Inlägg från: Erese |Visa alla inlägg
  • Erese

    50-tals bröllop fortsätter...

    Hej!

    Snubblade in på eran tråd och har lite frågor till er som är nära slut spurten

    Jag och sambon funderar på att ha 40-tal eller 50-tals tema, har inte riktigt bestämt oss ännu. Vi ligger verkligen i start gropen.

    Hur mycket har ni laggt ut (ekonomiskt)?
    Musik, vad rekomenderar ni? Tips på en bra dj i sthlm.
    När man har tema anser ni att gästerna måste följa detta?
    Tips på butiker som har bra kläder i 40-50-tals tema, både för herr och dam.
    Vad har ni för övriga tips eller råd som man bör tänka på?

  • Erese

    Hyrde ni stero då? Det låter ju som ett billigare alternativ.

    25000kr är det vi också har tänkt oss som max vi kommer också ha kuverbröllop som täcker mat kostnaderna. tycker det känns trevligare med en lyckad middag och fest en massa presenter.

    Tack för tipsen

  • Erese
    Junebug skrev 2009-05-18 20:34:54 följande:
    Hej Erese, kollade in på din sida och vilket sammanträffande: Vi ska också ha 50talsbröllop på Arholma!! :D Augusti 2010 är det tänkt, ska åka ut och spana in dansbanan i helgen faktiskt :)
    Nä! Är det sant...he he he skoj. Dansbanan är jätte fin med utsikt mot vattnet.
    Vore jätte kul att höra lite pris info från dig, har kollat upp lite vandrar hem mm för gästerna.
    kyrkan är undebar, jag hade aldrig tänkt gifta mig i kyrka men så fick jag se denna underbara lilla kyrka och vart såld
  • Erese

    Van en auktion igår på tradera på en jätte fin 50-tals klänning i Rocka Billy stuk för bara 450kr. Hoppas den kommer passa, lite vågat att handla kläder via trader.

    I alla fall, denna klänning skulle jag mer en gärna kunna tänka mig gifta mig i (om den passar). Men är det inte lite tidigt att inköpa en redan? Vi ska ju gifta oss om ca 1-2år, jag kommer ju inte kunna hålla mig. Kommer vilja använd den
    Hur ska man förvara en brudklänning i så pass lång tid utan att den ska bli förstörd.

    Bild finns i galleriet, det är klänningen som hänger på en provdocka.

  • Erese

    Mmm..jag var inne och kikade på deras hemsida, tycker det är lite för mycket med buffé skulle hellre vilja ha tre rätters. men det är klart då måste jag ha någon som serverar alla gäster.
    Vi har däremot tänkt önska oss pengar till en resa och skulle våran budget inte hålla kan vi alltid norpa lite från dom pengaran. från början hade vi tänkt ha kuver bröllop men eftersom gästerna måste stå för boendet själva så blir det lite för mycket.

    När man börjar planera och blir lite mera insatt så inser man inte hur mycket det är som man måste tänka på.

  • Erese

    funderar dock på att låta en vän till mig att fixa huvudbonad och underkjol. Hon är snart färdig sömerska så hon borde kunna fixa det utan större problem.

  • Erese

    Nu ni händer det grejer :)

    Klänningen har kommit och är super fin med ett fint band runt midjan och med underkjol och de rätta underkläderna komer den sitta perfekt. I och med att klänningen var billig kan jag lägga ner lite mer slantar på ëx: håret, underkläderna mm.

    Har också varit i kontakt med ansvarig personal för dansbanan som vi vill ha våran fest på och vi kommer förmodligen boka in en helg i juni eller ev augusti-2010. Det lutar mer åt juni månad, tycker det är så fint när det är grönt över allt och ljust in till sena natten.
    Sambon är lite tveksam till att vi ska hinna med att planera in ett bröllop till nästa sommar men jag lyckade övertala honom om att om vi märker att vi inte hinner så kan vi alltid boka om den stora dagen och skjuta upp det ett år till...jag kan vänta, har redan väntat i 6år så vad gör väl ett år till?

  • Erese

    Ja det är det, men vi ska precis flytta till ett hus som vi hyr och det behöver lite mindre upprustning samt att vi behöver lite nya möbler och det kommer ju kosta lite. Så när han säger - Jag tror inte att vi hinner. Menar han egentligen om vi verkligen kommer ha råd med ett bröllop. Men det tror jag vi har, man får helt enkelt priotera omkostnaderna helt enkelt. Men en sak är vi eniga om och det är att festen är viktigast så maten får kosta vad det kostar men resten kan man alltid hitta billigare varianter på. Min klänning kostade endast 450kr,visserligen ska jag köpa till lite detaljer så som underkjol,slöja, skor och underkläder men det blir fortfarande billigare

    det kommer gå, jag vet att det kommer gå.

  • Erese
    Hjartafró skrev 2009-06-03 16:43:56 följande:
    Köpte en så fin 50-talsklänning förra veckan, men den passade inte så bra visade det sig.Bild: www.gervide.se/wp-content/uploads/2009/05/tra...Blir så trött att leta klänning när ingen passar, jag vill hitta MIN klänning nu ju! :)
    Klänningen satt ju perfekt om det är du på bilden. Sedan går det ju alltid att läna in klänningen hos en skräddare och anpassa den efter ditt eget tycke.
  • Erese

    LillEm: Det såg ut som att bröloppet vart lyckat och du var verkligen en liten pingla ;)

  • Erese

    Junebug: Måste fråga dig o en sak som jag börjat fundera på, lansle lite tidigt en tycker ändå att det är värt att slänga en tanke till.

    Hur ska du göra med make och hår?
    Jag vill ju gärna göra hår uppsättning på salong vilket är lite svårt på ön och gör man det dagen innan sä är det stor riskt att det blir förstört. Jag vill ju gära vara där dagen före vigseln för att förbereda.

    Hur gör du?

  • Erese

    Föresten har nu prel bokat en kväll på dansbanan, den 19juni 2010. Så nu ska jag kolla om kyrkan är ledig annars får det bli borgligt.

  • Erese

    Pizan: Usch så tråkigt lider med dig. Du är inte alls dum som tycker detta är jobbigt ens hår/frisyr kan ändra hela ens utsende ganska radikalt, mer en man tror. Jag håller med din sambo och syster att dom borde erbjuda extensions gratis. Hoppas det blir bättre.

  • Erese

    Har haft fullt upp med mindre renovering av huset som vi ska flytta till så har inte haft tid till att tänka på bröllop på ett tag. Men jag har ett helt år på mig att få allt att gå ihop

    Cltp: Vilka fina bilder ser ut som om det vart lyckat.

Svar på tråden 50-tals bröllop fortsätter...