• viktualia

    Livets stora och små frågor

    Sweetan - fy vad tungt med förväntningar på bostäder och brustna förhoppningar! Samtidigt måste ju både maken och du få "sörja" i sin egen takt och han hinner säkert landa han också. Extremt trist att hålla igen, men sanningen är att ni troligen lever bättre om ekonomin ger utrymme för små utsvävningar än om boendet tar allt.

    Om man låter boendet ta mer el mindre allt riskerar ni ju att sitta i en halvschysst/schysst bostad men utan utrymme för något annat. Pest eller kolera... men jag tycker att ni valde vettigt.

    Själv tänker jag på det när jag pendlar. Vi köpte ju hus i makens jobbstad och här är det billigt. Alltså har vi råd att renovera huset, att åka på semester och att shoppa lite lagom. Hade vi köpt hus i min jobbstad hade priset varit tre gånger så högt, maken hade fått pendla åt andra hållet och då med bil - vilket ju är hemskt mycket dyrare. Risken är att vi hade blivit sittande i ett hus på "fina gatan" men utan möjlighet att leva som de som bor där.. Visst hade man kunnat köpa hus en bit ifrån centrum i jobbstaden.. men ska jag flytta vill jag verkligen SLIPPA pendling...

    ...Det är en mängd trista vuxenpoäng på att inte välja med hjärtat, att inte ta ekonomiska risker. Samtidigt är man ju tvungen att vara det.

    Och din maken deppar ju egentligen inte BARA över den försvunna chansen till större bostad.. utan över att ni inte har större ekonomiska muskler än vad ni har. Vilket ni ju delvis har valt genom att ha de jobb ni har och bo i NY... där väl inget är billigt?!?! Det handlar ju om att jobba med det man trivs med och känner att man utvecklas av och då har ni ju valt att göra avkall på en hel del annat. Bostadens storlek, närhet till familj och vänner osv.

    Kanske handlar det om att ni kommer att prioritera annorlunda nån gång inom överskådlig framtid. Men som sagt.. lurigt!!

    /från en som inte heller fått allt.... det är lååååångt till mina vänner... (även om det är närmare än i ert fall)

  • viktualia

    Passionsblomman - lurigt! Men du.. vill du ha tips inför bygglov får du säga till.. jag är bäst på att tolka vem som får bygga vad och vart...

  • viktualia

    Sweetan - jag tror att er situation påverkas av samma monster som jag lever under... "konsten att leva på standby trots att man känner sig vuxen". För min del dämpades detta när jag fick fast jobb och vi köpte hus här i hålan. Men samtidigt VILL jag ju inte bo här och alltså anser jag mig leva på standby i alla fall.

    Det handlar om konsten att landa. Både i val, prioriteringar och de begräsningar som livet innebär. Skitsvårt, smärtsamt och hemskt. Och jag har INTE lyckats. Denna vecka är den 6 år sedan jag flyttade till hålan och det har jag INTE förlikat mig med...

    Men så bor vi i en billig villa på 125 kvm med fin trädgård, bra pendlarläge, billig mat och promenadavstånd till sjön. 300 meter till sjukhuset men 25 mil till släkt, vänner och skyddsnät. 7 mil till jobbet som är mitt drömjobb, välbetalt och superskoj. Livet är mysko!

  • viktualia

    FruLlis - lyssna på de andra klokisarna!!!!! *pekar med hela handen*

    Själv ska jag till på lördag ha fixat 70-talskläder till maken och mig som plötsligt ska på fest i storstan.. hoppsansa....

    *godnatt*

  • viktualia

    Nenne - nej! sånt får ju inte ske! fy fy!

    Ego - under stor förvirring bytte maken och jag fokus igår, helgplanerna gick från ena till andra ytterligheten. Och jakten på tidtypiska kläder gick fort för maken... min pappa fyndade i sin garderob... så nu blir det en tur dit också innan partajet på lördag.

    Ego igen - varsel på gång även på mitt jobb.. men troligen klarar jag mig.. och besked lär vänta tills nära jul nån gång...

  • viktualia

    Nenne - jag håller med tidigare talare, det är nog läge att ta ett test för att få besked om läget... under tiden KRAMAR jag om dig HÅRT och LÄNGE!!! Och himla tur att ni har andra planer än lyckliga familjen-dop-orgie!!!

  • viktualia
    Piggelin1 skrev 2009-06-04 21:56:11 följande:
    På tal om bebisarna här i tråden, det slog mig innan idag att Cissis lilla tjej är väl den första nummer två i tråden, där vi varit med från första äggletandet (som blev Victor) & tills nu när Ciccis nummer två född! (Livia föddes ju iofs också "inom tråden" & har en lillebror nu, men där missade vi väl själva plussjakten)Det om ngt visar på att denna tråden levt länge! OTROLIGT & väldigt fascinerande! Vem trodde det när Muggles mailade länken till mig första gången & skrev om ett gäng kanontrevliga & skärpta tjejer som hon hade börjat hänga med på BT?!
    Dels - håller jag med dig om hur fort tiden gått!
    Dels - blir jag sanslöst trött på mig själv för det säger en del om hur länge jag velat fram och tillbaka.. och fortsätter vela... hm... men jag är SÄKER på att jag kommit längre än vad jag hade gjort utan er!! TACKKRAMAR!
  • viktualia

    Kängu - grattis till examen!!!! Och häftigt med UL

    Och så har jag glömt att heja på Frejis - skönt att höra att du är hemma och ta det nu LUGNT!!!! *kram på dig, gumman*

  • viktualia

    Ore - "Vickan med mindre än 6 månader kvar till BF"... ehum..... jaaa.. nån gång kanske det händer... hmmmm....

    Oupsie - en velpotta till alltså?!?!

    Själv - drar jag österut. Imorgon ska jag på 30 årspartaj med 70-talsklädkod... ni kan aldrig ANA hur snygg jag kommer att vara!!! *dånar själv*

    Återkommer nog inte till internettillvaron förrän på söndag!

    Och Nenne har jag gratulerat via sms, vill bara skriva GRATTIS här också och att jag fortsätter att hålla tummarna STENHÅRT!!!

Svar på tråden Livets stora och små frågor