• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • muggles

    Lappis: undermedvetet kanske du inte tycker det är ngn idé att leva "nyttigt" eftersom det trots toppresultat inte gav ngn graviditet? Förståeligt i så fall...

  • Fru E

    Men vad räknas egentligen till en sund livsstil????? Är det att leva på bröd och vatten eller äta med sunt förnuft?

  • muggles

    Tinga: låter skittungt! Jag förstår din frustration så väl. För hur du/ni än anstränger er så blir det inte bättre. Och såklart är det inget ni har gjort fel. Ni har helt enkelt fått det här problemet. Det finns andra barn som har andra problem (sömn tex). Förmodligen är det det där med dåliga associationer till mat som de fick på neo, som spökar. Kan du inte ösa i dem Sia Gräddglass???

    Moa fick glass av mormor när hon var sjuk för att hon inte åt ngt annat. Och nu frågar hon förhoppninsfullt då och då "glass? glass?". Igår sa jag "nä det blir ingen glass idag". Då svarade hon "jussin?" Försöka duger

  • MSW

    Tinga: Så jäkla surt! Men storleken varierar juh väldigt på fullgångna barn också, bara att kolla här i tråden, men så klart hade det juh inte varit samma situation även om de var små, men åtminstone hade rätt teknik för att äta, eller åt bra ett mål eller, eller, eller. Antar att det är hela situationen som gjort det hela så in i *piip* frustrerande..

    Ea: Hur länge är det ni har försökt nu?

    Nenne: Funkar det bra med sprutandet? Hur är humöret?(åtminstone var väl svetten borta, så jag antar att det känns bättre än under nedregleringen)

  • Tinga

    Muggles - Moa är visst redan en förhandlare!

    Tror minsann att vi ska prova med glass här.

  • Fru E

    MSW-om jag räknar försök med ÄL så runt 9 men har varit pillerfri i 14 månader nu

  • MSW

    I det här hushållet hade vi en lagom tråkig diskussion om vår boende situation.. Vi har datorn inne i A's rum, vilket (antar att det beror på datorn iaf) resulterar i att han bor i det dammigaste rummet i hela lägenheten.
    Vilket inte känns särskilt kul alls. Men pga får få rum och för mycket saker så har vi ingen lösning alls på hur vi ska göra.. Vilket så klart gör att vi tycker det är ännu tråkigare att vi aldrig hittar något hus. Annars kändes det ganska lugnt för tillfället.. Jaja.. Bara att brainstorma för att ev komma på en lösning, och hålla ögon och öron öppna efter ett ledigt hus som passar!

  • Lapinette

    EA - sund livsstil för mig är enligt de rekommendationer som jag fått från min tidigare och nuvarande akup. Ingen alkohol, mindre träning, ingen stabbig mat, varm mat (ej kall) etc. etc. Matenråden följer jag ganska så väl men det blir svårt nu när värmen kommer för då tycker jag det kan vara gott med en sallad (kall mat) och så har vi alkoholen. I höstas tillät jag endast 1 glas vin per vecka ... den gränsen har jag absolut överskridit i år.

    Tinga - låter hemskt med hål i magen!! Usch din stackare, förstår att det måste vara jättefrusterande när de inte vill äta.

Svar på tråden Livets stora och små frågor