Inlägg från: lanovia 08 |Visa alla inlägg
  • lanovia 08

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    *soldansar* *håller tummarna för Blommis ägg som skall fastna*

    Hörni Hvidis och Ingis har inte era BM skrämt upp er vad gäller graviditetsdiabetes? Jag vet knappt om jag vågar gå i närheten av godis igen.

    Känner mig bara mer o mer säker på att vi inte kommer göra KUB. Som sagt mkt kan hända med den lill* och Down Syndrome är nog inte det värsta. En kopmpis barn föddes med syrebrist. Var riktigt kritiskt ett tag. Nu gick det bra och tjejen verkar vid drygt 1års ålder må bra (man vet nog inte säkert förrän vid 1½ år). Inte hjälpte det att kolla upp KUB där, det jag vill säga är allt kan hända och varken jag eller mannen känner nog att vi vill vara de som bestämmer över ett liv. Ringde däremot o kollade upp lite med tidigt UL, kände att det kunde vara skönt att få se att allt verkar ok innan Grekland. Men hon jag pratade med sa att man inte kunde se så mkt än. Man får göra tidigast vid 8 fullgågna veckor och det du ser då är bara något mkt litet och att det ligger typ rätt. Mkt mer kan man inte säga.
    När gjorde ni erat första UL, i samband med KUB antar jag, men när var det?

  • lanovia 08

    belastningsprov?? Vad är det?

    Glömde svara dig förut Ankan. Jo tack jag tycker jag mår förvånatsvärt bra. Skakigheten har försvunnit. Är trött på eftermiddagarna, har ont i magen mellan varven särskilt när jag kommer hem från jobbet och mår lite illa på morgonarna.
    Men allting är i så mkt mindre dos än vad jag hade räknat med.

  • lanovia 08

    En annan sida på myntet är att jag vet en som var gravid och festade (tror detta var innan hon visste om det) och sedan fick MF. Det är på intet vis bevisat att detta MF och alkohol hörde ihop. Likaså kommer ett på ngt sätt skadat barn kanske aldrig kunna bevisas bero på alkohol. Jag tror det är det Blivande fru L menar att det är ingen fara att ta ngt glas vin, men kanske är dumt att dricka massa vin (vilket Nalle nu ändå inte verkar vara intresserad av), skulle ngt sedan hända med fostret/bebisen har man ju dåligt samvete även om det inte var pga alkoholen.
    Det är helt klart förvirrande allt detta och även barnmorskorna säger olika.

    Jag frågade igår min Bm om det var ok att jag joggade, då jag inte är någon som superjobbare tyckte hon jag skulle låta bli. Som hon sa det är nästan omöljigt att framkalla ett MF, men OM ngt skulle hända så kommer du alltid skylla det på joggning och aldrig kunna förlåta dig själv.

  • lanovia 08

    Belastningprov låter inte ett dugg trevligt. Hoppas jag slipper.

    Hvidis skulle ju vara perfekt om det är en fertilitetsdans du dansar, då kanske blommis, Ninnis, Ankan o Nalle (glömmer jag någon??) Cyklar i mål denna månad.

  • lanovia 08

    Läste bara lite snabbt i tråden. Jag har inte kolla på precis allt hon räknade upp, men det är ändå som hon skriver priserna är olika på olika ställen. Du skrev något i stil med att en brudbukett knappt går att få för under 1000 kr. Jag fick min brukbukett, tärnbuketten och brudnäbbuketten för sisådär 600-700kr om inte jag missminner mig helt o hålet.
    Tänker inte argumentera med dig om blompriser för dem har du helt klart bättre koll på än jag. Men visst går det att komma undan relativt billigt på vissa ställen.

  • lanovia 08

    Jag vet iof att jag höll nere priset genom att inte ha ngt handtag på min bukett utan höll direkt i stjälken med snöre virat runt. Sedan var jag i en stor affär snarare handelsträdgård de kanske har ett annan möjlighet att hålla nere priserna jämfört med en lite butik.

    Idag mår jag inget vidare. Bara för att jag var så nöjd igår...
    Vaknade i natt och mådde riktigt illa. Värsta illamåendet har släppt men är skakig igen. Är säkert bara för jag har tänkt att gå o träna kl 11. Är kanske jag som spänner mig för jag är nervös inför tanken att träna och sedan orka jobba efter det. Blir det inte bättre får jag la hoppa passet nu och gå till gymmet sedan.

    Nalle ha det så bra på resan! Och glöm inte unna dig några glas vin.

  • lanovia 08

    Hivdis duch och sedan sängen låter som en utmärkt plan. Hoppas du fick utdelning.

    Jag tycker inte alls vi lyckas lika bra med mys som innan. Egentligen skall jg nog inte klaga för vi har nog bara minimerad det till var tredje dag. Men känns som vi ALDRIG får till det. Igår var vi båda sugna men när vi väl fått i oss mat och orkat resa oss från soffan så var jag redan att däcka i sängen.

    Träningen avbokades. KÄnner att jag nog skall lyssna till kroppen. Vill spillevinken ta min energi så får hon la göra det. Jag kan gå till gymmet sedan och anpassa vikterna och repetitionerna mer efter min ork i em. GÅr jag på bodypump så manas jag alldeles för mkt av tränaren och min träningskompis. Och med tanke på att jag redan är skakig...

    Ingis, kan säga att det inte bara var du som misstolkade Hvidis undervattensdrömmar.
    Låter som att orättvisan verkligen har drabbat din kusin och hennes sambo. Snäll du är som hjälper dem.

    Hur går det med Daa? Mår du bra?

    *kramar alla*

  • lanovia 08

    Dator som kraschar är ett stort

    Ingis, Ingis, du skall då alltid misstolka, tänker på gumpmuskeln.
    Bra att du fick utdelning Hvidis. Jag skall se om det kan lyckas hemma idag. Vi har bestämt redan att det är direkt när vi kommer hem idag INNAN vi ger oss av på andra aktiviteter som gäller. Annars kommer jag bara däcka ikväll igen innan det blir något mys.

    Nu skall jag snart ge mig av från jobbet och till gymmet. Tar emot i hela mig och jag försöker komma på ursäkter för att slippa. Men nu skall jag minsann dit. Har bestämt mig för att det räcker med 30 min. Bara jag låter musklerna jobba lite.

    Har ni varit på inskrivning ännu Daa?

  • lanovia 08

    hejja Blommis fram för mer nationalsång. Tycker det är hemskt att svenskar knappt vågar sjunga den längre. Var på och såg fotboll på pub förra sommaren. När svenska nationalsången sjöngs satt alla svenskar tyst ner och mumlade UTOM en invandrad svensk han stod upp med handen för hjärtat och skrålade högt o stolt. Då skämdes jag över oss svenskar.
    Låter som du haft en intensiv men ändå bra dag Blommis.

    Ankan hur lång resväg har du?

    Saknar också Ninnis, men imorgon är hon la tillbaka?

    Tog mig iväg till gymmet. *stolt* Väl där kunde jag knappt slita mig, var så skönt att röra på sig. Men efteråt var jag riktigt skakig trots att jag tog det lugnt. Så jag är glad att jag inte gick på Bodypumppasset.
    Hem hann jag i tid för utdelning också.

    Nej nu skall jag ut en snabbis med den fyrbenta och sedan sova, är helt slut o illamående. Tror spillevinken behöver vila nu.

  • lanovia 08

    Oh där kom Ninnis också.
    ÄL och bra timing med en dos. Tror absolut det fanns en mening med denna Sthl-tur. *visslar lite snabbt och stoppar huvudet i sanden där jag utför en soldans med rumpan*

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan