• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • BrudSommar2006

    AM, vad trist! Fast jag är säker på att magen är helt borta snart, du har den läggningen liksom din lyckost!!! Samma för Cicci, fast hon har väl inte ens någon mage att behöva bli av med. Själv har jag ju mina gravidkilon kvar, suck.

  • BrudSommar2006

    Lapinette, god morgon! När tänker ni slå till nu då på nästa försök? Har ni skjutit på det igen?

  • fru AM

    Ore: lycka till på KUB-testet!

    Tinga: lycka till på invägningen!

    BS: hoppas du kryar på dig och att magnetröntgen går bra. Kom ihåg att blunda HELA TIDEN är mitt tips!
    Det blir ju härligt med en lite resa - oavsett om tanten följer med eller ej ... eller hur!? JAG ÄR SÅ RESSUGEN!!!

  • Lapinette

    BS - jag ska nog maila CvL och höra om ett FET-försök i nästa cykel. Nämnde det för min akup igår när hon frågade om våra planer och hon sa inget. Varken positivt eller negativt ...? Är van vid den förra som var så negativ till IVF'er. Fast å andra sidan så är det ju inga hormoner inblandade när man gör FET. Säger som gosnosen - är det någon som behöver Crinone så har jag typ 6-7 paket stående hemma.

    AM - skit i grannen, hans fru kanske bara gick upp 7 kg när hon var gravid.

    Ore - lycka till på KUB.

    nenne - supersöt katt!

    gosnosen - härligt att du tittar in och uppdaterar oss emellanåt. Trist att kön ska vara så jäkla lång men skönt att ni lever och njuter under tiden. Vem vet om vi fortsätter i den här takten med våra försök så kanske vi blir gravida samtdigt ... om 2 år!

    frejis - jäkla dum kommentar från barnmorskan!

    Nu ska jag se till att trycka på rätt knapp ... deletade det förra jag skrev.

  • nennesjuttioåtta

    BS
    Ååh är det ikväll, hade för mig att det var igår kväll och var nyfiken på resultatet. Lycka till!!!! Även om det har tagit sig med ett pyre så tror jag inte de tär någon fara när de tär så yttepytte, det måste ju precis ha fäst i så fall?

    Piggelin
    det är en Ocicat!

    JAAAA visst är hon för söt! Tack alla!! Hahaha, men någon 16-kilosklump som ska anfalla en när man kommer hem hoppas jag hon INTE kommer bli. Men hon älskar verkligen att hoppa och jaga den där fjädervippan, så om ni inte har en sån (ni med katt alltså) så rekommenderas den. Men hon vill ju verkligen leka hela tiden och helst i sängen för där kan hon göra högar av täcket och gömma sig bakom innan nästa attack.

    Gosnosen
    HeeeeeeeJ!!!!!!! Vad kul att höra från dig! Förstår dilemmat med vem man ska fråga, och hur. Eller när! Vad är ett bra tillfälle för ett äggsamtal?!? Hoppas att du/ni hittar en donator snart, eller vad som nu passar er bäst. KRAM!!!

    Izzie
    jjaa, just det, tjenare bilmekarn!

    Tinga
    Ja, den här leoparden får ni hälsa på inne i dess grotta och klappa utan risk för att bli uppätna (inga garantier, givetvis)

  • Tinga

    BS - Puff äter betydligt bättre med sked nu (alltså när han blir matad), fast å andra sidan äter han mindre välling, så jag vet egentligen inte om han får så mycket mer energi i sig. Men det leder åtminstone till en mindre frustrerad mamma när man inte hela tiden blir nekad åtkomst till munnen.

    Piff däremot totalvägrar fortfarande sked, så han lever på välling. Kring påsk åt han jättebra (i mängd räknat), men de senaste veckorna har det inte varit så mycket att skryta med, så jag är inte så optimistisk inför vägningen.

    Lycka till på MR idag; hoppas att du kan få en ordentlig diagnos och åtgärd sen.

    AM - vad tråkig kommentar från hissällskapet! Fast jag säger som Lappis; hans fru kanske knappt gick upp något alls under graviditeten. Jag tycker att du ska fortsätta känna dig nöjd över hur din mage drar ihop sig; både du och din man vet ju hur den såg ut förut, men det gör ju inte hisskillen.

  • Tinga

    Telis - trivs du i dina nya glasögon? Känner du igen dig i spegeln? ;-?

Svar på tråden Livets stora och små frågor