• Piggelin1

    Livets stora och små frågor

    Ahhh, vad nära det är nu tills ni får Korven! Har han fått ngt officiellt namn ännu förresten? Förutom Korven alltså?!

  • Piggelin1

    På tal om namn, såg en födelseannons häromdagen, för en STURE
    Stackars pojk! Längre ner såg jag en ELIVIA. Livia gillar jag skarpt & sen finns ju Olivia också, men Elivia?! Jaja, spelar roll...

    Nu ska jag ta min kvällsdusch & hoppa i säng! Imorgon em ska vi hem till dagmamman så att hon & Amanda får träffas, nu när vi officiellt tackat ja till platsen hos dagmamman. Kul!

  • Piggelin1

    Men det är väl inge schysst, Muggles - av hon som alltid sover till nio alltså Ok, precis som du sa, man ska inte lägga sig i & om maken köper läget, då är väl de nöjda & glada båda två. Fast det hade ALDRIG funkat hos oss, så mkt är säkert Vi gillar kudden för mkt båda två...!

    Usch, just nu är det lite tufft att lämna Amanda på dagis. Det går bra hela vägen dit & att ta av henne kläder etc, men själva "lämningsögonblicket" då har hon lätt att bli ledsen Innan har det gått som en dans, men nu 2½ månad efter inskolningen så verkar det ha blivit ett litet bakslag. Sen vet jag iofs att fem minuter senare så är hon OK igen, men lite ont gör det i moders & fadershjärtana. Känns skönt att det snart är semester & sen att det blir dagmamma, där tempot blir lite lugnare & dagmamman som verkar jätterar & väldigt engagerad. Vi ska faktist hälsa på henne i em, nu när vi tackat ja officiellt, så att Amanda & hon får träffas också. Kul!

  • Piggelin1

    Tinga, vi börjar vår semester vecka 28, sen fyra veckors ledigt, sen en vecka då jag kommer att jobba lite halvt om halvt & sen tar mannen inskolningen med Amanda hos dagmamman efter det. Dagmamman erbjöd sig att dra igång inskolningen en vecka tidigare än planerat, så slipper Amanda komma tillbaka till dagis efter semestern (från början rörde det sig om två veckor). Härligt med en flexibel dagmamma!!

    Måste jobba vidare, men om jag inte hinner in mera - Glad Midsommar på er allihopa!

  • Piggelin1

    Hej allihopa,

    Vickan - GRATTIS till plusset! Hoppas hoppas hoppas att puret stannar kvar denna gången. Tredje gånge gillt tror jag också på!

    Passion - jädra skitkärring som kom på besök

    Frullan - stort grattis till Roffe - ser fram emot en rapport när du har en stund över så småningom! *funderar också på om det var en Roffe eller Roffa *

    Kängu - ser att du fortfarande är inne & skriver - spännade, nu är det verkligen nära! Om det skulle hända ngt snart, så passar jag på att önska lycka till redan nu

    Vänner - så du var i Åsa?! Var ni med på det traditionella firandet vid Gårda Brygga då med eller? Min syster bodde där tills de flyttade till Tyskland för tre år sen.

    Själva var vi på Hisingen Island & slapp allt regn Visserligen tog vi det säkra för det osäkra & åt inne, det kanske var just därför regnet lyste med sin frånvaro! Kompisarna vi var hos har en liten tjej som fyller ett om en dryg vecka & nu berättade de att de väntar en till i jan-feb Tydligen inte planerat, utan helt enkelt "100%-ig utdelning" när de väl hade fått till det (=inte alltför ofta pga deras lilla tjej). Men välkommet ändå & de resonerade lite som att "Jaja, det blir säkert tufft ett tag, men sen är det ju gjort".

    Stackars Livia, men vad skönt att det inte var hjärnskakning iaf.

  • Piggelin1

    Telis - vilken vecka är det som du kommer att vara i när ni drar till Amerikat? Vi var ju i USA för två år sen när jag var i vecka 22-24 ngnting & förutom lite trötthet ibland så mådde jag finfint då.
    Jag håller tummarna att illamåendet snart ger med sig, så att ni verkligen kan passa på att göra denna resan - precis som du skrev så kan det ju aldrig bli riktigt samma sak sen när ni är tre. Inte för att det behöver bli sämre, men annorlunda.

    Mannen & jag har tänkt på det flera ggr när det gäller vår Sydafrika-resa 2006, hur glada vi är att vi gjorde den innan Amanda föddes - idag skulle det ju bli en helt annan typ av resa. Sett i backspegeln så betraktar jag det lite som vår bröllopsresa i förskott (mannen friade dock då! ). När vi väl gifter oss, så blir det inte samma sak. Ok att man kan sticka iväg själva & njuta av att bara vara vi två, men då blir det ju en kortis & knappast tre veckor...

  • Piggelin1

    Tinga - vad avis jag är på er Europa-turné! Det kommer verkligen att bli sååå kul & spännande & gå hur bra som helst!
    När vi var ute & bilade i närmare tre veckor i Italien, Frankrike, Holland förra sommaren så gick det hur bra som helst & det där att ha några fasta punkter (läs, bo i lgh/hus lite längre perioder) uppblandade med hotellnätter då & då, det var verkligen guld! Hade supergärna gjort det igen, men i den åldern som Amanda är just nu, så känns det inte riktigt aktuellt. Flyga ner till Italien & hyra bil på plats skulle säkert funka iofs, fast vi sparar det till nästa år. Lite också det där att vi trivs så himla bra i huset & det känns kanon att vi faktist ska vara hemma rätt mkt i sommar under semestern Vem kunde tro att jag skulle bli så hemmakär när jag flyttade till hus

Svar på tråden Livets stora och små frågor