Inlägg från: SommarNoll9 |Visa alla inlägg
  • SommarNoll9

    Ännu mer fortsättning, bröllop Umeå 2009!!!

    En fråga angående blommor/växter; Vad ska ni ha för blomdekorationer på borden? Någon som har murgröna och beställt dem på lösvikt/som snitt? Vi ska ha rosor (samma som i brudbuketten) i vaser och så hade jag tänkt murgröna. Men den murgröna jag beställde var som krukväxt och så får man klippa lös det man ska ha, men jag är lite inne på om det är billigare och enklare att beställa som snitt/lösvikt. Har frågat på buketten och där har dom det inte, någon som vet någon florist i stan som har?

  • SommarNoll9
    Umbraz skrev 2009-06-27 22:42:05 följande:
    Löfgrens blommor beställer hem på lösvikt, kolla med dem!
    Okej, tack!!
  • SommarNoll9

    010809 och Hempling: Vad kul!! Låter som ni fått härliga och roliga möhippor

  • SommarNoll9
    Umbraz skrev 2009-06-29 21:51:33 följande:
    Ja hörni, jag är allt lite orolig...det hade nog varit bättre att som "010809" säger, inte veta något alls. Frågade faktiskt en kompis idag om alla var medvetna om att jag faktiskt jobbar. Det är ett sommarjobb jag har, har bara varit där i 4 veckor så jag känner att jag inte kan ta mig alltför stora friheter, sen vill man ju sköta sig så man kan få en eventuell fortsättning. Då går det ju inte bara att lämna stället, utan att säga till i förväg åtminstone. Men, men, som du säger "Hempling" så kanske även de på sommarjobbet är involverade, vad vet man :)Kul är det iallafall!!!Var hos fotografen idag, nu bockar vi av grej för grej på listan. Det kändes bra, har fått en massa tips på vad vi ska ha med oss inför fotograferingen och så, saker man inte tänkt på. Lämnade även in förlovningsringarna för tillfixning och gravering i min blivandes ring. Känns verkligen helskumt att inte ha ringen på sig, känner efter den hela tiden. Tur att det inte är så länge kvar nu.
    Vad har ni fått för tips inför fotograferingen? Vi ska träffa vår fotograf nästa vecka och jag borde ha mailat honom länkar på sidor med foton som jag/vi gillar, men jag har inte hunnit! Har en lista på vad man ska komma ihåg att fota, men inga förslag på hur. Man vill ju gärna ha lite variation på bilderna känner jag.

    Vi har faktiskt bockat av det mesta. Festprogrammet är nästintill klart och så ska placeringskorten göras. Till helgen åker vi söderöver och således förbi ikea och inhandlar det vi ska ha därifrån. Sambons förlovningsring ska lämnas in för putsning och gravering. Men annars är det mest sånt som inte kan fixas förrän typ sista veckan, så jag känner mig väldigt lugn just nu.

    Jag har ingen aning om det är på gång en möhippa eller när. Mina systrar har pratat om att det såklart ska ordnas en möhippa men jag har inte fått några hintar om när det skulle kunna bli av...
  • SommarNoll9

    Linnea Alba: Vilken fantastisk dag ni verkar ha haft!! Trist med maten bara, känner mig glad att vi inte valde dem, velade ju in i det sista men valde till slut en annan cateringfirma. Vad hade ni för pappersdukar? Vi har varit inne på det men min mamma tycker absolut att vi inte ska ha det... Har köpt gröna servetter och vita blockljus på ikea nu och så ska vi ha rosor i vaser samt murgröna, så precis som er en enkel men stilren dukning Är inte så mycket för mycket pynt så det känns pråligt

    Umbraz: Låter som du hade en jättetrevlig hippa! Kul!

    Vi har varit på minisemester nere i Norrköping i helgen. Har varit jättemysigt och Kolmården var uppskattad av sonen. I veckan blir det mycket bröllopsplanering och fixande. Det ska ju ändå vara dåligt väder så det passar ju bra

  • SommarNoll9

    tyttytt: tack för varningen! har dock inte anlitat dem för något, men det kan ju vara bra att veta för framtiden om vänner ska gifta sig.

    I veckan har vi kunnat bocka av fler grejer så nu är det inte mycket kvar att göra. I tisdags införskaffade vi kläder till sambon, sååå fint! Han ska ha svart kostym, väst, vit skjorta och en ljus slips och näsduk i fickan eftersom han inte vill ha corsage. Utöver detta har jag gjort den slutgiltiga beställningen av blommor samt tårtor och bröd.

    Igår var vi ut till Göstas loge och kollade allt som behövdes kollas upp. Vi provade även att styra borden som vi vill ha dem så att det gick och det var inga problem. Vårt största huvudbry är hur vi gör om det regnar så att vi inte kan ha vigseln ute... men det får vi lösa på något sätt... Finns plats inne i festlokalen men då måste bakgrunden fixas till, men det går nog bra.

    Träffade även fotografen där ute för att gå igenom lite olika platser där vi kan fotas om vädret tillåter. Regnar det ska vi hålla till under en bro här i stan.

    Igår gjorde jag också 4 av de 8-10 västerbottenostpajer jag ska göra. Får se om jag gör fler idag eller om det blir en annan dag. Det går ju rätt fort så det känns lugnt.

    Sedan fick mina systrar och tärnor en uppgift och det är att fixa grejer till toaletterna. Handdukar, tvål, en korg med lite handkräm, hårspray, plåster osv.

    Jag lyckades också hitta ett par beiga chinos till sonen till en mycket billig penning! Rea på Lindex, 89 kr och så var det en fläck på dem så jag fick dem för 62 Nu ska jag bara hitta en vit kortärmad skjorta eller så får det bli en vit pikétröja. Skor ska han också ha...om jag inte kan tvätta upp de vita sneakers han redan har...

    Känner mig med andra ord mycket nöjd med veckans fixande Det som har satt lite käppar i hjulet är skrivaren, den vägrar skriva ut svart! Så den måste förmodligen in på lagning så vi kan skriva ut festprogrammen sista veckan. Men innan den skickas iväg ska placeringskorten skrivas ut så jag kan göra klart dem för de ska skrivas ut i grönt och att skriva ut i färg funkar...skumt.

    Oj, vad långt detta blev, var inte meningen!

  • SommarNoll9

    Jag är bara inne i stan en sväng för att jag var ut med några tjejkompisar igår. Ingen möhippa, bara vanlig kväll på stan

    För oss börjar fler och fler bitar falla på plats. Jag känner mig dock nästan oroväckande lugn Men det kan ju bero på att det inte är så mycket kvar att göra. Placeringskorten är utskrivna och ska bara monteras ihop och det tar ju bara en kväll så är det fixat. Festprogrammen är klara och ska skrivas ut, men det blir ju sista veckan.

    Bor ute i stugan nu och där har vi bara modem så därför skriver jag inte så mycket nu. Kikar in bara och läser lite.

  • SommarNoll9

    Igår blev jag lite smyghippad av mina kollegor Hade bestämt träff på stan med de två tjejer jag umgås med mest från jobbet så när vi gick till restaurangen så satt fler tjejer från jobbet där Så de bjöd mig på middag och vin. Det blev jag jätteglad för! Sedan fortsatte vi vidare till ett annat ställe. En lugn och trevlig kväll precis i min smak. Åt på ett ställe som heter Tapas, var grymt gott och där har de även vinotek Så jag drack rosévin för fulla muggar

  • SommarNoll9
    010809 skrev 2009-07-17 11:25:13 följande:
    Iiih...jag börjar bli riktigt nervös nu.. bara 2 veckor kvar.. :)hur har ni gjort med brudvals (om ni ska ha det), kan ni dansa sedan tidigre eller har ni tagit någon lektion? Vi har ju kommmit på det mitt i semestern och det finns ju knappt någon som har sånt i stan.. =/
    Jag vet, nu är det nära!!! Känns jätteroligt och jättespännande, längtar så himla mycket!

    Vi kommer dansa vanlig "tryckare" eller så, vi kommer inte dansa vals eftersom vi ska ha en vanlig ballad, förmodligen Utan dina andetag med Kent då det var den låten min sambo spelade när han friade till mig

    Jag och sonen har bott ute i stugan nästan hela veckan då sambon ändå jobbar, men jag har som sagt varit inne ett par kvällar för att umgås med vänner på stan Detta har ju då såklart också inneburit att planeringen blivit lite lidande. Dock ska vi göra klart placeringskorten imorgon och så ska jag göra 4 pajer till. Tror det mesta kommer bli klart i veckan.

    En fråga, någon som har koll på hur stora lager systembolaget har?? Tänkte om man åker dit och ska handla till bröllopet och så har de inte tillräckligt med boxar av den sort man ska ha, skulle ju vara lite snopet...
  • SommarNoll9

    Okej, tack för tipset! Då får det bli en sväng på bolaget på tisdag. Blir nämligen utan bil imorgon tills på tisdag em så då är det svårt att ta sig iväg...Typiskt. Nåja, det löser sig. Det går ju att köpa en sort till maten och en annan man kan dricka sedan på kvällen.

    Ja det här med hur mycket som behövs är inte lätt... Misstänker att vi kommer att köpa för mycket, men då får man ju lämna tillbaka sådant som är oöppnat.

    ElMac: Nä det är ingen speciell sort vi ska ha utan vi är rätt öppna för förslag. Så jag tror att det löser sig. Finns ju tre systembolag i stan så vi ska nog få ihop tillräckligt.

Svar på tråden Ännu mer fortsättning, bröllop Umeå 2009!!!