• Tinga

    Livets stora och små frågor

    Koko - nja, det är väl sådär med Piff. Igår kräkte han åtta gånger, vilket ju är mindre än de ca 15 han låg på i förra veckan, men fortfarande alldeles för många. Vi håller på att diskutera med neo nu om det kan vara så att kräkningarna beror på mjölkproteinallergi (tack för tipset, Mrs B! ) och hur vi isåfall går vidare. Allting kompliceras dessutom av att vi på måndag åker på tre veckors semester utomlands, så vi har inte så mycket tid att vinka på.

    Vi har funderat på om vi skulle ställa in resan, men samtidigt känner vi att vi verkligen vill komma iväg. Att spendera hela semestern i en halvt ihoppackad lägenhet (vi flyttar ju i början av augusti) känns inte alls kul. Jag känner också att jag behöver lite miljöombyte, och det underlättar ju en del när man bor på hotell och inte behöver bekymra sig om att fixa mat till oss vuxna och sådär. Vissa saker blir såklart besvärligare, som tvätt t ex, men det är inte omöjligt att lösa.

  • Tinga

    Inga gravidhormoner här inte, men däremot matningshormoner! Jävlar, vad jag kan bli arg på mina två skithögar till söner! Det är nog snart dags att jag börjar fundera på vad jag säger till dem i matningssituationer, för snart lär de väl fatta att det inte är några vackra ord. FruLlan - här har du en till som säger både det ena och det andra, i frustrationens och ilskans hetta. Så jag ändrar mig; jag villa byta, strunt samma vilket kön, bara de äter.

  • Tinga

    Vickan - ja, utvecklingsmässigt, förutom mat då, ligger våra killar ungefär på sin korrigerade ålder, dvs runt 11 månader. Om ett par månader ska vi till neo för en utvecklingskontroll hos psykologen där, så då blir det ju en lite tillförlitligare bedömning än den BVC-sköterskan ger.

    Pratade just med maken och ilskan satte jag stämpeln utvecklingsstörda på både Piff & Puff, eftersom de är såna skithögar när det gäller att äta. Det är ju naturligtvis fel att säga så, men någon slags störning i utvecklingen är det ju, när de inte äter som de borde.

    Jag tror som du; har man inte varit i en viss situation kan man aldrig helt fatta hur illa/jobbigt/besvärligt det är. Fast jag uppskattar sympati ändå. Här känns det ju som att maten är ett evighetsprojekt, som aldrig någonsin kommer att ta slut. Njuta av sina barn och sin föräldraledighet; jo kyss mig!

    Ärligt talat; hade jag vetat hur jobbig tillvaron med barn skulle bli (eller rättare sagt; VÅR tillvaro med barn), innan vi började försöka är jag ganska säker på att det inte blivit några barn i vår familj. Frågan är när det man får tillbaka överstiger den insats man själv puttar in? Själv har jag inte nått dit åtminstone.

  • Tinga

    Ore - tack!

    Vickan - jag fortsätter ensam med grabbarna fram till jul, då maken går på föräldraledighet. Sen är vi lediga båda två tills i mitten på mars, när jag börjar jobba. Under den gemensamma ledigheten ska vi vara i Thailand i 10 veckor. När jag börjat jobba fortsätter maken ensam tills augusti, när det är dags för dagis. Maken var ju även hemma de tre första månaderna, efter utskrivningen på neo. Totalt blir det ca 18 månader för mig och 12 för maken, så vi delar ganska jämställt. Maken gör dessutom redan nu en stor insats, så på den fronten finns det inte mer att önska.

    Trist att du mår så illa nu, men det är iallafall något man med säkerhet kan säga går över, om än det är drygt nu. Hoppas att du mår bättre när semestern börjar! Kram!

    Mrs B - på torsdag ska vi ta ett blodprov på Piff, för att kolla om det är mjölkproteinallergi han har. Lika bra att få det kollat, så vet vi säkert vad som gäller sen. Hittills idag har Piff bara kräkt två gånger, men å andra sidan åt han väldigt lite till lunch, så det kanske inte har funnits så mycket att kräka upp.

  • Tinga

    Sweet - har du behandlat tangetnbordet med glidmedel eller något, för det var värst vad du fick fart inatt!

    Jag menade absolut inte att jag har någon slags ensamrätt på att känna mig ledsen och nere här i tråden och inte heller att mina problem på något sätt är värren än andras, bara så att inte du eller någon annan tror det. Det är klart att det är jobbigt för dig också när Lillskruttan matvägrar; alla barn som kinkar på ett eller annat sätt ställer ju till det för sina föräldrar, även om det självklart är deras "rättighet" också, med tanke på att de bara är små barn.

    Problemet i mitt fall är ju att jag börjar känna att våra problem inte är av övergående karaktär, åtminstone inte inom överskådlig framtid. Därför känns det så himla hopplöst emellanåt. Det finns liksom aldrig någon chans till återhämtning och vila, utan man måste tänja sig själv till bristningsgränsen hela tiden, och till slut blir man helt utmattad.

    Så himla fina ord du skrev till FruLlan! Blev helt rörd när jag läste din förklaring om vad kärlek är. Hoppas nu att ni fått en god natts sömn, alla tre! Stor kram!

  • Tinga

    Kängu - nej, ät-teamet är egentligen inte inkopplade nu, utan det är neo som kör näringslösningsracet. Med Puff kämpar vi helt enkelt på med den vanliga gröten och purén och så får han näringslösning som efterrätt. Funkar varken bättre eller sämre än de senaste veckorna, så det får vara så helt enkelt. Däremot har vi slutat ge Puff lösningen när han sitter i sin stol vid bordet, så att han slutar associera stol - lösning, utan hellre stol - puré/gröt.

    Med Piff ska vi fortsätta ge honom näringslösning tills imorgon eftermiddag, när vi ska ta blodprovet för att kolla mjölkproteinallergi. Därefter ska vi ge honom Enago (om vi får tag i det), som är en mjölkproteinfri välling, för att se om det får stopp på kräkningarna. Han kräks upp massor med slem och tyvärr även en massa mat minst 10 gånger om dagen, så det börjar bli tröttsamt både för honom och oss.

  • Tinga

    Nenne - vad go' du är! Det hjälper absolut att skriva av sig här i tråden; annars hade jag inte plågat er på det här viset. Jag får en del skrikutbrott emellanåt, och det är ett sätt att få pysa ut lite ilska. För det mesta lyckas jag gå undan innan, så att jag inte vrålar Puff rakt i ansiktet (för det är oftast honom jag blir arg på; Piff kan ju inte hjälpa att han mår dåligt och kräker, men Puff kan tamejfan hjälpa i princip varenda kräkning som kommer ur hans mun, för det är han själv som orsakar dem). Sen gråter jag i makens famn med jämna mellanrum och han tröstar så gott han kan. Dessutom säger jag alla fula ord jag kan komma på (och det är många! Du är en inspirationskälla! ) i mild och len ton till Puff, så att han tror att jag säger snälla saker, men i själva verket får jag vräka ur mig allsköns hemskheter på ett kamouflerat sätt. Sen blir det lite bankande i väggarna och stampande i golvet också.

    Det som gör mig så himla ledsen också är ju att i princip all min energi går åt till mat, så att gosa, busa och träna på olika saker blir det i princip ingenting av på dagarna när jag är ensam med dem. På kvällarna orkar man lite mer, när vi kan dela på bördan.

  • Tinga

    Mrs B - vad ger ni i vällingväg till Malte? Maken har ringt runt till halva Skånes butiker, men alla har helt slut på Enago och det blir inga nya leveranser förrän tidigast i v. 30. Vi vill ju gärna prova att ge Piff mjölkproteinfri kost, men eftersom han bara äter välling är ju utbudet begränsat. Har för mig att du skrivit att ni använder någon typ av majsvälling, men är inte säker.

  • Tinga

    Mrs B ? tack för ditt omtänksamma telefonsamtal! Bara att få prata av sig en stund gjorde gott och jag tackar för alla tips också.

    Koko ? tack för länken! Maken hittade en butik här i stan som har gröt kvar, så jag ska dit ikväll och göra ett inköp. Ska dessutom handla lite av varje som det tipsades om i tråden du länkade till, så att vi kan prova oss fram.

    Muggles ? usch ja; frustration är bara förnamnet! Det är ju som du säger att den bottnar i att man bryr sig så mycket om sina små och därför vill deras bästa, men det är ju så störigt när de inte fattar vad man vill! (Och att mamma faktiskt är den som vet bäst ibland. )

    Nenne ? du inspirerar mig på många sätt; inte bara med dina svordomar.

    EA ? stor kram till dig!

    Ore ? Nutramigen fick killarna som ersättning ?när de var små?, men sen fixade bådas magar vanlig välling, så då bytte vi över till det. Ska diskutera maten lite mer med neo imorgon; kanske någon vill skriva ut en livsmedelsanvisning för Nutra, så att vi kan prova det igen. Enligt recept jag såg på FL (va, tänk att det finns bra saker där! ) kan man blanda Nutra med lite annat för att få en mer vällinglik konsistens.

    Tack återigen allihop för ert engagemang och peppande! Det är jätteskönt att få skriva av sig här och lätta lite på trycket. Kramar till er alla!

Svar på tråden Livets stora och små frågor