• Ore

    Hjälp förlovning - för tidigt?

    Ja, enligt mig är det för tidigt. Detta baserat på att i princip alla 16-åriga tjejer tycker att de är väldigt mogna, och väldigt redo för "vuxenliv" såsom förlovning, barn, bröllop, flytta ihop m.m. Cirka 99% inser senare i livet att de faktiskt inte visste allt om livet när de var 16 år...

    Visst kan din flickvän vara en av dem som är såpass mogen att hon kan ta ett beslut om förlovning, och inte ångra sig i framtiden.

    Men frågan är vad en förlovning ger när man är 16 år, som man inte kan vänta med tills man är äldre?

    Jag har (från flera håll, bl.a. när jag jobbade på en högstadieskola) hört att "jamen, man förlovar sig ju så att folk tar ens förhållande på allvar". Om det är ett tungt vägande skäl, så vill jag ställa motfrågan: Behöver ni själva vara förlovade för att NI ska ta ert förhållande på allvar? vad omvärlden tycker och tänker spelar väl ingen större roll, så länge ni vet var ni har varandra.

    Vill ni väldigt gärna förlova er, och det känns helt rätt för er, så ska ni givetvis göra det! Men en förlovning är minst lika trevlig om ni väntar tills ni är ännu mera säkra. Du vet kanske själv hur pass mycket mer vuxen du är nu, jämfört med när du var 16. Samma utveckling kommer hon säkert ha, så varför inte ge er själva och ert förhållande litet mer tid att utvecklas?

Svar på tråden Hjälp förlovning - för tidigt?