• isop

    Allt känns så tomt

    Jag vet inte riktigt vad det är med mig, för egentligen är mitt liv alldeles fantastiskt... men allt känns så tomt, på något sätt. Jag känner mig rastlös trots att det egentligen händer många spännande saker.

    Jag ska gifta mig den 30 maj, och ser fram emot det, men det är ju bara en dag. Vi ska åka på semester några veckor senare, och det ska bli jättekul, men det är ju bara 10 dagar.

    Jag pysslar mycket i trädgården och går rundor varje dag för att se vad som händer med växterna, hur de växer. Hade förmånen att kunna plantera mängder med olika rosor i höstas och det ska verkligen bli spännande att se dem blomma. Men det är ju bara blommor...

    Det var länge sedan jag hade tid med någon hobby eftersom vi köpt ett helt underbart äldre hus där en hel del saker behöver fixas. Jag är lite trött på att måla fönster, men samtidigt blir det väldigt fint.

    Kanske borde jag ta upp mina gamla hobbies igen, jag kanske saknar att skapa något. Men samtidigt undrar jag om det inte bara är en distraktion som gör att jag inte hinner undra över vad det egentligen är för mening.

    Vi funderar på att försöka skaffa barn, och det tror jag blir en spännande resa (om det blir något), men samtidigt känns det som om jag bara vill bort. Fattar inte hur jag ska återfå gnistan. Hmm, det verkar som om jag drabbats av något slags kris...

    Mitt jobb är otroligt förmånligt, men det är samtidigt lite tråkigt, men ger mig stor frihet. Jag har inte lust att plugga mer (har redan fler högskolepoäng än jag kan hålla reda på) och där jag bor finns inte så särskilt många arbetsplatser. Och ärligt talat kan jag inte tänka ut ett enda yrke som intresserar mig.

  • Svar på tråden Allt känns så tomt
  • isop

    Tack för kramen FelizLane.

    E254, nej, jag tycker inte att jag har någon jag kan prata med faktiskt. Kanske min blivande make då, men han är rätt trött för tillfället över allt som ska göras, så det känns dumt att sänka stämningen. Jag har alltid varit en ganska privat person och vill helst inte avslöja att allt känns så tomt. Men när man söker hjälp, vart vänder man sig? Jag tycker inte att jag har råd att gå privat. Och jag tycker inte heller att jag bör ta resurser från de som verkligen behöver hjälp. Det finns så många deprimerade människor, som har svårt att få vardagen att fungera.

  • isop
    Hvidbrud skrev 2009-05-05 16:32:01 följande:
    Du, ut och spring en runda. Det brukar hjälpa endorfinerna att komma igång. Du ska se att du får det bättre snart! *kraaam*
    Ja, det ligger något i det du säger. En desperat rusning i regnet skulle nog inte sitta fel...
  • isop

    Tack alla för ert stöd, ni är verkligen jättegulliga.

    Det känns nästan "överdrivet" att söka hjälp, men samtidigt har jag känt så här länge i perioder... Jag får se hur jag gör. Tack än en gång.

  • isop
    JustMeAndMyLove skrev 2009-05-05 17:44:01 följande:
    Du kan börja med att rin ga din hälsocentral och komma till en läkare, han/hon kan sen ordna en remiss :)
    Okej, då vet jag
  • isop

    Tack alla, det finns oerhört många kloka människor här!

    förlovad julafton 2007, du har så rätt. Men ibland kan det kännas tungt att "vara tvungen" att finna lyckan i nuet. Det är nästan ett krav att man ska vara lycklig... samtidigt är det just det du skriver som gör en lycklig; en varm dusch, en bra film, en man att gifta sig med
    Jag blev faktiskt jätteglad när han kom hem efter jobbet i går, och plötsligt fanns det mening igen.

    Och shakynose, jag tror att du träffade rätt med tomheten när allt känns fulländat. Är detta allt? Eviga frågor som alla någon gång funderar på.

    passionsblomman, det du skriver om förändring ligger det så mycket i! Allt byggs upp och till slut står man där med en känsla av "jaha?". Men det kommer nya dagar...

    Tack alla, hoppas att fler än jag fått hjälp av den här tråden!

Svar på tråden Allt känns så tomt