Inlägg från: Hemlig2009 |Visa alla inlägg
  • Hemlig2009

    Livets stora och små frågor

    Vilken mysig tråd.

    Ska väl ge oss in i barndjungeln nu och jisses vad många förkortningar ni kan rabbla upp som jag inte har en aning om vad det är.

  • Hemlig2009

    Tack!

    Jo, FET vet jag ju vad det betyder men frågan är om det är vad jag syftar på.


    sweetstreet skrev 2009-04-28 17:05:27 följande:
    Hemlig!hahaha! Ja förkortningarna är en sak för sig. Om du hänger här ett tag så lovar jag att du snart kommer svänga dig med dem du emd! Välkommen förresten!
  • Hemlig2009

    Aha. Hoppas det går som det ska!


    Lapinette skrev 2009-04-28 18:58:56 följande:
    FET = frozen embryo transfer ... något jag/vi förmodligen kommer att göra i juni.
  • Hemlig2009

    Hej igen. Har läst mycket i tråden men det är lite svårt att hänga med.

    Var till min gyn i fredags och tog ut spiralen (spännande!) och då sa hon att min sköldkörtel kan göra det svårt att bli gravid. Har man underfunkton i den så kan det bli så. Jag har testats massor av gånger men min husläkare tycker att det är för lite fel på mig. Hoppas han har rätt nu så att vi lyckas inom en snar framtid. Känns helt overkligt att man nu börjat försöka...

  • Hemlig2009

    Tack! Enligt husläkaren är jag ju frisk. Min gyn är mer petig så hon skulle nu skicka remiss direkt till lasarettet. Så vi får se helt enkelt. Föhoppningsvis är det i så fall så liten underfunktion att den inte påverkar. Men det känns ju aldrig kul att höra något sånt, på en gång...


    BrudSommar2006 skrev 2009-04-29 18:47:36 följande:
    Hemlig, hoppas att inte sköldkörteln ställer till det för er då. Antar att ni får försöka ett tag först innan de utreder vidare. Lycka till.
  • Hemlig2009

    Min gyn har skickat remiss två gånger redan innan till min VC. Hon testar mig och sedan tycker hon det kan vara läge för medicinering men husläkaren säger alltid att det inte är något att bry sig om. Så jag har ju tröttnat. Men om det nu kan spela in för om man blir gravid eller inte så blev det ju plötsligt jätteviktigt.

    Jag är inte överviktig direkt (har nyss gått ner 10 kg till normalvikt) men jag kan ju aldrig vräka i mig mat som vissa andra. Får hela tiden tänka på hur mycket jag äter. Men som sagt, jag kan ju gå ner i vikt utan större problem.

    Ja, det kändes så himla märkligt att ha oskyddat sex. Helknepigt! Har dock en känsla av att vi kommer få de svårt att bli gravida. Så då lär jag hänga här.

  • Hemlig2009

    Nu kikar jag in här igen. Har en fråga till er som har stenkoll. När ni väntar på att mensen ska komma fast ni inte vill att den ska komma, kan man då inte av ren psykisk "stress" skjuta på den då? Jag förstår inte hur man ska kunna räkna dagar och cykler om man då mixtrar med den omedvetet själv i huvudet? Förstår någon vad jag menar?

  • Hemlig2009

    Och vad är lutealfasen? Känner mig helt okunnig...


    BrudSommar2006 skrev 2009-05-17 21:34:40 följande:
    Hemlig, nej det kan man ju inte men däremot kan ju lutealfasen variera lite om man har otur. Och har man inte testat med stickor så kan man ju heller inte vara helt säker på att man haft ÄL och då kan ju mensen bli sen av den anledningen.
  • Hemlig2009

    Tack! Jag brukar vara väldigt regelbunden så därför undrar jag om man kan vara sen av "psykologiska" skäl så att säga. Törs inte göra ett test, är bara rädd för att bli besviken.


    viktualia skrev 2009-05-17 21:45:41 följande:
    Hemlig - www.familjeliv.se/Planerar_barn/Wiki/a11.html
  • Hemlig2009

    Jisses vad många symptom man kan ha! Jag trodde det bara var det klassiska illamåendet.

    Får se nu, nästäppa har jag på morgonen (pollen tänkte jag), flytningar har jag, knip i magen har jag väl inte direkt (lite lätt stress däremot eftersom vi gifter oss på lördag ), knip i brösten? Nä, men de är lite ömma (kanske ändå mens på gång...).

    Ja, det bästa är väl att göra ett test men det verkar så skrämmande. Som bäddat för besvikelse ju.


    muggles skrev 2009-05-18 08:38:52 följande:
    Piggelin: vinkivink! Läste just ditt mejl, svar kommer...Hemlig: som BS nämnde så kan tanten var några dagar sen pga att man inte hade ÄL men troligtvis är det väl andra orsaker Har du några andra symptom? Flytningar, nästäppa, gaser, knip i magen, knip i brösten...?
  • Hemlig2009

    Stort grattis!!


    Telis skrev 2009-05-18 08:43:03 följande:
    På egofronten är den enda nyheten att jag fick ett plus igår.
  • Hemlig2009

    Ja, kanske jag borde vänta. Jag skulle fått mens i tisdags så jag är nästan en vecka sen redan. Och jag skulle då vilja veta ang alkohol på bröllopet, eller är det fjantigt?

  • Hemlig2009

    Spännande läsning här. Jag köpte nu ett test, får se om jag använder det före eller efter bröllopet (kan antagligen inte hålla mig så det blir väl imorgon). Håll tummarna!

Svar på tråden Livets stora och små frågor