• J D

    ska gifta mig

    Det är ju inte direkt ngt ovanligt att göra allt (utom utbildning) i ung ålder i Ludvika men som du kan se på din omgivning där så är det ju inte så många förovningar som håller (och många unga mödrar där blir tyvärr ensamstående förr eller senare).

    With that said. Jag var 19-årig juridikstudent från den staden en gång i tiden och hade kunnat gift mig då på grund av den juridiska tryggheten (och på grund av att man faktiskt vänjer sig vid tanken på att binda sig tidigt när man är därifrån). Nu är jag glad att jag inte gjorde det eftersom mkt har hunnit ändras på den tiden men för den delen betyder det ju inte att du kommer att genomgå samma förändring.

    Så länge ni vet varför ni vill gifta er är det väl ingen big deal. Har ni tänkt att skaffa barn som alla andra i er ålder som bor kvar där så är det väl snarare mkt smart att gifta er före för att klara ut det juridiska.

  • J D

     


    Cesium skrev 2009-05-28 13:16:20 följande:
    Förlåt, jag förstår inte riktigt vad som är meningen med ditt inlägg.Är du ute efter att folk ska bli upprörda kommer du nog att bli besviken. Du är över 18 år och lycklig så varför skulle det vara något att uppröras över? Sen att många (inklusive jag själv) inte hade velat gifta sig vid 20 års ålder och har bra skäl till det, det behöver ju inte betyda att detsamma gäller för dig. Du har tänkt igenom det här och kommit fram till vad du vill göra. Bra! Framtiden vet ingen någonting om.Vill du bara skrika ut din glädje för allt och alla, ska jag inte säga annat än: GRATTIS, vad härligt! För det är vad jag tycker om kärleken .

    Håller med!

  • J D

     


    rydistjejen skrev 2009-05-28 18:35:32 följande:
    Alltså Jag och min Sambo ska gifta oss, Men blir Nästa sommar förmodligen!Det jag menade med inlägget var hur ni såg på saken? Självklart går jag utifrån vad jag och min sambo känner. Kanske är det för tidigt? kanske inte?, vem säger att det är för tidigt , Känns det rätt känns det rätt. Och vi vill gifta oss för att vi vill leva tillsammans tills döden skiljer oss åt, vi är förlovade sedan ett tag tillbaka.

    Hm, ja, fast man behöver ju å andra sidan inte gifta sig bara för att det känns rätt. Saker kan ju ändras så att det inte känns rätt längre. Personligen tycker jag dock att man ska chansa hellre en gång för mkt än en gång för lite men alla ser ju inte "misstag" som ngt önskvärt i livet och då kanske man ska vara mer försiktig med allt.

    Om ni har tänkt att skaffa barn så är det ju smart att gifta er innan. Giftermål går ju trots allt att bryta och planeringen som leder fram till bröllopet kan vara en bra reflektionstid för att känna efter om man verkligen vill ta mer bindande steg i sin relation (som e.g. barnskaffande vilket ju är hemskt vanligt att man annars halkar in på automatiskt spec. i mindre städer skulle jag tro eftersom det på sätt och vis förväntas av en).

    Inte för att jag eg. tycker att det spelar så stor roll, men hur länge har ni varit tillsammans?

Svar på tråden ska gifta mig