• Ore

    Livets stora och små frågor

    Najs med lyxhotell

    Aladåber har jag haft både före tant och före plus, och efter plus också för den delen...

    Nenne: Äh, alla sex ägg är guldägg!!! Det tror jag, och det är precis lika stor sannolikhet för att det är rätt som för att "worst case scenario" skulle inträffa.

  • Ore

    Fullt förståeligt Nenne... Hmm, funderar för fullt på statistik m.m. Om äggen inte klarar långtidsodlingen, så måste det vara ungefär samma som ett väldigt tidigt mf (innan ägget fäster) i s.k. "vanliga" fall... Eller? Någonstans läste jag att den statistiken kunde vara så hög som 25 %, men om 25 % av dina ägg skulle stryka med så ska du ju ha 4,5 ägg kvar, dvs minst 4 alltså... Vilket är tillräckligt för en hel skara med smånennisar, eftersom det då är gräddan av guldäggen kvar, som bara ska klistras fast i din livmoder. (ok, kanske inte jättebara, men ska inte långtidsodlingen förbättra statistiken i det avseendet, eller minns jag fel?)

  • Ore

    Oh, spännande med förlossning, Cicci...

    Och BS: Grattis till att det blir två katter i alla fall! Kul.

    Nenne: Googlade mer på det, och det låter ju definitivt som att det långtidsodlade ägg som KOMMER sättas tillbaka på lördag (jag är helt övertygad!) kommer vara creme de la creme av alla guldägg!!! Och statistiken för att detta guldägg sedan ska bita sig fast såg ju också riktigt bra ut...

  • Ore

    Ego: Världen är emot mig och vill inte att jag ska springa... Skulle ÄNTLIGEN komma ut idag, vad händer... Efter 500 m stukar jag foten. Ligger nu i soffan med foten i högläge efter att ha kylt den ett tag. Irriterande I-landsproblem.

  • Ore

    Hej hej till Vickan och MrsB!

    Och för att nyansera mina fotproblem så är det typ 5:e stukningen på den foten (vanlig orienterarskada) så jag lär inte behöva hoppa på kryckor eller så, misstänker att jag kommer vara litet stel i fotleden några dagar men inte mycket mer.

    Vickan: Inte konstigt att du är rädd, och jag tror ju att du kommit en bit på väg bara genom att du kan resonera så bra kring det (det där med att du vet att du måste våga förr eller senare)

  • Ore

    Jaha, nu har jag läst ikapp, och minns inte vad jag skulle kommentera??? Får nog läsa igen, men först måste jag få iväg litet beställningar.

    Men jag skrattade en del åt morgonkonversationen i alla fall.

    Och min stukade fot är så illa tvungen att bättra på sig, för den och jag har en orienteringsinsats kvar att göra innan vi pausar och ger oss på yoga, simning och promenader istället. Och det var denna insats jag skulle försöka bibehålla en liten gnutta form till, utrustad med pulsklocka och allt för att bara småjogga.

    I övrigt var jag mäkta irriterad i morses. Hela vägen till jobbet låg det en bil nästan klistrad bakom min, kändes som att hon låg MAX 20 m bakom mig. På 90-väg där jag höll ca 95... Och så hade hon mobilen vid öret. Gillades inte av mig. Några lätta inbromsningar, och hon fattade ändå inte (nu hade jag även hunnit identifiera att hon satt och smaskade tuggummi, hade hemska kläder på sig och det hängde minst tre gosedjur i backspegeln) Jag grävde djupt ner i mina fördomar och tyckte att det var en otroligt korkad brud, och blev ännu mer irriterad. Till slut fattade hon att jag inte ville ha henne så nära, så då körde hon om. Tack för det.

  • Ore

    Ja, man kan undra ibland... Är dessutom livrädd för det efter att min kompis råkade ut för en "bli påkörd bakifrån"-olycka. Hon har vissa problem med ryggen efter det. Eftersom hon tränar regelbundet kan hon hålla det någorlunda i schack, men hon får ont om hon står eller sitter i samma position mer än korta stunder (kö på över 30 min någonstans så har hon rejält ont och måste börja stretcha och greja...)

  • Ore

    Skulle också gärna vilja se en bild på det extremt självkritiska lunch-sällskapet

  • Ore

    Då var det alltså ett alldeles för självkritiskt lunchgäng som träffades

    Jordgubbar vill jag också ha, men jag vill ha svenska, och de har inte börjat säljas än här *mutter*

    Telis: 11 juni är ett JÄTTEBRA datum har jag bestämt, har RUL då!

    Halvdag, vad är det? Satt på ett möte och antecknade allt jag skulle göra, sen sa chefen "skriv upp det där också", varpå jag visar honom att det stod minsann redan där... "Jaha, då har du en rad kvar, vad ska vi hitta på mer då" säger han. Tack för den... (Han skickade in en mekaniker till mig, som hade ett uppdrag, så det fixade sig ändå...) Tur att jag klottrar stoooort och har ett litet block

    Måste också säga att jag inte bromsar kraftigt när någon ligger nära bakom (ingen dödslängtan här inte), jag bara bromsar pyttelitet så att de ska se att bromslamporna tänds och öka avståndet...

  • Ore

    Nej men usch, snaily... Visst förstår jag att djur kan reagera litet konstigt när de har ont, och att det kan bli farligt när det rör sig om så pass stora djur som hästar. Men man ska ju varken behöva bli nersprungen eller sparkad...

Svar på tråden Livets stora och små frågor