• Oupsie

    Livets stora och små frågor

    Passionsblomman
    Jaha, då är jag verkligen helt fel ute då

  • Oupsie

    Fast det finns inte så många hus till salu där jag vill att det ska finnas... Det är kanske därför jag uppfattar det som att det inte finns så många hus på marknaden.

    Jag vill verkligen ha ett hus. Vår lägenhet är som en jäkla bastu så här års...

  • Oupsie

    BS
    Förresten, om uppfödaren vill att er katt ska ställas ut kan hon väl göra det åt er? Inom "hundvärlden" är det många uppfödare som ställer ut hundar som de fött upp och gillar, om inte ägarna själva är så intresserade av utställningar. Om det bara handlar om att visa upp resultatet av uppfödningen menar jag...?

  • Oupsie
    passionsblomman skrev 2009-07-17 23:20:11 följande:
    Ja du Oupsie, inte vet jag. Jag bara är så mitt i husdrömmar att jag särskilt noterade det där Rapportinslaget.Här är det också bastu, i vår lilla sommarstugelåda med plåttak. Hus finns men de kostar för mycket. Istället bor jag numera i min fantasi i sagohuset jag vill bjuda på. Fast först måste vi få en hint om smabon får jobbet eller ej.Det FINNS ett scenario som är möjligt men ändå helt osannolikt och det är att sambon får ja på jobbet, vi bjuder och får accept på drömhuset och slår till, och jag plussar samma vecka. Det är för mycket att ens tänka på.Nästa vecka är en mycket spännande vecka.
    Jag håller tummarna för er
  • Oupsie
    passionsblomman skrev 2009-07-17 23:26:17 följande:
    Det gläder mig mycket!
    Det var lätt att glädja dig
  • Oupsie
    passionsblomman skrev 2009-07-17 23:30:13 följande:
    Jag är en positiv själ!
    Det är bra! Det ska man vara

    Finns huset ute på hemnet? När det gäller hus är jag himla nyfiken...
  • Oupsie
    viktualia skrev 2009-07-18 14:03:10 följande:
    Shoppa handväskor är för övrigt ett projekt som jag gärna ägnar mig åt. Gärna lite udda varianter. Här var en riktigt cool en www.astridgoesorganic.com/
    Vilken söt liten väska!

    Du kanske redan har åkt iväg, men jag hoppas att du får det trevligt i skogen. Med fint väder och inget illamående
  • Oupsie
    BrudSommar2006 skrev 2009-07-18 08:31:53 följande:
    God morgon! Gäsp, Iris vaknar ju tidigt så man har varit uppe ett par timmar redan.Oupsie, visst äter jag tabletter i massor men det hjälper bara delvis tyvärr.Hos oss brukar budgivningarna gå upp ungefär en miljon oavsett utgångspris vad det verkar, i vissa populära områden mer, för de största renoveringsobjekten mindre.Det är möjligt att vår uppfödare kan ställa ut åt oss men han bor en bra bit ifrån oss så jag vet inte om jag orkar kontakta honom och organisera det. Så mycket har han inte pressat oss att göra det heller.
    Ok, hoppas att ditt illamående går över snart.

    Om inte uppfödaren pressar er så hade inte jag gjort något som jag inte känner för. Vet inte hur det fungerar på kattutställningar men som jag sa tidigare, jag kommer inte att ställa ut vår hund något mer. I så fall får någon annan visa henne. Det är inte så lätt att få dem att stå på det viset som domarna vill. Jag tycker inte det i alla fall
  • Oupsie
    snaily skrev 2009-07-18 10:17:30 följande:
    Oupsie, utställningen är i mellansverige. Tänker också att det inte borde vara så höga krav när det gäller så små valpar, lite därför vi vill passa på nu Självklart för att han är världens finaste korv också!
    Ja självklart! När de är små så kan man ju få HP för "lovande" valpar också och då blir det ofta lite fler som det går bra för. Sen när de blir äldre så är det ju bara de som kommer bland de första som får rosetter. Snålt! Det viktigaste är väl att delta, inte att vinna? Eller hur var det nu...??
  • Oupsie

    Muggles

    Jag tror ärligt talat inte att alla faktiskt har råd. Eller så handlar det om vad man prioriterar. Men om man köper ett hus som kostar så pass mycket så kan man väl inte göra så mycket mer än att bara bo?

  • Oupsie

    Det var ett jättefint hus tyckte jag förresten

    Men det är ett lite litet kök tycker jag. Men det var väl du inne på också. Annars verkar det vara gott om förvaring vilket brukar saknas i många hus.

    Ligger det andra huset också på hemnet?

  • Oupsie

    Och Passionsblommans hus! Vilket litet sagoslott!

    Vad tråkigt att det inte blev ett plus idag Passionsblomman

    Hoppas verkligen att det går bra med hus och jobb så ni får lite annat att tänka på.

  • Oupsie

    Muggles
    Jag har kollat på det nya huset. Jag tror att jag gillar det bättre. Att dela av vardagsrummet men ha en större öppning tycker jag var en smart idé.

    Ett allrum på övervåningen känns praktiskt för en barnfamilj för när de blir äldre behöver de ju inte vara på samma våning som de vuxna om man t ex har gäster. Dessutom gillar jag att "barnsovrummen" på övervåningen var ungefär lika stora. Ur ren rättviseaspekt Köket ser också större ut och även om det var snyggt kakel i det andra huset så är det alltid kul om man kan få välja själv.

  • Oupsie

    På tal om något annat, var det inte någon i tråden som varit på Mauritzberg tidigare i år? Muggels? Telis?

    Vi funderar på att åka dit eller till Yxtaholm. Är det någon som varit där och vill dela med sig av sina åsikter?

  • Oupsie

    Vänner
    Oj, de verkar inte ha så bra på koll på ekonomin:-s Min mamma brukar skrämma folk genom att berätta att räntan "minsann låg på 17-18 procent när de byggde hus". Å andra sidan så var ju inflationen lite högre då också...

    Hoppas att du inte kommer att må lika illa den här gången.

  • Oupsie

    Snorkis
    Tack för din input angående handväska. Jag har faktiskt funderat på en Tiger. Har sett flera fina Tigerväskor. Jag får kolla lite vad som finns hos väskaffärerna här. Har en ljus skinnväska just nu men tycker att den börjar se tråkig ut... Vill ha en svart denna gången tror jag.

    BS
    Stackars Iris. Inte kul att inte må bra. Hoppas att hon snart blir bättre. Har hon badat mycket? Det är väl lätt att småbarn får i sig vatten som kanske inte alltid är så bra att få i sig? Jag vet inte, funderar bara lite...

    Tinga
    Hoppas att Gastroläkaren hör av sig idag och att hon har något bra förslag på lösning.

    MSW
    Skönt att du har fått svar nu och med tanke på operation i höst så var det antagligen det bästa svaret. Vad tråkigt för dig att inte förlossningen gick som det skulle men du får försöka ta igen allt gos i efterhand

    Ego
    Vi har bokat en natts boende med middag på Mauritzberg nu. Ska bli kul att se hur det är

  • Oupsie

    Muggels
    Du har en hel del att fundera på Men jag tycker också att ni ska testa. I värsta fall får ni flytta igen.

    Passionsblomman
    Håller tummarna för att allt går vägen med huset!

    Snorkis
    Är du säker på att det var mens du hade

    Lappinette
    Hoppas att det löser sig med makens fot och att ni får en fortsatt trevlig semester.

    Det var nog något mer jag skulle kommentera men jag är lite okoncentrerad. Vi ska iväg på en liten minisemester och träffa lite släktingar och det är alltid en del som ska fixas innan man kommer iväg.

    Trevlig helg på er allihopa!

Svar på tråden Livets stora och små frågor