Inlägg från: roslagsbruden |Visa alla inlägg
  • roslagsbruden

    Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...

    Hoppar också in här. Slutade med p-ring för ett halvår sedan, och vi satsade verkligen på att vi skulle bli gravida under de första 4 månader och blev lika besvikna varje gång mensen kom. Nu har vi dock planerat in bröllop i augusti lite för att ta bort fokus från barn. Men ska kanske prova ägglossningstestet nu ändå när ni säger att det funkar...

    Har inte känt av några konstigheter sen jag slutade med ringen förutom att mensen kommer snabbare och varar längre vilket ju inte är så kul.

    Lycka till alla som försöker!

  • roslagsbruden

    Vet precis hur du känner Leksi. Man intalar sig själv att man tar lätt på det och ser vad som händer och ändå så blir man grymt besviken varje gång mensen kommer eller grav.testet är negativt. Och inte blir det bättre med tiden... Men grav.test kan ju också visa fel, om inte mensen kommit om någon dag tycker jag du ska prova igen! Lycka till!


    Leksi skrev 2009-06-18 09:32:27 följande:
    en dröm blir sann skrev 2009-06-17 21:46:55 följande:
    Befinner mig precis i den situationen nu! Fast det har ju inte gått så lång tid... Är på dag 33 nu efter förra mensens första dag (som då var pillermensen efter jag slutade, åt sista pillret 12/5). Men eftersom jag mått lite illa av och till (och så ville vi veta inför midsommar) så testade vi igår kväll. Tyvärr var det negativt. Hade verkligen tänkt att vara cool och inte bygga upp en massa förhoppningar eftersom det är helt normalt att det tar tid att bli gravid, men det visade sig svårt att leva upp till. Är lite deppig idag och så blir jag nästan sur på mig själv eftersom det bara var första försöket ju. Nu hoppas jag bara att mensen kommer snart så man vet att allt är ok.Du då En dröm blir sann? Hur är läget för dig?
  • roslagsbruden

    Vi har försökt sen årsskiftet. I början enligt konstens alla regler men nu tar vi det lite lugnare men man hoppas ju lika mycket för det. Dagbok är definitivt bra, det finns även sidor på internet där man kan beräkna ägglossningsperiod om man har lite koll på cykeln. Sök på ägglossning så tror jag de kommer upp.


    Leksi skrev 2009-06-18 12:00:27 följande:
    Hur länge har ni försökt Roslagsbruden? Eller har ni redan barn?Jag tror definivt jag kommer göra som Nalle Puh föreslår, skriva mensdagbok (eller Brunstkalender som för kor! Läste den boken på bröllopsresan). Speciellt om mensen blir väldigt oregelbunden här i början så är det nog bra att ha det uppskrivet så kanske man har lättare att sen något mönster, och att i förlängningen pricka in ägglossningen.
  • roslagsbruden

    Tidigare har jag varit väldigt nojjig inför födseln, är väldigt spruträdd och mår allmänt dåligt av sjukhus, men nu när i väl bestämt oss har den känslan helt ersatts av en rädsla att inte kunna få barn. Har hört så många historier om hur ont det gör så när en kompis nyss sa att det gick på tre timmar och hon knappt hann fatta vad som hände så var det rätt skönt. Kan ju hoppas på att det är så det blir för en själv...

  • roslagsbruden

    De här siffrorna hittade jag på nätet, vet ej tillförlitligheten...: 65% gravida inom ett halvår,minst 80% efter ett år och 90% efter två år. Så det är cirka 5-10 % som blir gravida inne på andra året och av resten behöver så gott som alla hjälp och av dem lyckas drygt hälften.

    Hittade även hur stor chans det är att bli gravid under en menscykel utifrån ålder:

    20 år 34 procents chans
    25 år 24 procents chans
    30 år 17 procents chans
    35 år 12 procents chans
    40 år 6 procents chans

  • roslagsbruden

    Ett stort grattis!!!! Håller tummarna för att allt kommer att gå bra (vilket det förstås kommer att göra!)

    Ida o Mille skrev 2009-06-22 20:10:07 följande:


    åå vad härligt att hitta en sån här tråd..Har precis fått veta att jag är gravid, och vi har försökt smått nu en tid.. Och nu när de äntligen har blivit, så är man alldeles vettskrämd, chockad Kommer vi klara de här, kommer jag bli en bra mamma..?Bebissaker är dyrt, tänk om vi inte kommer kunna ge allt de vi vill till vårat barn.. Tänk om jag är skendräktig..??:-/ nääää....heheMen är jätte lycklig! Men såå rädd också..Är de vanligt att man känner så här...?
  • roslagsbruden

    Jag är 31 nu, har alltid tänkt att jag ska få mitt första barn innan 30 men så blev det ju inte. De flesta av mina gamla vänner har fått barn under det senaste året, väldigt få innan 30 faktiskt när jag tänker efter. Min pojkvän är yngre och vi har varit tillsammans i två och ett halvt år så det har inte känts rätt förrän för ett halvår sen. Men nu är vi verkligen redo!

    Nalle Puh 40 skrev 2009-06-22 22:10:24 följande:


    Hur gamla är ni som kommer försöka få ert första barn? Jag är 27 men jämför jag mig med mina kompsiar så är jag som en pensionär eftersom de fick barn jätte tidigt...
  • roslagsbruden

    Precis så kan jag få med, dvs tryck över livmodern och hugg i äggstockarna, det började när jag slutade med p-ring men det har dock aldrig varit något barn där så jag vet inte vad det kan bero på. Får även lätt blödningar typ vid sex vilket ju inte är så kul så nu har jag fått remiss så att de ska kolla vad det kan bero på.


    Järnkaminen skrev 2009-06-25 10:51:24 följande:
    Har BIM någon gång i helgen och har hela vecka haft som ett tryck över livmodern och hugg i äggstockarna....hoppas! Men misstänker skendräktighet
  • roslagsbruden

    Nu har jag testat ÄL-stickor. Det blev ett tydligt tecken att det var på gång första stickan jag provade (19 dagar in i cykeln) och dagen efter var strecket borta. Så nu håller vi tummarna att vi lyckades pricka in det där jäkla egget för en gångs skull!

  • roslagsbruden

    Den taktiken körde vi med länge, men nu läste jag att de nya rönen är varje dag veckan innan ägglossning. Men det som verkar funka bäst är ju att ragga upp ett kvart i tre-ragg på krogen... Fattar inte att så många blir ofrivilligt gravida när oddsen är så små.

    Porrigt sex ska var bra också, ökar mängden tydligen.


    isop skrev 2009-07-07 17:47:34 följande:
    Nalle Puh 40 skrev 2009-07-06 11:04:04 följande:Okej Den här månaden tror jag att vi ska försöka köra på varannan dag och se om det tar sig
  • roslagsbruden

    Ja, enligt ny australiensisk forskning så är det bra att ha så mycket sex som möjligt innan ägglossning, det ska förbättra kvaliten även om tidigare studier sagt nästan tvärtom...

    Jag provade ÄL-stickor för första gången nu efter att man sagt i den här tråden att det kan vara bra. Man kissar på dem på morgonen (eller efter 4 timmar utan att ha varit på toa) och så jämför man två streck för att se om det är ägglossning på gång inom två dygn. Det är då det är dags för det porriga sexet:)


    harthurs skrev 2009-07-07 22:25:02 följande:
    Sa hur funkar de dar stickorna? Om nan orkar forklara.. Sa ha sex varje dag veckan innan agglossning ar vad som galler?
  • roslagsbruden

    Du har helt rätt, det gällde skadade spermier men om man provat varannan-dag ett bra tag börjar man ju fundera på om inte så kan vara fallet? Måste ju variera sig lite också!

    Jag provade inte ÄL-stickorna dagarna innan så jag är rätt säker på min sak vad det gäller det men tack för att du bryr dig så mycket:)


    Ore skrev 2009-07-08 10:44:34 följande:
    Landade i den här tråden och måste komma med litet input:Den australiensiska studien har visat att för de som har SKADADE spermier så ökar chanserna om man har sex varje dag. För de som inte har skadade spermier kan det snarare sänka kvaliteten, då rekommenderas varannan dag så att spermierna inte är "halvfärdiga"... (så som tidigare studier har visat)Ang ÄL-stickor och utslag, så är jag inte säker på att roslagsbruden lyckats fånga in ÄL med stickorna om det blev utslag på första stickan men inte på den dagen därpå. Det är stegringen man ska leta efter med stickorna, vilken dag den börjar. Inte vilken dag den slutar. Så det är möjligt att du redan haft ÄL när du fick utslag på stickorna. Hur som helst, lycka till!
  • roslagsbruden

    Håller tummarna riktigt hårt! Min ska också komma innan veckan är slut, hoppas hoppas!

    Nalle Puh 40 skrev 2009-07-08 22:17:05 följande:


    Nu väntar jag med spänning, min första "riktiga" mens bör komma nu i dagarna... Hoppas att den uteblir...
  • roslagsbruden

    Tyvärr kom min också under helgen, börjar bli van vid besvikelsen men oron blir ju förstås högre för varje månad som går. Vet ju att det inte behöver vara någon fara alls egentligen, sju månader har vi försökt. Men jag är ju också över 30 som MissMac och det kanske gör en lite extra orolig. Men det är bara att gå på det igen:)

    Bättre lycka till er andra som väntar på besked!

Svar på tråden Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...