• MV85

    Hjälp förlovning - för tidigt?

    Jag tror helt ärligt inte att man är riktigt redo att gifta sig när man är 18-19 (självklart finns det undantag) och jag tror att äktenskap som ingås i ung ålder har mindre chans att vara än de när man blir lite äldre (om så bara att vänta 2-3 år).
    För mig innebär förlovning att man ska gifta sig.
    Kanske inte på en gång, men absolut inom de närmsta 3åren eller så.. Visst gör inte alla det, men det är i så fall viktigt att man är överens om vad förlovningen betyder/innebär.
    Har du frågat dig själv varför du vill förlova dig nu?
    Vad ändras om ni väntar tills hon är 18?
    Vad ändras om ni väntar tills ni bott ihop ett tag?
    Vad ändras om ni förlovar er nu?
    Kommer det förändra ert förhållande på något sätt?

    Lycka till med funderingarna.

  • MV85
    passionsblomman skrev 2009-06-02 12:19:54 följande:
    För mig är förlovningen ett enormt beslut occh jag tycker det är lite synd att det nästan verkar ha blivit någon tonårsgrej av det.När jag var i din tjejs ålder bar många tjejer halsband med killens namn graverat. Det känns mer lagom i minvärld, men jag kan såklart inte säga hur ni ska göra.
    Håller som vanligt med dig Passionsblomman...
    Fast när jag var 16-17 så "förlovade" (bytte guldringar från guldfynd 2 för 790:- utan att det betydde ett dugg )sig var o varannan människa efter ett par månader.. Det var inte seriöst annars, o det var barnsligt att inte vara förlovad osv... Förlovningar var något man skröt över att ha haft flera stycken bakom sig....
    Själv höll jag på det tills jag hittade rätt. Jag har aldrig varit förlovad innan, och det är jag glad för idag! Det har gjort att denna betyder så otroligt mycket.
  • MV85

    J D skrev 2009-08-03 14:41:42 följande:


    Bara en fråga till alla ovanstående: Varför anser ni att det är så viktigt att man bara förlovar sig en gång? Är det värre att ha brutna förlovningar i seriösa förhållanden bakom sig än att ha delat sig själv fysiskt med 10-tals personer? Ofta känns det nämligen så i det här samhället och det tycker jag personligen är lite konstigt.
    Jag tror det beror på hur man ser på förlovningar och liknande.

    Skulle jag idag träffa någon (partner) som varit förlovad 2-3-4ggr skulle jag seriöst ifrågasätta vad den personen lägger för värdering i en förlovning innan jag övervägde en själv eftersom vi då uppenbarligen inte har samma syn på handlingen.
    Alla gör som de vill, det är inget nytt med det - men personligen kommer jag aldrig mer förlova mig innan jag är redo att säga ja inför prästen dagen efter, även om det inte kommer bli det eftersom det krävs lite planering innan det kan genomföras, men tanken att göra det dagen efter ska kännas precis lika självklara som att göra det om ett år eller två.

    Angående att ge sig fysiskt till flertalet personer så ser jag inte det som ett lika stort engagemang eller löfte. Jag lovar ingen något genom att ge dem min kropp, men genom att bära "hans" ring har jag lovat att gifta mig med honom. Det är nämligen för mig det en förlovning är - ett löfte om att gifta sig.
Svar på tråden Hjälp förlovning - för tidigt?