• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Lapinette

    Jag pallade inte brunch idag. Kände att jag inte orkade vara trevlig. Sorry tjejer, lovar att bättra mig till nästa gång men får skylla på makens kompis som dök upp från Frankrike. Han behövde "vallas" så det blev dels sen natt ute på stan, Skansen och sen sen middag med massor av champagne hemma hos oss.

    Vickan - usch, förstår att det känns förjäkligt och att spärren känns omänskligt hög att passera. Har tyvärr inga råd att komma med utan att det är bra att du pratar med din omgivning och din man så han förstår vad du går igenom. Kram till dig ... kanske ett försök nästa månad, för då tänker jag hoppa?

  • sweetstreet

    Å Vickan,
    vet inte heller riktigt vad jag ska säga. kan itne ge några bra råd. Men tror också att det kasnke skulle kunna hjälpa ifall du fick proffesionell hjälp genom att prata med ngn psykolog eller likannde som är väl insatt i sådana här frågor?
    Det är iallafall otroligt BRA att du och maken kan prata om det! Kommunkiation är A och O så det är jag glad över att det går bra även om det är jobbigt och svårt att prata om såana här känsoladdade saker.
    Stpr kram på dig!!

  • sweetstreet

    Själv har jag känt mig "off" idag. Vet inte varför men verkligen sådär kosntigt smådeppig. Ungefär som pms men det är inte alls dags för det så det kan det inte vara. Jätteknäppt också för det har varit strålande väder med sol, lagom temp och vi träffade vänner på bunch och gick sedan en skön promenad. Lilltjejen har varit på strålande humör under eftermiddagen så egentligen borde man varit på topp. Men icke.
    Jag misstänker mina p-piller. Har precis börjat äta p-piller igen. Förut tog jag minipiller p g a amningen ch en period har vi helt enkelt kört ngn form av "säkra perioder", men nu tyckte jag själv att det kändes för risky så jag fick piller utskrivna. Tyvärr en annan sort än en jag tidigare haft och som fungerat super under alla de år jag ätit piller. Här fanns inte denna sort, så min gyn rekommenderade en annan.

    Alltså jag VET ju itne om det är pillren, men det känns nästan som om det skulle kunna vara gt sådant. För humöret känns helt klart hormonrelaterat. Inte för att man skane kan veta med säkerhet om ens humör är hormonrelaterat, men som sagt det liknar pms eller även den form av depp jag fick när jag åt det som ni kallar pergo. Känner mig även lite småsvullen i magen och jag spottar (precis som EA) så pga alla dessa konstiga saker så misstänker jag pillren.
    Jag ska ge dem ett tag till och se om det förändras. Annars vete fan. DÅ får jag ta upp det med gyn för såhär vill jag verkligen INTE må!!!!!!!
    Skit också! Känns som om en riktigt bra söndag liksom blivit försvunnit p g a mitt humör!

  • sweetstreet

    MEN
    vill säga att jag och maken kollade filmen ONCE i hegen! Såg att AM tipsat om den på sin blogg. Och HIMMEL vilken UNDERBAR film!!!!!
    Om ni vill se något riktigtriktigt riktigt BRA så DE DEN!!!!!!!
    Musiken är fantastisk (tycker jag iallafall) och soundtracket är nu inköpt från itunes.
    Mmmmmmm!!!!!!!

  • sweetstreet

    Nu tror jag att jag ska ta och göra kväll så att den här dagen tar sut. Hoppas att kommande vecka blir bättre...

  • Blivande fru L

    God morgon i tråden! Vill önska alla en bra start på den nya veckan! Hoppas den blir bättre än den förra som verkade sluta trist för många. Nu kallar arbetet.

  • muggles

    Sweet: kram till dig i deppen, hoppas du kommer ur den. Själv har jag känt mig irriterad igår och idag, också pms-ig men det är lite tidigt för det. Men jag försöker hålla humöret i schack...

    Vickan: en undran - är du verkligen mogen för att försöka igen? Du kanske faktiskt behöver mer tid? Varför inte ta ett snack med maken att ni avvaktar under sommaren så kan du ha en kul sommar och dricka vin och ladda på alla sätt. Få dig själv att må bra, och så kan ni försöka igen i höst? Då kanske du har fått den distans du behöver. För som du mår nu så vete 17 om du ens skulle bli glad om du blev gravid - och det är väl inte rätt?!

    Tinga: wow! Vilken imponerande tid på 8km! Själv springer jag som snabbast på typ 45 min... Hoppas du får konkreta tips på ätandet denna vecka. Och vad kul med huset - jag tror det har potential i rätta händer!

  • muggles

    Herregud, det var ngt av det värsta jag sett - stackars den mäklaren, han/hon kommer att få att göra med att sälja skiten!!!

  • fru AM

    Godmorgon i tråden!
    Tack för trevlig brunch igår! Och för att ni stod ut med både Hektors fnasiga fötter och mina bröst mitt i maten

    Dagens Ego: Veckan inleds med en sjuk (febrig o hostig) Livia hemma från dagis - jag hade sett framför mig en mysig dag med bara Hektor och många små sovstunder tillsammans med honom. Men nu har man två barn så det är väl ännu mindre sannolikhet att det blir som man tänkt sig ... Hoppas bara att hon inte smittar lillebror (eller mig - är inte sugen på kombon hosta och nysnittad).

    Jobbigt läge Vickan! Tror att Mugglan gav dig ett gott råd. Vänta. Du har ju inte direkt haft svårt att bli gravid förut så du kan ta det lugnt och kanske hinna gå och prata med någon också?

    Tinga: SÅ jobbigt med Piff & Puffs mat/vikt! Jag tror det är det man blir allra mest stressad över som förälder (mamma?) - när inte barnen äter som de "ska". Och du har ju dessutom TVÅ och SMÅ att oroa dig för. Stor kram!

Svar på tråden Livets stora och små frågor