• förstagångsbrud

  Kristianstadstrakten del 3

  Här fortsätter diskussionerna om Kristianstadsbröllop!

 • Svar på tråden Kristianstadstrakten del 3
 • förstagångsbrud

  Hej!

  Hoppas att ni andra hittar hit! Har ni gått under jorden med planeringarna? :)

  Nu är jag gift, har haft fest och har varit på bröllopsresa! Allt var helt underbart. Vi hade fint väder både på ceremonin den 1 maj i Hovdala park, samt på festen den 2 maj vid Stenhuset. Dagen efter städade vi (oooont i huvet :) ) sen den 4e åkte vi på tågresan till Italien. Där har vi bott på en härlig vingård i norra Italien och har gottat oss och tagit det lugnt med vår lille pojk som självklart fick följa med.

  Väntar på bilder från Annelie Malmgren, hoppas att de blev bra! Det var trevligt att fotas av henne.

  Det enda som var tråkigt var Pappersbruket som vi bodde på, ligger brevid Stenhuset. De sa inget om utcheckningstiden förrän precis när vi och gästerna skulle gå på festen, och vi skulle cheka ut senast 11 på söndagen. Sen tog de betalt 750 kr för champagnen!! Vilket hon inte hade sagt nåt pris på innan. Dåligt!

  Men förövrigt, var det en jättetrevlig upplevelse och det tråkigaste är att jag inte får göra det igen :D

 • Wicca

  Har inte varit med i denna tråden innan, men jag är från K-stad och ska gifta mig på midsommarafton i år.
  En månad kvar idag och det känns som vi har konrtroll på allt.

 • Sanniis

  Jag har inte heller skrivit i denna tråden innan, men är från Kristianstad och ska gifta mig 12 september i år! Kul att det finns en tråd för oss i Krstd.

 • Spetan

  Hej alla tjejer.
  Jag och min sambo ska gifta oss 15/8-09.
  Tänkte inte att det skulle vara så mycket men............................hur lyckas man med det.
  Trodde inte det skulle ta sådan tid ang klänning(ar).
  Jag ska mer eller mindre göra allt,hade jag kunnat dra på mig något över klänningen hade jag lagt upp maten med!

 • anapanasiti

  förstagångsbrud: Vad härligt att du har blivit gift . Själv har jag 5 veckor kvar och planeringen finns alltid i bakhuvudet. Just nu är det mkt möhippetänk eftersom jag vet att m2b ska på svensexa imorgon.

 • förstagångsbrud

  anapasiti:

  Vet du när/om det blir möhippa för dig? Jag lyckades lista ut det men blev ändå väldigt överraskad av allt kul de hade hittat på. Det var jätteroligt att inte ha en aning om vad som skulle hända under dagen. Det allra bästa var att det var så många som kom! Nästan alla tjejer som var bjudna på festen.

  Lycka till med den sista planeringen!

 • anapanasiti

  förstagångsbrud: Jag vet att det blir en men jag vet inte när, lite läskigt att inte veta. En del av mig tror att de tar mig oxå imorgon... men samtidigt inte...

 • lönnsjö

  Här är ni ju

  förstagångsbrud: Grattis Skönt att allt gick bra. Hur var er fotograf? Vi har också bokat henne,men inte träffat henne än. Idérik?

  Har beställt skor från www.brandos.se men de har inte kommit ännu. Hoppas de dyker upp under nästa vecka.
  Igår kom m2b hem med en provbukett och den var jättefin. Några små ändringar annars var den perfekt. Det var precis som jag hade tänkt mig...hoppas allt annat också blir det.

 • förstagångsbrud

  lönnsjö:

  Jag tycker att hon var jättebra! Lugn och sansad och gjorde att det kändes bra fastän att man blev fotad :) Vi tog nog rätt så traditionella bilder för min man gillar inte att trixa och hålla på framför kameran. Väntar med spänning på att få se korten!

  Om någon är på jakt efter 60 vita lakan från IKEA, så ligger det en hög här hemma nytvättade!

 • anapanasiti

  Igår blev jag hippad Mina flickor hade planerat en underbar dag för mig... men de hade inte räknat med min inbyggda gps... även fast jag hade ögonbindel så kunde jag berätta exakt var vi var. Min m2b hade sin svensexa oxå... så efter att vi båda piffats till så möttes gängen upp för gemensam dansklass... vi lärde oss att dansa vals... det var så skoj och alla var så duktiga. Sedan blev det lunch där alla flickor (12st) berättade hur de kände mig och något roligt om mig och sen hjälpte alla flickor till med att göra armbandet som jag ska ha på mig på bröllopet och efter det blev det tårtbakning med förbundna ögon. Sen körde vi vidare och målade trätofflor... så nu vet jag var jag ska ha på mig när jag flyttar til landet. Allt detta skedde i Hässleholm, men på kvällen åkte vi till Kristianstad där vi käkade thai-takeaway och festade loss. Kvällen slutade på Grand... jag var inte hemma förrän klockan 4

 • lönnsjö

  Åhhh, det låter toppen anapanasiti. Vad härligt! Så vill jag också ha det, inga pinsamheter osv. Vad bra att du hade roligt

 • Livaa

  är oxå från kstad! gifter oss i åhus, på äspetstranden den 6 juni - snaaart!

 • BladEkström

  hejsan. är inte från Kristianstad men kommer att gifta mig i Östra Vram(tollarp) nästa vår. Vi kommer att ha ekologiskt bröllop och tänkte kolla om någon har något tips på catering firma. hittar inte så många på nätet men har mailkontakt med La Ciron Vert någon som har någon erfarenhet av dem? Finns det någon i Kristianstadtrakten som "ekologisk" make up artist eller vad tror ni om body shop? de är ju inte helt eko men mer än de flesta.

 • lönnsjö

  Välkommen ni nya
  Åh vad fint att gifta sig på stranden Livaa...ojojoj det är ju nästa vecka Lycka till!! Allt under kontroll?

  BladEkström: jag är inte så insatt i vad det finns för ekologiska alternativ här i krokarna. Ang body shop tycker jag det är ett helt okej alternativ. När är den stora dagen?

 • BladEkström

  det är 15 maj nästa år så vi har lite tid över att grubbla.

 • förstagångsbrud

  BladEkström:

  Jag fick tips om en kvinna i Östanå som håller på med ekologisk hår och hudvård...

  web.telia.com/~u47902653/herbian/index.htm

 • AnCo
  BladEkström skrev 2009-05-27 11:20:47 följande:
  Vi kommer att ha ekologiskt bröllop och tänkte kolla om någon har något tips på catering firma. hittar inte så många på nätet men har mailkontakt med La Ciron Vert någon som har någon erfarenhet av dem?
  Ni ska i alla fall INTE anlita Banken Pub i Kristianstad. De är helt inkompetenta. Vi bor i Tyskland och är ganska sällan i Kristianstadtrakten. Därför provåt vi bröllopsmenyn redan i somras på Banken Pub i Kristianstad. Det var gott och personalen var trevlig. Porslinet skulle man dessutom få låna gratis och serveringspersonalen bilig.

  Men där började problemen. Det tog drygt ett halvår att få en prisspecifikation av dom. När vi äntligen fick specifikationen hade de ökat personalkostnaden med 50% skattat att de behöver 45 arbetstimmar att köra maten till festlokalen och lägga upp maten på tallrikarna samt ville de ha 4500 kr för porslinshyra.

  Nu har vi förgäves försökt att få tag på cateringfirman för att disskutera priset. Via har mailat, ringt, sms:at och faxat men de ringer eller mailar aldrig tillbaka.

  Nu två månader innan bröllopet har vi sparkat ut dom och tagit kontakt med en seriösare cateringfirma.
  Tvvärr måste vi nu beställa maten utan att proväta den då nästa gång vi kommer till sverige är till vårat bröllop.

  Man blir så förbannad.
 • BladEkström

  ush, tråkigt! Tack för varningen och hoppas maten blir god ändå!

 • chachounette

  Skrev precis ett nytt inlägg och frågade efter bröllopstips i K-stad innan jag såg dessa trådarna... Vi ska gifta oss 12 juni 2010 i en kyrka i närheten av Fjälkinge eftersom festen troligtvis blir på Villandsgården där. Jag tar tacksamt emot tips om catering, fotograf, frisör!

Svar på tråden Kristianstadstrakten del 3