• Sundance

    Bröllop 2010 nr7

    Jag sticker hem till föräldrarna och sedan är det flytt som gäller. Hörs efter helgen!

  • Sundance

    Bettertogether: Jobbar du som florist?

    Fenixx: Tänkte fråga dig (eftersom du också ska gifta dig utomhus) hur ni planerar att göra efter själva utgångsmarchen. Vart tar ni vägen då liksom? Stannar ni och väntar eller så? Vi har nämligen så långt att gå till närmsta naturliga plats att samlas vid så det skulle inte funka. Vet inte riktigt hur vi ska lägga upp det...

    Krystal: Jag är den första att förstå hur ledsna ni är. Har vuxit upp med hundar och hästar och det finns inget värre än när du somnar för sista vilan. Verkligen jätteledsen.

    Har ni här inne några förslag på roliga låtar (engelska och svenska) att använda i ett medley som jag och min m2b ska framföra på festen. Låtarna ska gå ut på att vi liksom pikar varandra och var ironiska men med glimten i ögat. Allt kommer att börja med ledmotivet till "Våra värsta år". Kanske också med Peg's röst när hon säger något till Al. Vad kan man sen ha för kul låtar?

  • Sundance

    Zorken19: Då har vi samma datum!!!

    Fenixx: Jo, vi har en backup. Vi får vara i Ellinges källarvalv om det regnar. Det kommer att bli trångt men ganska mysigt. Där finns en öppen spis som vi kan tända i eller i alla fall tända en massa ljus i. Kanske lite mer vinterbröllop men vad fasen... Och vi kan fortfarande rulla ut vår röda matta. Kommer nog att fortsätta att spana efter fina alternativ, inomhus för den känns inte helt optimal men det är ju smidigt att ha backupen på samma ställe så att man slipper kontakta alla gäster om vi flyttar vigseln.

    Krystal: Det blir väl alldeles underbart att gå in till er låt! Kör på det, tycker jag. Lite ovanligt att ha sång till ingångsmarch också tycker jag. Vi går in till Forest Gump Theme. Vet att den är vanlig men för oss har den innebörd för vi tittade på den filmen den kvällen vi blev tillsammans och kysstes första gången.

  • Sundance

    Vi gifter oss ju i mitten av augusti... Borde vi boka fotograf nu? Är det något mer som vi borde boka redan nu? Vi har ju bokat vår vigsel- och festplats. Men är det något jag missar som behövs fixas nu?

    Blommor, kläder till honom, fotograf, DJ, solist?

  • Sundance

    Välkommen Trollia!

    Jättesmart att skissa så ju Bettertogether! Det ska jag nog också göra. Jag älskar Photshop. Men nu är det lögn att få något gjort hemma. Vi är mitt uppe i en flytt och jag hatar det. Vi får en jättefin lägenhet och ett 1:a-handskontrakt i Lund är ju inget att klaga över men ändå. Massa jobb och så en enda röra där hemma. Dessutom så var lägenheten inte flyttstädad! Så där är och göra. Min stackars sambo fick ett utbrott igår. Han skulle skruva ihop vår nya säng, packa inför konferensresa som han skulle åka på tidigt idag och klockan var massor och han skulle upp tidigt. Så han svor och gick fram som en ångvält och hällde ut alla sopsäckar med kläder och skor överallt för att hitta det han skulle packa och så blev han sur på mig, trots att jag inte sagt något alls. Nej, som sagt, flyttar frestar på förhållandet. Men egentligen vet jag att det är hans jobb som frestar på. Han älskar vår nya lägenhet.

  • Sundance

    Gu' va härligt Mysifer! Mina föräldrar antydde också att de vill betala min klänning, nu i helgen. Det kommer vår budget att må bra av

  • Sundance

    Så tänkte jag också när vi bokat för att titta på Ellinge men det gick superfort. Och så kanske du har lite semester innan det också och då kommer det gå ännu fortare.

  • Sundance

    Måste ventilera lite oro med er tjejer. Jag och min sambo har ju satt en budget för vårt bröllop men dessa pengar finns ju inte ännu utan ska sparas ihop under det kommande året. Detta kom vi överens om redan när vi förlovade oss i november. Att vi skulle spara 2000:- var/månad. Alltså borde vi ha 14000 var nu, vilket jag har men jag är väldigt tveksam till att min sambo har det. När jag frågar säger han att han inte har det nu men att han kommer att ha 50000 tills det är dax men jag menar, inköp ska ju göras under tiden. Inte veckan innan liksom. Vet inte hur jag ska göra. Jag kommer ha mina 50000 (han är skyldig mig en del pengar också så när jag har dem så har jag definitivt mina 50). Ska jag budgetera på ett 50000kr-bröllop eller ska jag sätta hårt mot hårt och spendera mina 50 och sedan rakt upp och ner säga att pengarna är slut.

  • Sundance

    Jättefin Mysifer! Du kommer bli så vacker! Kan bara gratulera till ett jättebra val! Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska köpa i butik eller låta sy upp från Kina. Är så rädd att en kina-klänning inte ska passa. Eller inte ska ha bra kvalité. Men det skulle väl inte vara så många som köpte från Kina om kvalitén var dålig...

    Tack för dina råd Sunzhine. Vi har haft många samtal om pengar och budget och det är ett jobbigt ämne hemma. På ett sätt hade jag också velat ha delad ekonomi men jag tror samtidigt inte att jag vågar det riktigt. Inte som det har sett ut hittills. De pengar han är skyldig mig är för hyror och räkningar som han inte fört över och jag menar att de pengarna har han väl inte förbrukat. De måste ju finnas. Samtidigt säger han att han inte har de 14000 vi ska ha sparat till bröllopet nu när han har så mycket att betala tillbaka till mig. Alltså finns ju inte både "hyr-pengarna" och bröllopspengarna och det är det som oroar mig. Har sagt flera gånger att jag vill att vi sparar till bröllopet på ett gemensamt konto men han får liksom inte tummen ur och för över pengar. precis samma problem som han haft med hyrorna.

    Så, nu har jag skrivit av mig lite. Tack!

  • Sundance

    Vi är ju som sagt mitt uppe i en flytt så nu när min m2b var på konferensresa så har jag packat upp allt, handlat på Ikea, dammsugat och torkat alla golv. gjort rent i tvättmaskin och torktumlare, packat upp 7 sopsäckar med skor och kläder, så nu får han ge mig en bra midsommarafton och så hoppas jag att middagen är klar när jag kommer hem ikväll. (Han kom hem idag och såg/borde ha sett hur fint där är)

Svar på tråden Bröllop 2010 nr7