Inlägg från: förlovad julafton 2007 |Visa alla inlägg
  • förlovad julafton 2007

    Hur funkar det med mellannam?

    Hmm det där med mellannamn är klurigt. Pratade med skatteverket i förrgår och de sa att officiellt sett och på officiella dokument ska man skriva sitt mellannamn. Tex barn med mellannamn hamnar på klasslista som t.ex. Strand Carlsson som någon skrev ovan. Vad man inofficiellt kallar sig bryr sig skatteverket inte om... Din blivande lär inte ha några problem att presentera sig bara med sitt nya efternamn men bör skriva under viktiga papper med mellannamn och efternamn. Så moderatorn har nog lite fel där... i alla fall enligt uppgifter från skatteverket.

  • förlovad julafton 2007

    Tilläggas kan att det inte var länge sen det här med mellannamn ändrades. Tidigare fyllde dubbelefternamn med bindestreck mellan de två namnen den funktionen men det har man nu tagit bort.

  • förlovad julafton 2007

    Ja man kan ta bort mellannamn


    paulaner skrev 2009-04-20 21:16:27 följande:
    Då har jag en följdfråga på er intressanta diskussion;Om jag heter Rut Carlsson och min blivande Strand och jag behåller Carlsson som mellannamn och heter Rut Carlsson Strand: Kan jag då när jag vant mig och omgivningen plocka bort Carlsson (dvs mellannamnet) hos Skatteverket och bara heta Strand som min make?Jag kommer i början av olika anledningar att vilja ha mitt mellannamn synligt. Men tanken är att jag ska sluta använda det sedan.
Svar på tråden Hur funkar det med mellannam?