    Kärleken förde oss samman, Ulf Lundell
    Utgång: Antingen From this moment, Shania Twain, instrumental eller The Wedding Song, instrumental.

    Första dansen blir till From This Moment med Shania Twain.

    Nu ska vi bara hitta solist. Nästa projekt blir att hitta fotograf.

    Jag kommer gå in med pappa. Tror att denna amerikanska tradition blir vanligare och vanligare i Sverige, som med många andra traditioner från USA, så jag tycker inte att vi behöver vara så nojiga över den här i Sverige. Som man säger om allt annat som rör ens bröllopsdag; man ska göra det som känns bra för en den dagen. Oavsett traditioner och seder.

    Ni som bestämmer maten själva till ert bröllop, var hittar ni idéer till meny?

Svar på tråden Bröllop 2010 nr7