• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Fru E

    gosnosen-trevligt att du tittar in . Nopes jag har inte fått göra dag 3 provet men har tagit nytt blodprov på dag 21 utan Pergo och VUL på dag 15 i förra månaden och allt visade på bra resultat så jag får nog nöja mig med det några månader till.
    Jag skulle ev vara intresserad av progg men kan inte riktigt bestämma mig ifall det får cykeln att balla ur igen....

  • fru AM

    Nenne: då bör det nog landa på mellan 2,2 och 6kg då. I alla fall inte 16 kilo - i såna fall rekommenderar jag att ni monterar bort hatthyllan.

    Lappis: Kul tycker jag i alla fall om du/ni kör på FET nu nästa cykel. Kram!

  • nennesjuttioåtta

    lappis
    jag fick bl a nålar för nattsvettningarna så inatt var det faktiskt mycket bättre, men han visste inte om det berodde på medicinen eller något annat. Det där med levern var ju också lite osäkert för han pratade om att kineserna använde någon sorts organklocka och då är leverns tid mellan kl 1-3 på natten men inte vet jag om det är något att gå efter rent vetenskapligt.

    Ska dit igen nästa vecka, han tycker jag är välpreparerad så han sa två veckor först men då vet jag ju inte när jag kan.

    Hur gick det själv?

    AM
    ja, en tamburmajor är kanske bättre, där ser man ju om den står bakom och lurpassar också.

  • Fru E

    Nenne-näj man vad söt kissen är har faktiskt aldrig heller sett en prickig katt innan

  • Fru E

    Japp, har ni några frågor om bakning så är jag en guru funderade på att bli konditor eller nåt men kom fram till att det nog är en hobby

  • fru AM

    Nenne: Jag har ofantliga nattsvettningar nu också - någon slags hormonsnurr efter graviditeten. All överskottsvätska ska ut ... Så jag lider med dig - vet precis hur det är i detta fall!

  • Lapinette

    EA - jobbar du som konditor ... om inte så kanske du borde!

    nenne - skönt att svettningarna blev bättre av akupunkturen. Själv berättade jag om min jobbiga mensupplevelse denna månad och hon trodde det var örterna jag fått. Örterna hon satte ihop skulle ha gett mig motsatt effekt dvs lugnare och mildare mens så hon blev lite förvånad över reaktionen. Hon tyckte dock att det var bra att det blev en effekt för då tror hon sig veta vad mitt problem är samt att en effekt (åt vilket håll som helst) alltid är bra (don't ask me why??!!). Iallafall, nu är det mitt leverblod som hon tror är för lågt. Rekommendation att äta soppor kokta med ben, ej stabbig mat (äter aldrig stabbigt), ej kall (undviker jag ju sen tidigare) och gällande mjälten så är det socker och sött (vilket jag väldigt sällan också äter). Kändes lite som om det bara är den där soppan som saknas annars äter jag enligt hennes devis.

    Ska dit i nästa vecka igen då hon ville ha en extra koll på mig och min tempkurva som jag (fy skäms!) hade glömt hemma.

  • nennesjuttioåtta

    AM
    ÅÅÅ nejjjj! Visst är det för äckligt! Hoppas att det snart går över för dig också...

  • fru AM

    Nenne: ja det är inte fräsch att vakna lika blöt som om man vore nyduschad och sedan vara för trött för att göra ngt åt det och somna om medan de våta lakanen kallnar ... Hoppas du får bukt med eländet! Med medicin eller akupunktur eller vad som helst! Jag förmodar att mitt går över av sig självt så småningom. EN blöt kram!

Svar på tråden Livets stora och små frågor